Mancave voor je zoon?

Kleine jongetjes worden groot. Dan ineens moet het speelgoed wijken en komt daar ‘mannenspul’ voor in de plaats. Tijd om de jongenskamer of studentenkamer om te toveren in een heuse mancave dus. Want daar zal hij heel wat tijd doorbrengen, met huiswerk, gamen, zijn gitaar of vrienden. Wat is nu leuk voor de mancave van jouw mini-man die ineens een kop boven jou uit torent?

mancave bord
Foto: Shutterstock

Het ligt er natuurlijk even aan hoe groot de ruimte is die je tot je beschikking hebt, maar vaak is er in deze fase behoefte aan een groter bed. Met een matras van 140 x 200 bijvoorbeeld, of zelfs 220 als hij heel erg de lengte in schiet.

zwevend tv meubel
Foto: Perfecthomeshop.eu

Zwevend tv-meubel

Waarschijnlijk wil je zelf regelmatig even een stofzuiger door deze mancave halen. Kies dan voor een zwevend tv-meubel waar je makkelijk onder kunt. Het oogt heel volwassen en strak en in het meubel kan hij zijn spelconsole en games opbergen. Bij Perfect Homeshop kun je samen een zwevend tv meubel uitzoeken dat naar zijn smaak is, bijvoorbeeld in zwart, wit of houtkleur. Zo hoef je hem niet mee te slepen naar een meubelboulevard en wordt het nog thuisbezorgd ook.

Tafelvoetbal mini
Foto: Radbag

Stoere accessoires

Met stoere accessoire kleed je deze mancave verder aan. Een webshop als Radbag heeft grappige accessoires zoals een wegkrasposter met verschillende soorten bier voor aan de muur, een bierboompje voor het verzamelen van bierdopjes of een mini tafelvoetbalspel dat je voor een competitie uiteraard ook naar de tuin of keukentafel kunt verplaatsen.

Kek koelkastje voor zijn koude drankjes

In de mancave horen ook drankjes koud te liggen, dan hoeft hij het gamen niet lang te onderbreken om het vocht op pijl te houden. De ETNA Retro koelkasten zijn echt opvallende eyecatchers waar hij mee gezien wil worden, geïnspireerd door het design van toen. In warm wit, fris groen of tijdloos zwart geven ze het interieur een chic bohemian accent. Voor de reisjunkies bracht ETNA de speciale Bulli editie uit, gebaseerd op het ontwerp van de legendarische Volkswagen hippie bus uit de sixties. Bij het ontwerp van de Retro modellen was een bewuste en kleurrijke levensstijl het uitgangspunt. De Retro koelkasten met vriesvak zijn energiezuinig en hebben speciale functies om je eten extra lang vers te houden. Hoogte van de afgebeelde koelkast is 154 cm en heeft een adviesprijs van € 1.149,-.

etna koelkast zwart
Foto: ETNA

Ruige lamp gemaakt van een oude boiler

Ruig, maar ook duurzaam zijn de lampen van Ruig & Geroest. Kapotte of sterk verouderde producten die normaal op de vuilnisbelt belanden krijgen bij Ruig & Geroest een tweede leven. Voor de verlichting wordt gebruik gemaakt van allerlei soorten afval. Denk aan hout, plaatstaal en gebruiksvoorwerpen zoals gasflessen en oude drinkbakken. Van oude koperen boilers werden deze stoere industriële lampen gemaakt. De charme van koper is dat het materiaal verkleurt waardoor elk exemplaar zijn eigen kleur heeft. Veel voorkomende kleuren zijn groen, geel, bruin en zwart. De buitenkant van de lamp wordt opgeschuurd om er een stoere industriële look aan te geven. Ruig & Geroest maakt 2 verschillende modellen lampen uit 1 boiler, waarbij de onderste helft te herkennen is aan de ronde vorm en het bovenste deel aan de flens. Toen dit deel nog dienst deed als boiler, was het verwarmingselement in de flens gemonteerd. Te koop bij ontwerper ruigengeroest.nl.

lampen ruig en roest van oude boiler
Foto: Ruig & Geroest

Opbergen in stijl

Heeft ie veel losse papieren, dittemedatjes of tijdschriften? Met de opbergboxen Ancient World Map en van Dutch Design Brand zijn alle troepjes stijlvol uit het zicht. Of verzamel souvenirs, vakantiefoto’s en reisbrochures in deze Ancient World Map Storage Box. Een schatkist voor al je herinneringen met genoeg ruimte om er nieuwe aan toe te voegen. De vintage print die de doos siert bestaat uit een wereldkaart, zodat je direct kunt bepalen waar je volgende reis naartoe gaat. De boxen zijn gemaakt van FSC gecertificeerd karton en worden in Nederland ontworpen en geproduceerd. Het verpakken en verzendklaar maken van de boxen gebeurt in een sociale werkplaats in Amsterdam. De Dutch Design Storage Box heeft een verkoopprijs van € 14,99.

opbergdoos dutch design brand
Foto: Dutch Design Brand

Heb jij al eens een ‘mancave’ ingericht?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.