Bouw een tuinkantoor als thuiswerkplek!

Thuiswerken is ontzettend fijn. Afgelopen zomer heb je heerlijk vanuit je eigen tuin gewerkt. Je nam dan plaats onder jouw tuinparasol en kon heerlijk loungen op de tuinset. Helaas is het nu te koud om de hele werkdag buiten te gaan zitten. Maar toch zijn er opties. Lees gauw verder om te weten wat je kunt doen!

tuinkantoor

Waarom een tuinkantoor?

Tijd om te gaan bouwen! In huis is de kans groot dat je afgeleid wordt door de kinderen, de huisdieren of je hobby. Daarom kan het helpen om een kantoor te bouwen. En wat is een betere plek dan de tuin? Je bent dan alsnog erg dichtbij huis, maar toch ben je in een ruimte waar het werk centraal staat. Een ander voordeel aan een tuinkantoor is dat je omringd bent met een stukje natuur. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat dit een positief effect heeft op jouw welzijn. Tevens maak je de seizoenswisselingen veel actiever mee. Je ziet steeds meer bladeren van de bomen vallen en ook zie je de kleuren ervan veranderen. Ook creëer je extra ruimte om te leven, zonder het huis gelijk te moeten verbouwen. Tot slot kun je jouw tuinkantoor ook voor andere doeleinden gebruiken. Als je bijvoorbeeld een aantal vrienden of vriendinnen over vloer krijgt, kunnen jullie je terugtrekken in jouw kantoor. Best handig, toch?

Waar moet je op letten?

Voordat je begint met bouwen, zijn er een aantal dingen waarop gelet moet worden. Allereerst is het belangrijk om na te gaan of het nodig is om een vergunning aan te vragen. In sommige gemeenten is dit bijvoorbeeld niet nodig. Daarnaast heeft je beroep wellicht ook invloed op het feit of je een tuinkantoor mag laten bouwen. Gelukkig worden gemeenten hier steeds coulanter in. Wat voor jou van toepassing is, hangt heel erg af van waar je woont. Ga dus vooral na wat de regels binnen jouw gemeente zijn. Daarnaast is het ook slim om te overwegen om een wc te laten bouwen in jouw kantoor alias tuinhuis. Dit omdat je dan de btw kunt aftrekken van de belasting. Tot slot moet je ervoor zorgen dat het kantoor goed geïsoleerd is. Je wilt immers geen kou lijden tijdens de koude wintermaanden en je wilt het ook niet snikheet hebben tijdens de warmere dagen.

Zo heb je dus genoeg redenen om een tuinkantoor te laten bouwen! Als je daarnaast nog op zoek bent naar artikelen voor jouw tuin, zoals een beschermhoes tuinset, moet je vooral een kijkje nemen op de site van Tuinmeubelwereld!

Lees ook:

Als ik een grote tuin had, zou een tuinhuis als kantoor me wel iets lijken. Jou ook?

disclaimer

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.