Keek op mijn Week: out of office, ik was vooral onderweg

Terwijl ik dit schrijf zit ik lekker piccolini’s in guacamole te dippen. Even bijkomen van de afgelopen week. Ik was eigenlijk alleen maar onderweg. Dit weekend ga ik dus lekker op de pauze stand. Beetje wasje draaien, beetje stofzuigen maar vooral bankhangen en aan dit weekoverzicht werken. Kon jij het rustig aan doen?

papieren bloem
Ik kreeg deze prachtige papieren bloem om het huis op te fleuren. Supercute!

Moeder-dochter momentje

Zaterdag rustig de dag opgestart en daarna het Bebsy rolkoffertje van zolder gehaald. Mijn oudste werd opgehaald voor een logeerfeestje. Ze legde de laatste hand aan haar cadeau (een gepimpte schoenendoos voor snoep en andere kleine cadeautjes) terwijl ik met de jongste verder ging met de origami pauw die we moeten reviewen. Het is geen echte origami en best ingewikkeld. Ik had een fout gemaakt, dus alles moest uit elkaar. Dat motiveert niet. Maar goed, muziekje aan en met z’n drietjes en wat lekkers aan tafel. De meiden hadden even snel bij de supermarkt gesneden stokbrood en aioli gehaald.

 

Al snel waren we nog maar met z’n tweetjes. Ik ging aan het werk, dochterlief vermaakte zichzelf. En ’s avonds hadden we afgesproken om samen Lego Masters te kijken. 

Filmpje en bankhangen

Zondag hadden we weinig plannen. Geen idee hoe moe de oudste zou zijn van de logeerpartij tenslotte. De jongste was lekker aan het rommelen en haar eigen ding aan het doen. Ik reed dus in mijn uppie naar Gouda om haar op te halen. Daar was het erg gezellig, ze waren nog druk met Scotland Yard en hadden zich keurig gedragen. Altijd fijn om te horen. Thuis lekker een filmpje aangezet en bankgehangen met elkaar. Zelf nog even een lekker rondje gewandeld, want het was mooi weer.

wandelen

’s Avonds nog even een mooie foto gemaakt van de maan vanuit mijn raam, foto’s doen ’t nooit helemaal recht maar het was zo helder!

heldere maan

Bij Hulc in Haarlem en prik

Maandag reed ik naar opdrachtenplatform Hulc in Haarlem. Een dagje werken vanuit een ander kantoor dan thuis, met ‘collega’s’ om je heen is ook weleens leuk. Hulc biedt hun nieuwe kantoor hiervoor aan en het leek me goed even bij te praten. Ze haalden koffie voor me én lekkere broodjes. En passant kreeg ik nog wat technische tips.

hulc kantoor

Met die tips ben ik deze week aan de slag gegaan, maar eerst racete ik door de regen terug naar mijn woonplaats. Er moest een kind naar het consultatiebureau voor de HPV herhaalprik. Grote zus is nog steeds niet opgeroepen, maar deze dame is nu in ieder geval beschermd tegen baarmoederhalskanker. Omdat ik dit bezoek nu wel vooraf duidelijk had aangekondigd, was het prikje ter plekke ook zo gepiept en gaf ze geen kik. Hoe anders dan de vorige keer… Les in het moederschap ook weer geleerd.

hpv prik

Blogboot en lunchafspraak

Dinsdag stond de Blogboot weer in Amsterdam gepland. Dit was de allereerste keer dat ik de parkeergarage waar ik altijd in sta niet in kwam, omdat deze vol was… Afijn, rondjes rijden dus, geen plek gevonden. Wel de bloggers die al stonden te wachten, dus kon mijn goodiebags aan hun meegeven richting de boot. Uiteindelijk bij Parkeergarage Stadhuis een plekje gevonden. 

boottocht amsterdam starboard
Was weer gezellig en inspirerend!

Ik kwam dus te laat op mijn eigen event, maar ik was niet de enige en kon daardoor Henny van Scrub & Rub helpen met sjouwen. De boottocht was weer heel inspirerend en gezellig! Het verslag volgt snel uiteraard. Naast Scrub & Rub werd er ook over Portland verteld. Daar zijn mijn ouders ooit geweest en wij kregen toen als souvenir matchende McDonalds t-shirts!

mcdonalds tshirts
Het werden direct onze lievelingsshirts, zie ons hier leuk matchen in 1988!

Ja, moest ik aan denken. Dus ben even met mijn dochter samen de fotoboeken ingedoken woensdagmiddag. Na de blogboot liep ik richting de Prinsengracht, waar ik een lunchmeeting had bij YASH. Ik ga ze helpen met de organisatie van verschillende events. Erg leuk.

amsterdamse grachtengordel

Eenmaal thuis was ik compleet gesloopt. Behalve wat foto’s delen op instagram en de nodige stories reposten, had ik nergens energie meer voor. Druk dagje!

Kids weer thuis

Woensdag lekker thuis. De boodschappen en maaltijdbox werden bezorgd en ik worstelde door de overvolle mailbox heen. Alles weer lekker z’n gangetje dus, tot het tijd was om een kind uit school te halen. Het werk ging even op pauze voor de lunch en gezellig bijpraten. 

oefenen voorleeswedstrijd
Er werd geoefend voor de voorleeswedstrijd. Deze dyslectische dame heeft een 9 gehaald! (En je ziet het goed, haar zus weet onze kapstok ineens niet meer te vinden.)

Als gezegd doken we daarna nog even samen de zolder op. Ze wilde iets leuks maken voor haar vader die bijna jarig is. De dames waren dat even vergeten, dus goed dat je als mama dan toch een hint geeft. Ik vind het zelf tenslotte ook altijd leuk als er aan mijn verjaardag wordt gedacht. 

brugklas foto
Tijdens het neuzen in de fotoboeken, kwam ik mijn eigen pasfoto uit de brugklas tegen. Dochterlief vertelde pas hoe vreselijk ze die van haar vindt, dus die deel ik niet maar ik appte de mijne wel even door. Met slotjes. De bril kwam pas later. Was 1990 denk ik.

Voor zo’n onzeker brugklassertje zag ik er eigenlijk best leuk uit nu ik het zo terug zie. Jammer dat je dit op het moment zelf niet beseft door pesterijen op de de basisschool. Best een tijdloze outfit had ik aan ook, die zou anno 2022 ook nog wel kunnen!

Wespenplaag en de kapper

Donderdag was het even schrikken… Bij het openen van de badkamerdeur zat daar een wesp. Deur dicht, elektrische mepper pakken, deur weer open… Zaten er 2 wespen. Yikes! Snel spul voor de kinderen uit de badkamer weggegrist. Nu op jacht met die mepper en… Er zaten 6 wespen! Tja, met 6 ga ik mijn leven er niet voor wagen hoor. Dat is gewoon niet goed. Voor je het weet heb je dan een hele zwerm achter je aan. 

schrikken

Tja dat dus. Ik belde een verdelger die 24/7 bereikbaar zou moeten zijn, maar die heeft me zoveel dagen later nog niet teruggebeld. Gelukkig ging nadat ik de jongste naar school had gebracht de woningbouw open. Meteen aangekaart dat ze uit de lamp lijken te komen, dus in het elektriciteitsnet van mijn huis zitten. Toen hebben zij hun eigen wespenman gebeld, voor de Bodegravers onder ons: meneer Kerkvliet moet je bellen bij dit soort wespenproblemen.

Afijn, ze kwamen dus niet uit de lamp ontdekte hij. Er zit een nest onder de dakkapel en ze hadden een route naar het licht gemaakt via ons centrale afzuigsysteem. Als hij zou spuiten, komen er daardoor bij mij (en de buurvrouw) in no time zo’n 3000 tot 4000 boze wespen binnen… Zitten we niet op te wachten.

ventilatierooster
Ze kwamen dus binnen door een paar kleine gaatjes naast het ventilatiekanaal. Mijn vader heeft die dichtgepurt, zodat ze niet meer op het badkamerlicht afkomen.

Afdichten met tape of purschuim, was het advies. Over 3 tot 4 weken sterft het hele nest toch al uit en overleeft alleen de koningin die nooit een zelfde nest 2x gebruikt. Ze komen in tijden van voedselschaarste op het licht af en door die pur – waar ze in het voorjaar zo doorheen zouden vreten – voorkom je dat. Mijn vader heeft het daarna even snel voor me opgelost. Roostertje er weer op en de volgende dag geen last meer! Was wel even schrikken hoor!

kapper
Even onthaasten bij Salon Vibe.

Kon gelukkig mijn verhaal kwijt bij de kapper, haha. Consternatie in de ochtend, pfff. Salon Vibe heeft mijn coupe weer netjes gekleurd en gestyled zodat ik er komende tijd hopelijk netter uitzie op de foto’s voor de blog.

Race je rot dag

Vrijdag wederom een race je rot dag. Naar school en terug en repeat. Laatste harples via het Bravo programma. Met een kostenplaatje van 1000 euri mag ze van mij niet op les, noem me gerust een loedermoeder maar van dat geld kunnen we een heleboel andere leuke dingen doen. Ze gaat eerst maar typeles volgen bijvoorbeeld.

keep portland weird
Fotootje met de goodies van Portland gemaakt. Moest erg lachen om die sticker en de wijn komt wel op!

Op de terugweg kwamen we de oudste tegen bij de loempiakraam. Goed plan. Lekker loempia’s gehaald dus en even snel bij opa en oma op visite om ze op te eten. Mooi om snel bij te kletsen en daarna konden we ook meteen patat halen want om 7 uur begon er een musicalles. Dochterlief heeft de rol van haar keuze gekregen, de hoofdrol! Ze is helemaal in de wolken en had hier erg veel zin in. Daarna gezellig op de bank met een toetje en Got Talent. Weeeeeekend 🙂

Zo, dan ben je weer op de hoogte. Lees je ook mijn vorige weekoverzicht? Ik ga even mijn papierbakken terug naar de tuin rijden. Geniet van je weekend!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.