Het gras is groener…

Het gras is altijd groener bij de buren. Ja toch? Nee, ik denk dat iedereen ook wel weet dat ‘elk huisje zijn kruisje’ heeft. Maar gras is wel een ding nu ik binnenkort ga verhuizen. Onze tuin nu is helemaal betegeld, maar hier in de buurt zijn overal kleine grasveldjes en in de speeltuin vlakbij is heel veel gras. Lekker om te rennen en te spelen voor de kinderen!

Toen ik nog een heel klein meisje was, hadden wij ook een grasveldje in onze eigen tuin. En elk jaar was dat weer een blijvende zorg voor mijn ouders in het bloeiseizoen: is het niet te droog? Moet er gesproeid worden? Moeten we het maaien? Groeien er geen distels tussen? Zie ik daar een kale plek? Ze waren er maar druk mee. Mijn broertjes en ik vonden het heerlijk: lekker rennen door de sproeier op een warme dag, spelen in het badje dat op het zachte gras werd gezet, madeliefjes zoeken en daar een kransje van maken… Tot ze besloten dat het genoeg was en alles betegelden.

Hooikoortsvrij gras?

Jaren later kreeg ik last van hooikoorts. Na enkele allergietesten bleek al snel dat ik vooral heel erg allergisch ben voor allerlei grassoorten. Gras in mijn eigen tuin is daarom geen optie… dacht ik! Maar je hebt tegenwoordig ook kunstgras. Dit gras blijft altijd groen en is nauwelijks van een echt gazon te onderscheiden. Je hoeft dit niet te maaien, er komen geen kale plekken in én – voor mij heel fijn – dit geeft geen kriebelneus, niesbuien en rode ogen. Mijn nieuwe tuin heb ik nog niet gezien, hij zal niet groot zijn maar als er plek is voor topkunstgras lijkt het me erg fijn voor de meisjes als speelplek. De straat waar we gaan wonen is autoluw, maar er liggen alleen maar stoeptegels en er is dus geen speelgrasveldje in de buurt.

Kunstgras is al verkrijgbaar vanaf 14,95 euro per vierkante meter als je kiest voor een budgetvariant die geschikt is voor spelende kinderen.

Wil je toch liever echt gras zaaien? Bekijk dan het aanbod in verschillende grassoorten. Zo is een speel & sport graszaad al beschikbaar vanaf €17,99 voor 50 vierkante meter.

Lees ook:

Heb jij gras in de tuin? Is dat nep of echt? 

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Brenda Walraven zegt:

    Wij hádden een stukje kunstgras in de tuin, maar inmiddels allemaal betegeld.. de katten in de buurt waren er namelijk dol op. Terwijl ik zelf binnenkatten heb, moest ik dus ook wekelijks buiten opruimen.. niet echt schoon voor Lenthe om te spelen, dus met het oog op de toekomst; gekozen voor bestrating, in de zomer een kleed erop waar ze op kan spelen en klaar ??

  2. Kool Family zegt:

    Wij hadden eerst een kleine tuin met nep-gras. Nadien kochten we echter een deel van de tuin van de buren en sindsdien staat er ook echt gras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.