CIL-LOU Kleurrijke shampoo die écht niet prikt

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het aanleren van een beetje persoonlijke verzorging. Als mama van 2 pubers kan ik beamen dat alles wat rond die leeftijd blijf hangen mooi meegenomen is in de strijd tegen ‘odeur puber’. Gelukkig kunnen we onze jongste (Lucas van 4)  fris en fruitige gewoontes aanleren met de producten van CIL-LOU Kidshair en Care.  We mochten wat producten met hem testen en nemen je graag mee in onze ervaringen.

Door: Lisanne

CIL-LOU, ken je dat merk?

Het met CIL-LOU richt zich op persoonlijk verzorging voor jonge kinderen. Ze ontwikkelden kleurrijke shampoos met als misschien wel de belangrijkste eigenschap dat ze niet prikken in de oogjes. Elke kleur heeft zijn ‘figuurtje’ of andersom? Zo is de blauwe shampoo Octo een flesje met een octopusje en een ruikt naar ‘Wild wind’. Het rode hondje heet Fizo, is dol op snoepjes en haar shampoo ruikt dan ook zoet, naar aardbei. Het concept achter deze 200% kidsvriendelijke producten komt uit België maar is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Of de kids wat meekrijgen van de verhalen achter de figuurtjes weet zo net nog niet, maar leuk bedacht is het zeker.

WACO haarwax

Het eerste wat Lucas testte was de Wax genaamd Waco. In een kek paars potje met draaidop komt een gelly achtige wax tevoorschijn. De geur is stevig, het lijkt een beetje op watermeloen. Maar, als het eenmaal is aangebracht vervliegt de geur (gelukkig?) weer wat.

Lucas kan het potje makkelijk zelf opendraaien en legde zijn kam al klaar bij de spiegel. Want als je 4 jaar bent wil je er natuurlijk piekfijn uitzien. Het liefst met de ene kant van je haar plat en de andere kant omhoog, niet volgende laatste haarmode, wel volgens de laatste kleutermode.

De wax is nu een paar weekjes in gebruik en ik ben aangenaam verrast. Er zijn kindermerken die heel kindvriendelijk zijn maar slappe hap als het gaat om stevigheid en draagcomfort. Het blijft heel de dag netjes zitten, plakt niet, blijft niet nat en is makkelijk weer uit te kammen/ wassen. Allemaal kenmerken die het leven met een kleuter leuker en makkelijker maken. Het is trouwens te koop voor € 14,95 voor een potje van 75ml. Dit zijn wel salonprijzen en enkel op basis van de geur zou ik de gok niet aangaan. Maar nu we het langer in gebruik hebben, raad ik het zeker aan.

Kindergeurtje PINJA

Het geurtje PINJA laat zich al raden, het is een soort tropische piña colada. Lucas vond het echt de bomm dat hij een eigen geurtje kreeg net als papa en mama én zijn grote zus. Dat hebben we ook wel geweten, want we hebben dagenlang de geur kunnen volgen door het huis. Want bij een kleuter blijft het niet bij één spuitje.

Hoewel hij de kiwi-ananas geur dus geweldig vindt, en misschien ook wel omdat hij zelf zo’n stoere fles heeft, zijn papa en mama iets minder enthousiast. Als volwassenen ervaren we dit geurtje als te zoet en minder functioneel dat de andere producten. Maar zoals gezegd, de doelgroep vindt het fantastisch en hij is te koop voor € 16,95.

Travelsize kinderverzorging

Van de shampoo ontvingen we een travelbag met 4 wat flesjes shampoo van 50ml. Sinds kort gaat Lucas naar zwemles en die travelbag nemen we dan mee. Bij het douchen mag hij dan een kleurtje kiezen en wast hij zelf zonder piepen zijn haren.

En dat zonder piepen is wel bijzonder want haren wassen is bij hem wel een ding. Ons verwende derde kindje vindt het niet altijd feest. Na een aantal keren wassen, kan ik wel zeggen dan we geen prikklachten hebben en dat de kleuren erg aanspreken. Iedere keer wat anders kiezen vindt Lucas fijn. Dan heeft hij toch controle in een wereld waar hij veel ‘moet’. De travelbag is te koop voor € 19,95 en er zijn ook grotere flessen te koop met 250ml inhoud vanaf € 12,95 per stuk. Dus mocht je nog op zoek zijn naar écht anti-prik shampoo, neem dan eens een kijkje op de website van CIL-LOU

Lees ook:

Welke verzorgingsproducten gebruik jij graag voor je kinderen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.