De juiste balans vind je zo

Als mens op deze aarde hoeven we niet veel. We komen hier met helemaal niets, en we gaan ook met helemaal niets weer weg van deze mooie plek. Toch leggen we onszelf allerlei verplichtingen op. De ene is meer bewust opgelegd dan de ander, maar toch hebben ze allemaal één ding gemeen; je zult ermee moeten dealen. Je hebt er, hoe je het ook wendt of keert, zelf voor gekozen en je zult er dan ook zelf verantwoording voor moeten afleggen.

Dit betekent echter niet dat je geen balans hoeft te hebben. Integendeel zelfs, de balans is juist hetgeen dat je moet opzetten. Maar hoe doe je dat dan? Dat is nog lastiger dan je denkt voor de meeste mensen en daarom willen we je hier ook een beetje op gang mee helpen. Dat doen we door je in deze blog te vertellen hoe je hier stappen mee kunt zetten.

Fysieke gezondheid

Als je fysiek gezond bent, dan kun je vaak een hoop aan op mentaal gebied. Je zit lekker in je vel omdat je goed voor jezelf zorgt en je kunt goed dingen voor elkaar krijgen omdat je sterk bent. Je krijgt dit voor elkaar door bijvoorbeeld naar een sportschool Tilburg te gaan, maar ook door gezond te gaan eten, voldoende te slapen, voldoende water te drinken, alcohol, tabak en drugs te schrappen uit je leven, voldoende buiten te komen en stress verminderen. Er zijn vele manieren om te zorgen voor een betere fysieke gezondheid en die manieren die je kiest, hangen ook een beetje af van de omstandigheden waar jij je in bevindt. Probeer in ieder geval, fysiek gezien, een beetje uitdaging op te zoeken en je lichaam aandacht te geven. Bijvoorbeeld bij Basic-Fit. Dat kan nooit kwaad en is zeker niet teveel gevraagd. 

Uit balans

Als je in balans wilt zijn, dan moet je weten waar je grens ligt. Je moet erachter zien te komen wat jouw punt is, waarop je je goed voelt. Wanneer je in balans bent, is dus afhankelijk van wat je aankunt. Je kunt meer aan als je je fysiek goed voelt, dat weet je nu al. Maar hoe kom je er dan achter wat je aankunt? Dat zul je moeten gaan ontdekken. Hiervoor moet je misschien een tijdje uit balans zijn. Een tijdje te veel doen en geen tijd hebben voor ontspanning, zal je doen ontdekken wanneer je niet meer in balans bent en dat kan op zich niet heel veel kwaad. Het is echter wel van belang dat zodra jij weet wanneer je uit balans bent, je die balans weer gaat opzoeken. Je weet zo waar je op moet letten en wat voor jou nog houdbaar is. 

Mindset

Dan je mindset. Zoals we al hebben gezegd, heb jij hier zelf voor gekozen. De situatie waar je je in bevindt is, behoudens uitzonderingen, vrijwel altijd te danken aan jezelf. Wil je verandering? Wil je je beter voelen? Wil je in balans zijn? De touwtjes liggen in jouw handen, doe er wat mee. Kijk naar wat jij wilt en accepteer dat je hier zelf voor hebt gekozen en dat je er nu eenmaal mee moet dealen. 

Lees ook:

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.