Ken jij wonderkruid ashwagandha al?

Had jij ooit al de naam ashwagandha gehoord? Vast niet, maar het plantje heb je waarschijnlijk wel gezien en de naam ginseng doet bij de meeste mensen een belletje rinkelen. In dit artikel lees je er meer over. Door verantwoord te eten blijf je gezond. Dat geldt niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest. Er komt gelukkig steeds meer aandacht voor de bijzondere uitwerkingen van specifieke kruiden. Ashwagandha is daar een uitstekend voorbeeld van. De positieve effecten van dit wondermiddel zijn al eeuwenlang bekend. Inmiddels ondersteunt medisch onderzoek de positieve uitwerkingen van ashwagandha voor je gezondheid.

wonderkruid ashwagandha
Afbeelding: Shutterstock

Ashwagandha voorkomt problemen met hart en bloedvaten

Je hoort veel over de gezondheid van hart en bloedvaten. Dat is natuurlijk niet voor niks, aangezien problemen vaak onzichtbaar en over een langere periode ontstaan. Mede daarom is het belangrijk om geen risico te nemen en je lijf af en toe iets te ondersteunen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat ashwagandha je hart ondersteunt bij inspanning. Daarnaast is het kruid in staat om je bloeddruk te verlagen. Deze combinatie zorgt ervoor dat gezondheidsrisico’s met het oog op hart en vaten sterk afnemen. Hierdoor helpt ashwagandha om levensbedreigende ziektes die geruisloos ontstaan buiten de deur te houden. Doe dus gerust een theelepeltje ginseng door bijvoorbeeld je rijstschotel.

wonderkruid ashwagandha
Afbeelding: Shutterstock

Het ondersteunen van de geestelijke gezondheid

Je geestelijke gezondheid is net zo belangrijk als je lichamelijke. Daar is gelukkig steeds meer aandacht voor. Ashwagandha helpt bij het voorkomen en bestrijden van milde depressies. Daardoor sta je gelukkiger in het leven. Bovendien bestaat de kans dat een depressieve klacht onbehandeld uitloopt op een zware depressie. Door dagelijks ashwagandha in te nemen voorkom je deze problemen en geniet je veel meer van het leven. Baat het niet dan schaadt het niet toch?

Ashwagandha voor een gezonde en stralende huid

Wonderkruid ashwagandha heeft bovendien ontstekingsremmende eigenschappen. Dat helpt onder andere tegen puistjes en acne, maar daar houdt het niet op want ashwagandha stimuleert ook de productie van collageen. Dat is voor een groot deel verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Hierdoor blijft je huid vitaler en zie je er jonger uit.

wonderkruid ashwagandha
Afbeelding: Shutterstock

Helpt bij het opbouwen van spiermassa

Wetenschappelijk onderzoek heeft vastgesteld dat ashwagandha een positieve uitwerking heeft op de spierkracht. Dat is handig voor iedereen die graag naar de sportschool gaat. Want de oefeningen die je doet hebben hierdoor meer effect en je boekt sneller progressie. Daarnaast is deze specifieke uitwerking van ashwagandha ideaal voor oudere of revaliderende mensen die kampen met verminderde spierkracht.

Ashwagandha verbetert het geheugen en de concentratie

Bij een wondermiddel zoals ashwagandha kan het brein natuurlijk niet achterblijven. Uit onderzoek is gebleken dat zowel het geheugen als de concentratie toeneemt wanneer ashwagandha dagelijks ingenomen wordt. Hierdoor presteer je beter op school, op je werk en natuurlijk tijdens gezelschapsspelen en een quiz met vrienden en familie!

Lees hier meer informatie over ashwagandha.

Goede redenen om meer ginseng in de keuken te gebruiken toch?

Afbeeldingen komen van Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.