Dichte terrasoverkapping, hierom kies je ervoor

Inmiddels is het hartje winter (al is er weinig van te merken, want weer geen witte Kerst), maar een dichte terrasoverkapping zou een hele leuke toevoeging kunnen zijn aan je tuin. ForaVida in Nuenen is daar specialist in en hebben verschillende attributen en producten waardoor er een mooie dichte terrasoverkapping gemaakt kan worden. Maar waarom zou je daar dan voor kiezen?

tuinoverkapping
Foto door Marianne

Binnen in huis blijven is verleden tijd

Als je de dichte plek hebt in de tuin, dan kun je daar lekker vertoeven. Er is geen reden meer om altijd maar binnen te blijven, als je eigenlijk lekker op zo’n knusse plek kunt zitten. Er zijn talloze manieren om het te verwarmen, bijvoorbeeld met een elektrische kachel. En met zo’n elektrische kachel kan je het onder de overkapping die afgesloten is toch heerlijk warm krijgen.

Gezelligheid onder de overkapping

Je kunt het aankleden als een hele gezellige plek. Het ligt er natuurlijk wel aan voor wie de plek met de dichte terrasoverkapping is en wie er voornamelijk gaat zijn. Als je je zoon daar een gameroom van laat maken, je voor jezelf een thuiskantoor maakt of misschien gewoon een knusse plek om met vrienden en familie te zitten. Er zijn tal van mogelijkheden om de dichte plek in de tuin gezellig te maken. Denk bij een gameroom voor je zoon bijvoorbeeld aan een chille bank, posters of vlaggen van zijn helden en natuurlijk een geluidsinstallatie.

Als je kiest voor een thuiskantoor zou ik er niet direct een hele pc installatie neerzetten, want je weet nooit of er vocht in de ruimte komt en dan gaat de apparatuur defect. Maar je kunt er natuurlijk wel een prachtig kantoor van maken!

Je spullen blijven droog

Je kunt de dichte terrasoverkapping natuurlijk gebruiken voor de gezelligheid en tal van andere dingen, maar ook voor opslag. Of een combinatie van beiden. Het voordeel is dat alles wat je daar neerzet ook daadwerkelijk droog blijft. Als je geen afscherming hebt aan de voorkant van de overkapping dan kan het zo zijn dan er regen inregent als de wind erop staat. Dat is zonde als je daar een barbecue of een paar mooie dure fietsen hebt staan. Je kunt het dan zien als een extra opbergruimte of verlenging van je bijkeuken of schuurtje. Heel handig dus in verschillende opzichten.

Lees ook:

Heb jij een overkapping in je tuin? Hoe bevalt dat?

 

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.