Zoekspelletje Lynx

Op zoek naar een spelletje dat het concentratievermogen verbeterd? Eentje die ook leuk is om met een groepje te doen op bijvoorbeeld een kinderfeestje? Het zoekspelletje Lynx is erg leuk. Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar in de categorie 6 en 7 jaar.

lynx zoekspelletje

Mijn dochters waren tijdens de aftrap van de Speelgoed van het Jaar verkiezing helemaal druk met het spelletje Lynx, van Identity Games. Dat we dit spel ook meekregen naar huis om te reviewen voor de blog, kwam dus goed uit. Scheelde voor mama ook: ik hoefde de spelregels niet door te nemen, het spel werd heel duidelijk aan mij uitgelegd. Supersimpel qua spelregels en hoe meer spelers er meedoen, hoe leuker het wordt.

lynx zoekspelletje

Niet op je beurt wachten

Het leuke van Lynx is dat je niet op je beurt hoeft te wachten. Wij vinden het erg leuk om het met een spelleider te doen, maar je kunt ook allemaal tegelijk meespelen als je dat fijner vindt. Er zijn verschillende spelvarianten mogelijk.

Lynx is een grote puzzel die je op verschillende manieren in elkaar kunt zetten (dit om de mensen met een fotografisch geheugen ook uit te blijven dagen). Op de puzzel staan allemaal verschillende plaatjes die overeenkomen met de kaartjes in de ‘pot’. 

Iedere speler neemt 3 gekleurde fiches van dezelfde kleur. De spelleider trekt een kaartje (of je trekt er allemaal 3 en draait die tegelijkertijd om). Nu moet je deze afbeelding snel zoeken op het spelbord en als eerste afdekken met jouw fiche. De snelste wint het kaartje. Je gaat door tot er iemand als eerste 15 heeft (of 20 of 25, net waar jullie zin in hebben). Er zijn 350 verschillende plaatjes (en kaartjes).

Een lekker snel spelletje! Bij ons wil iedereen steeds de spelleider zijn, dus dat is nog wel een dingetje haha. Een potje duurt ongeveer een kwartier. Wij vonden het erg leuk dat je steeds met z’n allen tegelijk aan de beurt bent. Heerlijk voor de snelle denkers onder ons! En uitdagend voor het bevorderen van de frustratietolerantie van hen met een wat lagere reactiesnelheid. Omdat je dit ook met bijvoorbeeld zijn 6en kunt spelen en het ontzettend simpel is, lijkt me dit een ideaal spel om te doen op een kinderfeestje. Onder meer hier te koop.

De adviesleeftijd is 6+ maar omdat het zo enorm eenvoudig is, kun je het met jongere kinderen ook prima spelen.

Meer spellenreviews lees je hier.

Heb jij Lynx al in de winkels zien staan? Houden jullie van dit soort zoekspelletjes?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Zoekboeken vindt onze 5 jarige erg leuk. Dus dit spel is wel iets voor hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.