Keek op mijn Week: gewoon een heerlijke week

De laatste week voor de herfstvakantie. Er stond van alles op het programma, maar gelukkig vielen er ook een paar dingen weg. Dat gaf wat ruimte. Al met al een heerlijke week waarin er veel mooie dingen zijn gebeurd en we natuurlijk de voorpret voor de vakantie al voelden!

lemmings
Dit spelletje… jeugdsentiment! Speelde jij vroeger ook Lemmings?

Bapao met vuurwerk

Zaterdag hadden mijn dochters iets voorbereid voor hun vaders verjaardag dat alleen bij mij thuis kan. Hij mocht al nooit raden wat hij voor zijn verjaardag kreeg en wist ook nu toen ik hem inseinde direct wat de verrassing zou zijn. De meiden hadden afgelopen week al laten doorschemeren trek te hebben in broodjes bapao. “Mama, dat wil papa echt heel graag en hij heeft geen magnetron!” Afijn, je wordt maar 1x 40 en zelf vind ik het ook altijd leuk als er iets voor mijn verjaardag is voorbereid door de dames. Hun cadeautjes stonden in een tas klaar voor later, maar toen papa ze kwam ophalen gingen er broodjes bapao in de magnetron en werd er een vrolijk sterretje gebrand.

vuurwerk feestje

Lees ook: Meer dan 35 cadeautips voor mannen van 40 jaar en ouder

Beetje luieren, beetje werk

Zondag chilldag. Lekker lui wakker worden met een streamingdienst aan, ontbijt op bed, op mijn gemak douchen. Gewoon relaxt. Een beetje luieren en toch ook nog even een beetje werk. Achter de laptop een artikel afgemaakt en wat gelezen in een aantal boeken die ik nog niet uit had.

wandelen bodegraven
Lekker stuk wandelen in de schemering.

Druk, druk, druk

Maandag na het weekend, waarin ik expres mijn mailbox gesloten liet, was het op maandag weer druk, drukker, drukst. Had ook nog wat facturen willen versturen maar kwam daar niet eens aan toe. Soms lijkt het of ik zoveel doe dat ik eigenlijk niet de tijd kan nemen om aan artikelen vanuit het hart te werken. Maar goed, zakelijk gezien wel superfijn: ik was bezig met het uitzetten van campagnes, opdrachten inplannen, technische dingetjes enzovoorts. Ook kwam er een postpakketje binnen met weer nieuwe boeken om te reviewen, heel leuk, beetje spirituele onderwerpen!

spirituele boeken
Heel tof deze boeken. In de Akasha kronieken ben ik al begonnen.

Energietoeslag, hoe zit dat?

Dinsdag las ik weer iets in de krant over de energietoeslag. Die had ik zelf in mei al aangevraagd, maar er nooit meer iets van vernomen. Nu ook mijn definitieve belastingaangifte over 2021 binnen was, leek het me goed om daar toch even achteraan te bellen. In principe hadden ze binnen 8 weken een reactie beloofd tenslotte. Dit was toch alweer 5 maanden verder.

spaghetti koken
Lekker spaghetti gemaakt.

Afijn, mocht jij nou ook nog niets gehoord hebben: bel er zeker even achteraan! Ik had weliswaar een bevestiging van mijn aanvraag ontvangen, maar deze was niet in hun systeem opgeslagen. Een technische fout dus. Ze zouden hier met spoed achteraan gaan en de volgende dag viel er bij mij al een envelop op de deurmat: aanvraag toegekend! Wauw, wat een heerlijk nieuws zo met de feestmaanden in het vooruitzicht. Mijn energierekening is inderdaad verdriedubbeld sinds begin dit jaar. 

Toen ik de envelop opende en het goede nieuws las rolde er een traan van blijdschap over mijn wangen. Mijn dochter keek me geschrokken aan: “Zit je nou te huilen mama?” Ja, ook met goed nieuws rolt er hier weleens een traantje. We hebben even flink geknuffeld!

dit is geen eenhoorn
Leuk nieuw kinderboek ontvangen over eenhoorns.

Geveltuin gewonnen

Woensdag liet ik mijn wimpers weer netjes maken. Zo kan ik er op de foto’s weer mee door. En het voelt gewoon fijner. Ben ook nog langs mijn oude huis geweest. Ook na 4 jaar hebben nog niet alle bedrijven mijn adres in hun persbestand aangepast zo blijkt… Het is wat, hè?

wild pig wines
Even terugdenken aan mijn reis naar de wijngaarden van Wild Pig.

Verder had ik blijkbaar zo’n goede vibe, dat er op het schoolplein een meisje van een jaar of 2 spontaan op me af kwam lopen om me een boks te geven. Supercute <3

En er was meer goed nieuws: ik had meegedaan met een ‘geveltuintjes winactie’ van de gemeente. Eerder berichtten ze me dat mijn plek niet in aanmerking kwam, maar bij nadere studie waren ze hierop terug gekomen en van mening dat het straatbeeld erg zal verbeteren met een geveltuin op deze plek. Ik ben dus één van de winnaars! Heel blij mee, want de straat bestaat nu uit veel kleine klinkertjes waar altijd erg veel onkruid tussen zit. Er is niet tegenop te wieden als je fulltime werkt. Een echt geveltuintje waar ik met de kinderen bollen kan poten en planten in kan zetten, is super. Ik wilde al zoiets in mijn achtertuin maken, maar ik krijg de klinkers er niet zelf uit. Kan ik in ieder geval aan de voorkant even kijken hoe ze dat doen.

wimpers netjes
Wimpers zijn weer prachtig al zeg ik het zelf.

Voorlezen door de microfoon

Donderdag was al net zo druk als de rest van de week. Ik ben er wel klaar mee hoor, tijd voor vakantie. De afwezigheidsassistent gaat vrijdag al aan. Heb echt het gevoel dat ik met 1001 dingen tegelijk bezig ben en niks afkrijg. En dat terwijl ik eigenlijk mijn koffers had willen inpakken.

Gelukkig konden we bij mijn ouders aanschuiven voor het eten. Zo kon ik toch nog even doorwerken ook toen de kinderen weer thuis waren. (En zij dus wel van mij kleren moesten klaarleggen voor de vakantie.) Bovendien gaat er niets boven oma’s spinazie met gehaktbal! 

voorleeswedstrijd op school

Daarna met z’n allen naar school, want dochterlief was als allereerste aan de beurt met de voorleeswedstrijd. Er stond in de aula een mooie Gi-Ga-Groene stoel klaar met kussens en een microfoon. We hadden wat publiek gevraagd (super dat jullie ook echt kwamen!) en na een geluidstest mocht dochterlief van start. Ze las een fragment uit “Het geheim van de Youtube-ster” en daarna mochten wij onze tips en tops invullen. Ik vond haar fantastisch, dus ze kreeg daarna een nieuw Dog Man boek voor de herfstvakantie. Er stond namelijk een kraampje van de lokale boekhandel waar ook Sinterklaas meteen wat heeft ingeslagen…

Inpakken en wegwezen

Vrijdag lekker de kinders naar school gebracht, onderweg de laatste spulletjes bij hun papa opgehaald en toen thuis even kort met koffie achter de laptop. Vandaag was het inpakken en wegwezen. Op mijn gemak de tassen verder ingepakt, wasmachine en droger nog even aan, keuken schoon, stofzuiger erdoorheen… Ik was goed en gestructureerd bezig al zeg ik het zelf. Lekker muziekje aan. Tussendoor nog even verder aan mijn blog werken. Tot de wekker ging: tijd om kind 1 te halen. Daarna kind 2 opgepikt in Gouda en door naar onze eerste bestemming: A&O Hostel Aachen Hauptbahnhof!

A&O Hostel Aachen

Er stond flink wat file onderweg en er was een dingetje met een storing bij de parkeergarage in Aken, maar uiteindelijk konden we gelukkig gratis vlak naast het hostel parkeren. Als we maar voor 9 uur weer zouden vertrekken. Dat scheelde de volgende dag alvast een paar uurtjes op onze lange rit.

A&O Hostel Aachen
We mogen voor de blog tijdens deze vakantie ook verschillende A&O Hostels proberen. Zoals deze in Aken.

A&O Hostels hebben familiekamers met stapelbedden voor de kinderen. In Aken hadden we een aparte douche en toiletruimte in de kamer. Douche was heerlijk. Wel midden in de stad, dus je hoort wel wat van zowel de stad als van andere hostelgangers. Maar prima overnachting en ontbijtje. We kwamen hier alleen om te slapen ten slotte.

Lees hier ons vorige weekoverzicht.

Nou wij gaan genieten van de andere omgeving deze herfstvakantie. Jij ook? Voor sommigen van jullie (regio Noord) zit de vakantie er alweer op. Was het leuk? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.