Samen op spokenjacht met Glibber Gebibber

Zin om samen met je kinderen op spokenjacht te gaan? Dat kan met het coöperatieve geheugenspel Glibber Gebibber van HABA. Een leuk klein spelletje voor kinderen vanaf een jaar of 5. Je kunt het met 1 tot 4 spelers tegelijk spelen, dus ook geschikt voor kinderen zonder broertjes of zusjes om zichzelf te vermaken. Wij vonden dit een erg leuk spelletje omdat je met elkaar tegen de spoken speelt. Je wint of verliest dus met z’n allen. De speelduur is lekker kort, dus je kunt zo een paar potjes achter elkaar doen.

haba glibber bibber review

Wat is het verhaal achter dit spelletje?

“De oude torenklok slaat middernacht! Snel laden de 3 spokenjagers hun groene glibbermunitie in hun zelfgemaakte glibberpistool en gaan ze samen het kasteel binnen. Zullen ze alle griezelige spoken met een portie glibber weten te raken voordat het spookuur voorbij is? Dat is even spannend, want als ze in de val lopen worden ze opgesloten in de kerker!”

Glibber Gebibber is een spannend maar leuk spelletje voor het hele gezin en bevordert de teamspirit. Ook heel goed te spelen met kinderen die ‘verliezen’ nog lastig vinden. De spellen van HABA zijn echt verantwoord, vernieuwend en fijn om met je kinderen te spelen. Ook dit spel blijft interessant na een paar keer spelen. Een fijn merk is het, daarom ben ik ook zo blij dat ze met me wilden samenwerken en wij dit spelletje mochten ontvangen voor een review.

Hoe gaat deze spokenjacht?

Je legt eerst alle kaartjes op z’n kop neer met op de hoeken de kaarten open. Dit zijn de 3 kerkers en de ingang naar het spookslot. Op die ingang komen de 3 spokenjagers te staan. Je speelt geen vast poppetje en dat maakt het zo leuk. Afhankelijk van wat jullie als team willen doen om 2 dezelfde spoken te vinden, kies je met welke spokenjager je wilt lopen. Om te weten hoeveel stappen je mag zetten, rol je met de dobbelsteen. Dan zie je of je 1, 2 of 3 passen vooruit mag… óf dat je de klok moet verzetten! Staan de 3 spokenjagers allemaal op eenzelfde spook? Dan mogen jullie schieten en leg je een groene glibberslijmkogel op de spoken. Je moet dus goed onthouden waar welk spook ligt. En waar de vallen zijn, zodat je niet naar de kerker wordt gestuurd. Zodra er een spokenjager gevangen zit, kun je gelukkig met de andere 2 jagers je kameraad bevrijden.

Wat vonden wij van dit spel?

Mijn jongste dochter vindt dat het spel erg leuk gemaakt is, omdat er ‘slijmkogels’ bij zitten. De oudste benoemt juist dat het schrikeffect van Glibber Gebibber leuk is: wat zal er onder het kaartje zitten dat je omdraait? Als je maar niet naar de kerker hoeft… Zelf ben ik juist over het coöperatieve element van het spel te spreken en dan met name dat je geen ‘eigen’ poppetje hebt, dat vind ik origineel en leerzaam voor de kinderen.

Glibber Gebibber van HABA kun je onder meer kopen bij Bol.com voor 15,95 euro.

Kijk op de website van HABA voor meer verkoopadressen.

Had jij al van dit spelletje gehoord? Zitten je kinderen in de ‘griezelfase’? 

 

disclaimer

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.