Spelletje Spokenchaos + Winactie

Bijna Halloween en het spelletjesseizoen is geopend! Zelf altijd al een spookje willen zijn? Wij mochten weer een leuk nieuw spel voor jullie testen; Spokenchaos. Dus speel je graag spelletjes met het gezin tussen de 2 en 4 spelers, let dan even op. Want ik deel niet alleen hoe wij het spel vinden, we geven hem maar liefst 2x aan jullie weg!

Door: Lisanne

Stel je eens voor… dat je een spookje bent

Bij een spel over spoken kun je het verwachten, je hebt je fantasie een beetje nodig. Dus stel je maar voor dat je spook bent in een hotel waar ook mensen verblijven. Die mensen mogen je natuurlijk niet zien! Want mensen vinden spoken creepy dus moet je je goed verstoppen.

Zo goed dat wanneer de hotelgasten door hun sleutelgat naar de gang gluren, ze niet per ongeluk een spook zien en chaos creëren in het hotel. Als speler van dit spel is het de bedoeling dat je je spoken over de gang verplaats zonder gezien te worden door het sleutelgat dat elke beurt op een andere plek komt te staan. Je speelt 5 rondes en de speler die de meeste spoken weg smokkelt, die heeft gewonnen.

Lees ook: Samen op spokenjacht met Glibber Gebibber

Struikel niet en verstop je goed in Spokenchaos

Hoe zorg je dan dat mensen je spoken niet zien? Dat kun je doen door je spoken te verstoppen achter de meubels in de gang. Als je zelf aan de beurt bent kun je die tactisch verplaatsen zodat je spoken meer kans hebben de beurt te ‘overleven’ Je vergroot je kansen helemaal als je dan een voor jou slimme gang kiest om het sleutelgat in te plaatsen. Zo kan het voorkomen dat de meubels in de gang niet stijlvol maar praktisch achter of op elkaar gestapeld staan, als de spoken er maar niet over struikelen he?

Lees ook: Gaaf: Halloween Wars; waarom heb ik geen Food Network?

Play the game: hoe ging het spelen?

Mijn dochter Feline van speelde dit spel voor het eerst met een vriendinnetje. Ik hielp ze een beetje door de gebruiksaanwijzing te lezen, maar ik kan je aanraden daar niet lang in te blijven hangen en gewoon te gaan spelen. De eerste paar beurten waren wat ongemakkelijk maar al snel kregen ze door dat je dit spel heel tactisch kunt spelen als je het plaatsen van meubels en de gang van je keuze goed op elkaar afstemt.

Ook bleken je spoken niet altijd verstopt te staan, het sleutelgat is niet zo groot dus je kunt ook uit het zicht blijven door niet in de zichtlijn te komen. De meiden speelde het met zijn tweeën en dat kon prima. Een spel duurde ongeveer 20 min en werd gevolgd door een tweede ronde want nu hadden ze het door. Hun oordeel was dat het aan het begin even ‘chaos’ was maar goedgekeurd is voor de spelletjeskast.

Lees ook: Zoekspelletje Lynx

Klein spookje: dat was lastig

Terwijl de meiden het spel samen ontdekte (het vriendinnetje wilde trouwens niet op de foto en die wensen respecteren wij natuurlijk) was ik vooral bezig met mijn eigen kleine spook van 4 die stiekem ook mee wilde doen en daarom zelf voor chaos zorgde. Het spel is vanaf 8 jaar en als je een kind met inzicht hebt, kan dit ook prima vanaf 6 want je hoeft niet uitgebreid te lezen of te tellen in dit spel. Maar 4 jaar was nog wel wat te jong. Natuurlijk mocht hij toen de dames klaar waren ook nog even door het sleutelgat loeren en wat spoken verstoppen, maar dan gewoon voor de fun en om de chaos in ons huis weer een beetje te temperen.

Lees ook: LOL Surprise kinderfeestje, hoe doe je dat?

spokenchaos

Review van huize Marstyle

De ervaring in huize Marstyle – ook daar mochten we het spel proberen – was vergelijkbaar: tijdens het eerste potje moesten de dames van 10 en 11 jaar er even inkomen. Ook omdat ze het spel zo tof vonden, dat ze niet op mama wilden wachten en dus zelf de spelregels lazen en aan de slag gingen, moest er af en toe toch even hulp van mij komen. Een dag later had ik zelf tijd om mee te spelen.

De dames hadden al een potje gedaan, maar mama begreep de spelregels beter. Ze hadden even over het hoofd gezien dat je na het bepalen van de kant waar het sleutelgat staat, ook nog even moet dobbelen om het exacte vakje te bepalen. Dat maakt het wel spannend…

Je kunt ook nog een ingewikkelder variant spelen om het spel nog uitdagender te maken, maar om mee te starten zijn de basisregels al helemaal prima. Erg leuk om je eigen spookjes in veiligheid te brengen. Je moet wel goed opletten, ik was een paar keer vergeten dat één van mijn spookjes zich in een meubel had verstopt. Daardoor vergat ik ook deze binnen te halen en dan mis je dus punten.

Lees ook: Legoland Discovery Centre in Scheveningen aan de boulevard

Winactie! Maak kans op Spokenchaos

Maken jou spoken ook graag chaos? Laat hieronder weten wat voor chaos ze van je huis maken en wie weet win jij dit leuke spel! Sinterklaas of het herfstvakantiefeetje, kan het uiteraard ook hier alvast zelf aanschaffen.

Asmodee gaf ons maar liefst twee exemplaren om weg te geven, één via deze blog en één via de instagram van Feline www.instagram.com/felinevanuunen dus verdubbel je kans en doe bij allebei mee!

WINACTIE GESLOTEN: De winnaar via de Blog is Wendy Steghuis, de winnaar via instagram is Faya van Drempt, van harte gefeliciteerd!

Lees ook onze andere (spelletjes)reviews:

Wat hebben jullie met spookjes?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marian B zegt:

  Dat klinkt wel leuk, en fantasie hebben we hier genoeg. Spelletjes spelen doen we regelmatig, leuk om weer eens iets nieuws te doen. Onze spookjes maken overal in de woonkamer hutten en dan moet alles uit hun eigen kamer er natuurlijk naar toe gesleept worden.

 2. antonia zegt:

  Onze spookjes houden van verbouwen en verplaatsen.
  En dan is het me een chaos in hun kamers, je weet gewoon niet waar te beginnen.
  Maar doordat het allemaal verplaatst is en ze het weer een plekje hebben gegeven, blijft er voor mama alleen de was en de prulletjes over om op te ruimen.
  Mijn kleine spookjes

 3. Imina Jaarsma zegt:

  Whaha… hier ook twee huisspookjes die meteen van mijn opgeruimde huis een puinhoop kunnen maken als ik mij even om draai. Ze zijn het er zelf alleen vaak niet mee eens en noemen het dan bijvoorbeeld een Playmobil dorp, een Duplo wereld, een knutseltafel of gewoon een middagje kijken wat leuk is om mee te spelen… Super graag zou ik mijn spoken dus met dit toffe spel te verassen ?

 4. Wendy Steghuis zegt:

  Chaos van het huis maken kunnen mijn 2 spookjes wel. Paarden, pokemon, lego, teken en knutselspullen… Alles ligt er en het liefst ook tegelijk. Maar 1 ding ruimen ze wel.altijd netjes op en dat zijn de spelletjes, want ze moeten er niet aan denken dat ze een spel.niet meer kunnen spelen, omdat er wat kwijt is!

 5. Albertine van Veldhuizen zegt:

  Behalve onze 4 Kids, lopen er hier ook nog een stel bouwvakkers rond om een stuk aan ons huis te bouwen, aan de overkant zijn ze bezig met een nieuwe rondweg, dus “CHAOS ALL OVER THE PLACE” haha! Maar goed, het moet altijd eerst iets erger worden voor het beter wordt, komt goed.
  Voor de verbouwing staat een caravan in de tuin, waar we heel knus een spelletje kunnen spelen, dus een nieuw ‘spoken-spelletje’ lijkt me enig !

 6. Brenda zegt:

  Oh ja, dat wil ik met mijn spookjes graag spelen. En wat voor chaos ze in huis maken… tja wat niet…en nu door verbouwing badkamer ook nog een stoffige chaos. Dus een spelletje om lekker aan de eettafel te kunnen doen komt goed van pas ?.

 7. maaike zegt:

  Chaos gegarandeerd als er flink geknutseld wordt door 2 dames die hun creatieve eindresultaten graag aftoppen met de glitterpot..!!

 8. Berendina Jaasma zegt:

  Lijkt mij een erg leuk spel om te spelen met de kleinkinderen
  De chaos in huis is alle speelgoed bakken op de kop gooien en dan met iets anders gaan spelen, als ze weer naar huis zijn ben je een dik uur aan het opruimen 😉

 9. .. mijn kleinkinderen vinden dat het -in hun ogen- bij mij (alleenstaande man van 81) een beetje chaos wordt in huis.. Als ik dan met “mijn kinderen” lekker in de tuin zit bij te praten willen ze nog wel eens de handen uit de mouwen steken en binnen een beetje orde op zaken stellen met wat opruimen. Dat betekent meestal dat veel dingen een andere plaats hebben gekregen, waardoor ik niet altijd meteen iets kan terugvinden.. het lijkt dan soms net of er spoken zijn bezig geweest. In het vervolg ga ik de (klein)kinderen liever bezig houden met dit spelletje zodat als zij weer zijn vertrokken alles nog op zijn plaats staat.
  Moet ik wel eerst ff dit spel winnen, natuurlijk.. Ben benieuwd en ga op de postbode letten.

 10. elisabeth maria martina zegt:

  hier maak ik een jarige kleindochter graag blij mee

 11. Emmylou Zevenbergen zegt:

  Het lijkt me een super leuk spel! Mijn zoontje is dol op spelletjes en op spoken en alles wat eng is! ? Hij is 14 November jarig dus dat zou een heel leuk cadeau zijn ?

 12. Saskia zegt:

  Dit lijkt me echt een leuk spel om samen met mijn zoon te gaan spelen. Ik zou hem dan bewaren voor de december periode. Want dit zou toch echt een super mooi cadeau zijn.

 13. G. T. zegt:

  Spelletjes zijn altijd goed! Mijn zoon is er dol op. Ik (of Sint eigenlijk) maak graag kans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.