Tips om je tuin een gezellige uitstraling te geven!

Wie wil er nu geen gezellige tuin? Ben jij ook zo benieuwd hoe je je tuin gezelliger kunt maken? Dan ben je op de juiste pagina beland. Het is mogelijk je tuin flink onder handen te nemen, maar soms kan het plaatsen van planten of het creëren van een nieuwe indeling al een heel verschil maken. Je kunt je tuin ook een heel nieuwe uitstraling geven door bijvoorbeeld een andere tuinset neer te zetten. Dat is goedkoper dan de hele tuin op de schop nemen en kan toch een groot verschil maken.

tips gezellige tuin

Zit een hele tuinset er niet in, kijk dan eens naar alleen nieuwe tuinstoelen. Het soort tuinstoel bepaalt de uitstraling. Kies je voor een kunststof model, dan heb je al besloten dat je tuin een moderne uitstraling krijgt. Zo kan je er ook voor kiezen om een wat knussere uitstraling te nemen, dit doe je door bijvoorbeeld een hardhouten tuinstoel nemen.

Elk materiaal geeft weer een andere uitstraling aan je tuin. Ook is het mogelijk om je tuin extra aan te kleden door middel van het stylen met kussens. Extra tuinkussentjes op je loungebank bijvoorbeeld of een nieuw dessin kussen  te plaatsen op je tuinstoelen.

Verlichting in de tuin

Ben je op zoek naar extra sfeer in de tuin, dan kun je ook sfeerverlichting eens proberen. Want als er iets is dat extra sfeer geeft aan je tuin dan is het wel goede verlichting. Hierbij kun je denken aan lantaarns, spieslampen (die je in de tuin prikt), wandlampen, plafondlampen en nog veel meer. Het zal net dat beetje extra geven, waardoor je in de zomer toch nog even met heel veel plezier buiten blijft zitten.

Planten gebruiken voor decoratie

Ik zie soms dat mensen kiezen voor een tuin zonder planten. Zelf vind ik dat planten in een tuin horen ongeacht je een klassieke tuin hebt dan wel hebt gekozen voor een onderhoudsvrije tuin. Er passen altijd wel planten bij en dit zal ook extra sfeer geven aan je tuin. Denk hierbij aan een simpel vaasje bloemen op de tafel zetten en voila je tuin is een stuk gezelliger. Mijn eigen nieuwe tuin is ook compleet betegeld, maar daar ga ik grote bloembakken in zetten met vrolijke bloeiers er in.

Water in de tuin geeft sfeer

Hoe heerlijk is het als je in ’t zonnetje zit in de tuin en je hoort op de achtergrond een watervalletje kletteren. Water geeft zo’n heerlijke sfeer aan je tuin, zonder dat je er echt iets voor hoeft te doen. De mogelijkheden zijn wederom gigantisch! Je kunt denken aan een klein fonteintje in een bak of een mooie, complete vijver. Beide zorgen al voor een rustgevend geluid in de tuin en net dat beetje extra sfeer.

Kunstgras

Wat ook steeds vaker voorkomt is dat er wordt gekozen voor kunstgras. Zelf vind ik dit niet onterecht want met kunstgras kun je je tuin mooi bekleden. Veel tuinen hebben tegenwoordig de S-vorm en is zeer geschikt voor een natuurlijke uitstraling. Heb je een moderne tuin, dan kun je ook gebruik maken van kunstgras. Denk bijvoorbeeld aan een geometrische vorm zoals een ruit of een driehoek, dit geeft je tuin een ruimtelijk effect en is dus ook aan te raden als je een wat kleinere tuin hebt.

gras

De conclusie? Het mogelijk om met een klein budget je tuin om te toveren naar een nieuwe look zonder al te veel moeite. Een passende tuinset, een mooie kunstgrasmat, planten ter decoratie, sfeerverlichting en een mooie vijver! Wees creatief en verander jouw tuin ook in een plek om heerlijk weg te dromen.

Lees ook: budgettips voor je tuin

Zelf ga ik uiteraard allereerst aan de slag met de hogedrukreiniger. Welke plannen heb jij dit voorjaar met je tuin?

Afbeeldingen: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Je hebt inderdaad niet veel ruimte nodig om toch een hele mooie en gezellige tuin te maken is ook mijn ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.