Niet sexy aan je huis

De mooie interieur hebbedingen daar schrijf ik regelmatig over, maar sommige items van je woning zijn gewoon wat minder sexy. Toch wil je wel graag dat ze goed zijn en netjes. Anders heb je er last van of word je om het wat sjieker te benoemen ‘aangetast in je woongenot’. Nu mijn interieur redelijk naar het zin is, wordt het komende lente tijd om met de ‘niet sexy’ dingen van mijn huis aan de slag te gaan. Ben heel benieuwd of deze dingen ook op jouw to do lijstje staan?

De eerste niet sexy dingen heb ik afgelopen week al aangepakt. Er komt een afzuigkap in de keuken en mijn tweedehands smalle vaatwasser wordt vervangen door een nieuw, breder exemplaar. Expert komt deze dingen voor mij aansluiten, kost wel wat meer maar ik hoef hierdoor niemand om hulp te vragen en met de wasmachine hebben ze ook prima werk geleverd. Wat zal het straks fijn zijn als er geen vet meer langs de muur in de keuken druipt omdat het centrale afzuigsysteem het niet aankan… En geen last meer van vieze kookluchtjes die blijven hangen. Wat de vaatwasser betreft ga ik er ook op vooruit. Met mijn zere pols is het erg lastig dat het rekje steeds uit de wieltjes loopt en er zit roest aan de binnenkant. Ik had een smalle vaatwasser gekregen, die helemaal prima is als ik alleen ben. Nu heb ik een ‘normaal’ exemplaar gekocht, waar dus veel meer vaat in kan. Zo ben ik met één keer draaien voorzien van een schoon aanrecht straks.

Overkapping in de tuin

De tuin is de volgende plek van niet sexy dingen die wel moeten gebeuren. Het ziet er nu gewoon armoedig uit, omdat de vorige huurders niet veel geld hadden en veel dingen dus kapot zijn en zwaar aan vervanging toe. De overkapping naast mijn schuurtje bijvoorbeeld. Hier zitten gaten in en de dakgoot is compleet kapot. Mijn vader heeft al een nieuwe dakgoot klaargelegd, die hij er deze lente op gaat maken. Ook de dakplaten worden dan vervangen, zodat de lekkage verleden tijd is. Deze overkapping in de tuin vind ik wel echt een groot voordeel ten opzichte van mijn vorige tuin waar ik dat niet had. Kinderfietsen kunnen er even droog staan en als het regent kun je in alle rust (lees: droogte) dingen in je vuilcontainers gooien. Ik heb er ook een tuinspiegel hangen. Aan het dak op de schuur en op mijn woning hoef ik gelukkig als huurder zelf niets te doen. De regenpijp hebben ze vervangen toen ik deze woning betrok. Mijn overbuurman had vorige week lekkage en daar zag ik een dakdekker bezig om alles te repareren. De kosten van dakbedekking zijn natuurlijk sterk afhankelijk van wat er op je dak ligt, maar per vierkante meter ben je tussen de 22 (betonnen dakpannen) en 200 euro (natuurleien) kwijt.

Schutting

Met mijn buren aan weerszijden heb ik afgelopen jaar ook de schutting besproken. Deze is aan beide zijden rot en in zeer slechte staat. Moet dus vervangen worden. Niet sexy. Gelukkig ben ik momenteel in gesprek met een mogelijke sponsor voor mijn blog, dat zou natuurlijk super zijn. Ook voor mijn nieuwe buren die daar net als ik mee geholpen zijn.

Tuintegels, cv-ketels en dakkapellen

Wat ik in een volgend stadium – alles in 1 jaar zal niet lukken vrees ik – nog zou willen is nieuwe tuintegels. En mijn ‘voortuin’ opknappen, inclusief het luifeltje boven de deur dat op instorten staat. Het is natuurlijk wel inbraakwerend, zo’n armoedig aanzicht. Maar toch… Als het er netjes uitziet, voelt het toch fijner. De cv-ketel vind ik nog zo’n niet sexy item voor je huis, wat wel gewoon goed moet zijn. Toen ik hier net woonde had ik er problemen mee, maar gelukkig konden een monteur en een nieuwe thermostaatkraan mijn koude douches veranderen in warme. In ons vorige huis spaarden we om op de zolder een tweetal dakkapellen te laten zetten. De kosten van een kunststof dakkapel zijn op zich te overzien, maar bedragen tussen de 3.100 en 5.700 euro heb je nu eenmaal niet zo snel bij elkaar.

Welke niet sexy maar wel belangrijke items aan je huis wil jij vervangen of aanschaffen?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.