Badkamer inspiratie: de Wild Wonder trendkleuren

De kleur van graan, zo kun je de nieuwe trendkleur Wild Wonder wel noemen. AkzoNobel heeft deze uitgeroepen tot kleur van het jaar 2023 en laat zien hoe je deze positieve, natuurlijke geeltoon in je interieur kunt toepassen. Het kleurenpalet ‘flow’ dat om deze trendkleur is heen gebouwd, is perfect voor de rustgevende, gebalanceerde sfeer die je in de badkamer graag terugziet. Laat jij je hierdoor inspireren?

Foto: Flexa, AkzoNobel

Wild Wonder, oftewel de ‘wilde natuur’ is een perfect uitgangspunt voor badkamers. Zeker als je hem niet alleen doortrekt in het kleurenpalet, maar ook in natuurlijke accessoires. De meegeverfde papaverzaadbollen op het kleurenpalet Flow, dat Flexa met mij deelde zouden het heel goed doen op een mooie schaal in de vensterbank van een badkamer. Net als mooie schelpen als bijpassende accessoire.

Het Flow kleurenpalet liet zich inspireren door de getijden, golven en natuurlijke ritmes van de aarde, zo lees ik in het persbericht. De kleuren brengen balans en rust in huis. Kleurtonen van schelp, grind en zand zie je hier terug. Warme, neutrale kleuren die fris en tijdloos aanvoelen.

Flexa-Kleurentrends-Kleur-van-het-Jaar-2023-Flexa-ColorLab-Flow-badkamerinspiratie
Foto: Flexa, AkzoNobel

Dit kleurenpalet heeft onder meer de kleur ‘bright skies’ die ik zelf in mijn keuken en woonkamer op de muur heb. Daarvoor gebruikte ik de Flexa EasyCare die speciaal voor keukens en badkamers is bedoeld en vuil- en waterafstotend is. (Zie ook mijn Flexa EasyCare review.) Kleur 2 uit het palet (een warme grijstoon) siert de muur van mijn kantoor.

wild wonder graan kleur
Foto: Flexa, AkzoNobel

In het trendkleurenboek dat ik van Flexa ontving, zie ik de graankleur en het ‘Flow’ kleurenpalet worden gecombineerd met houten accenten, fossielen, steentjes, doorzichtig glaswerk en materialen als vilt, natuursteen en tadelact, dat het prachtig doet in de natuurlijke badkamer of keuken.

Als ik dan door mijn persberichten inbox blader, zie ik dat verschillende merken de nodige badkamer inspiratie opdeden in dit kleurenpalet. Kijk maar eens naar bijvoorbeeld de nieuwe ‘soft beige’ accessoirelijn van Brabantia, dat perfect aansluit bij deze sfeer.

brabantia natuurschoon beige
Foto: Brabantia

Sfeer en DIY voor je badkamer volgens deze trend

Op pinterest vond ik een paar mooie sfeerplaatjes – onder meer met DIY projecten – die er goed bij aansluiten. Welke vind jij leuk om mee aan de slag te gaan? 

Hier zie je de natuurlijke materialen, het hout, de grijstinten en het natuursteen.

De rustige kleuren en hoe leuk is de combi van het zigzagpatroon dat de tegels maken in contrast met het zachte ronde vloerkleed?

Ken je de letterbak nog? Snel shoppen in een brocante winkel of tweedehandszaakje, verf de bak in een trend kleur en plak er schelpen in. Voilà je trendy zelfgemaakte badkamer accessoire is klaar!  

Sfeerlichtje nodig? Klein snoertje ledlampjes in een glazen pot met schelpen of andere natuurlijke vondsten en je romantische avondje relaxen in bad of douche kan beginnen. 

Dit projectje kwam ik tegen en is vooral ook heel erg cute! 

Sfeervol en mooi is een zelfgemaakte windgong van een mooi stuk hout met gevonden schelpen. 

Zelf heb ik ook een paar fossielen liggen. Gevonden in Frankrijk op de wijngaarden van Wild Pig Wines. Deze grote zijn nog mooier. Ik had ook zoiets gevonden, maar dat was helaas te zwaar voor in mijn koffer. Wel prachtig en past als decoratiestuk heel mooi in het nieuwe trendbeeld.

Lees ook:

Vind jij de kleuren uit palet ‘Flow’ mooie kleuren voor je badkamer?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.