Leestijd: Het 1000 dingen boek

De kinderboekenweek zit er weer aan te komen. Ik ben al druk bezig met een blogje over welke boeken we bij welke leeftijd het liefst lazen. Voor mijn blog krijg ik nu zo af en toe ook een nieuw boek opgestuurd, helemaal leuk natuurlijk want wij houden erg van lezen. Zo ook het 1000 dingen boek. Een echt praatboek waar ik woensdagmorgen samen met mijn peuter voor ging zitten.

Tussen de driftbuien door konden mijn dochter en ik dit intieme knuffelmomentje wel gebruiken. Het valt niet mee om een peuter te zijn. Of de moeder van een peuter. Even gezellig samen op de bank dus met dit praatboek. Op elke spread is een muis verstopt. Leuk om die steeds te laten zoeken door je kind.


Allerlei dagelijkse dingen komen aan bod op een originele manier. De kleuren, de vormen, de seizoenen, delen van je lijf, het dagritme… Sommige afbeeldingen vond ik zelf wat abstract, maar toch wist mijn dochter ze te benoemen. 1000 dingen is een mooi boek voor de algemene ontwikkeling met illustraties van Anna Kövecses. De uitgever is Manteau, in Nederland vertegenwoordigd door WPG Media, ISBN 978-90-02-25909-8. Ze adviseren het boek vanaf 3 jaar, maar ik vind het zelf thema’s die je ook met een 2-jarige al bespreekt. Al zal een 2-jarige misschien nog niet alles begrijpen, zoals het verschil tussen olijfgroen en gewoon groen.

Het boek is verkrijgbaar sinds september 2015 en kost 15,99 euro. Tip voor de Sinterklaaswishlist!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.