Ben jij op zoek naar een goede erfafscheiding?

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat we binnenkort weer lekker in de tuin van het zonnetje kunnen genieten. Is jouw tuin klaar voor de zomer of moet er nog het een en ander gebeuren? Mocht je nog geen fijn, beschut plekje hebben omdat je nog geen schuttingen hebt geplaatst of vervangen na de storm, dan is het de hoogste tijd om eens te kijken wat er allemaal mogelijk is om je tuin af te schermen. Je kunt namelijk kiezen uit vele soorten schuttingen en tuinschermen en er is voor ieder budget wel een passende oplossing te vinden.

schuttingen kiezen

Waarom kiezen voor schuttingen?

Herbehegging was deze week een trendwoord op het journaal. In een stadstuin is dat minder handig. Nederlandse tuinen kunnen heel klein zijn, maar dat hoeft geen beperking te zijn om toch lekker van de zon te kunnen genieten. Het enige wat je nodig hebt, is een goede schutting zodat je privacy hebt. Schuttingen zijn ook een goede manier om je tuin af te schermen zodat je kinderen bijvoorbeeld fijn in de tuin kunnen ravotten en ballen. Kies in dat laatste geval voor een sterke schutting. Een schutting kan ook voor luwte in de tuin zorgen zodat die ene winderige hoek in je tuin, ineens een heerlijke relaxplek wordt. Welke schutting is het meest geschikt voor jouw tuin? 

Welke materialen hebben jouw voorkeur?

Je kunt schuttingen bestellen die geheel gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld wilgentenen. Wil je een meer duurzame oplossing, dan kun je kiezen voor een hout beton schutting. Een volledig houten schutting, kan na verloop van tijd vocht opnemen en daardoor zwak worden. Een hout beton schutting bevat beton waar vocht normaliter zou toeslaan. Daardoor weet je zeker dat je schutting veel langer mee zal gaan en dat je er veel langer plezier van zult hebben. Deze schutting kost doorgaans iets meer, maar je hebt er vele jaren langer plezier van. Een hout beton schutting is in vele soorten en maten beschikbaar, dus bekijk zeker de mogelijkheden eens.

Bekijk de extra’s ook eens

Als je een schuurtje in je tuin hebt, wil je je fiets natuurlijk eenvoudig naar dit schuurtje kunnen brengen. Kies daarom voor een deur in je schutting met een hoge knip zodat je deze poortdeur ook kunt afsluiten. Dit zorgt ervoor dat je schutting niet alleen een afsluiting van je tuin is, maar dat het ook een ingang van de tuin kan zijn. Je kunt ook een pergola maken aan of op je schutting. Hierdoor vermeng je de schutting op heel mooie wijze met de planten in je tuin. Schuttingen begroeid met wisteria zijn prachtig, druiven zijn lekker en wat dacht je van mooie rozen in bloei! Of maak van vlonderplanken een mooi terras in je tuin. Er is heel veel mogelijk, dus laat je een keer voorlichten door je houtleverancier. Deze kan je heel goed laten zien wat voor jouw tuin het beste is en deze kan ook meedenken over hoe jij je budget optimaal kunt gebruiken.

Lees ook: 

Wat voor erfafscheiding heb jij?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.