Lekker bezig in de tuin werkplek!

Waarom zou je in de zomermaanden binnen zwoegen achter de laptop? Het thuiswerken krijgt een nieuwe dimensie wanneer je af en toe naar buiten kunt verplaatsen. Is het niet veel relaxter om ook eens buiten te werken? Als het wifi-signaal sterk genoeg is, maak je gewoon een tuinwerkplek met de laptop op de tuintafel. Je snuift zo ongemerkt wat extra vitamine D op en als je zicht hebt op bloeiende planten ben je bovendien extra productief. Tips voor de tuinwerkplek!

tuinwerkplek

Op je buitenbureau

Op mijn tuintafel staat een gezellige bak met viooltjes. Inmiddels hebben ze hun beste tijd gehad, een mooi alternatief voor bloeiende kleurenpracht op je buitenbureau is bijvoorbeeld de woestijnroos. Deze kleurrijke bloemen geven je energie en daardoor een extra positief gevoel. Ideale omstandigheden om bergen werk te verzetten, of niet? Een vaasje met een veldboeketje (al dan niet uit eigen tuin) staat natuurlijk ook erg leuk.

woestijnroos tuinwerkplek
Foto: Kalanchoe.nl

Schaduw voor je beeldscherm

Schaduw is erg belangrijk wanneer je de laptop buiten hebt staan. Je wilt het scherm goed kunnen aflezen. Kies daarom een plek uit waar de zon niet op het scherm schijnt. Bijvoorbeeld naast een grote schaduwrijke boom. Er zijn veel mooie bomen voor in de tuin te vinden, van groot tot klein. In mijn tuin staat een wilg met krullende takken, de Salix waar je mooie paastakken van kunt knippen. Zelf maak ik in de ochtend gebruik van mijn huis als schaduwbrenger. In de middag kan ik de parasol positioneren en eventueel een schaduwdoek ophangen.

Vlindertjes of vogeltjes kijken

Heb je een tuin in de volle zon? Dan is de pluimhortensia (Hydrangea paniculata) ideaal. Van alle hortensia’s zijn de pluimhortensia’s het meest in trek bij vlinders, honingbijen en andere bestuivers. Zo heb je tijdens het tuinwerken nog iets luchtigs om te bekijken. Pluimhortensia’s kunnen goed tegen wat drogere omstandigheden. Daarom zijn ze ook heel geschikt voor toepassing in potten en plantenbakken. Ideaal voor de stadstuin, de patio, het balkon of terras. De eerste bloemen verschijnen vanaf eind juni. Er zijn  soorten met witte, roze of limekleurige bloemen. Liever vogeltjes in je tuin? Zet dan – op gepaste afstand van je beeldscherm, dus niet op je tuintafel – een vogelbadje neer gevuld met water. Als je rustig zit te werken kan daar zo een vogeltje in komen badderen of drinken. Hoe leuk is dat?

hortensia tuin hydrangea
Foto: Hydrangeaworld.com

Leeswerk op je loungebank

Voor leeswerk tussendoor, kruip je rustig even op je zachte loungebank. Zit prima om dat papierwerk rustig door te nemen. Vergeet niet om er een flink glas water bij te zetten. Of een kan met fruit uit de vriezer, water en ijsklontjes om jouw werkdrankje koel te houden. Meteen ook een fijne plek voor werkoverleg of telefoontjes. Mooi om hier een pergola constructie te maken begroeid met bijvoorbeeld Wisteria (blauwe regen), dat vind ik zelf prachtig. Zet daar voor een rustgevende geur wat kamperfoelie of lavendel naast, in de namiddag glijdt dan de stress direct een beetje van je af.

Je tuin veranderen geeft een hoop energie!

Geen kantoortuin voor jou, maar een tuinwerkplek. Als je zo buiten zit, koel briesje over je armen, blote voeten in je slippertjes… bedenk je dat tuinwerken toch echt een luxe is! Werk jij weleens vanuit je tuin of op je balkon?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G. T. zegt:

    Kind in het zwembad (dus toezicht nodig) en ik dan op het terras met de laptop. Helaas heb ik de ideale plek voor/tegen de zon nog niet gevonden. Maar met zo’n warm weer is buiten in de schaduw sowieso beter dan binnen, dus ach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.