Tips voor het opleuken van je woonkamer

Wanneer je een lange dag gewerkt hebt en daarna nog gekookt voor je gezin, kun je eindelijk neerploffen op de bank voor een beetje ontspanning. Maar echt optimaal ontspannen lukt ook niet, want eigenlijk ben je helemaal niet tevreden met hoe de woonkamer eruit ziet. Je zou eigenlijk wel een aantal dingen willen veranderen, maar om nou meteen de hele woonkamer te restylen is ook weer zo enthousiast. Wil je weten hoe je eenvoudig je woonkamer een nieuwe touch geeft? Lees dan snel verder en ontdek onze tips!

groene accessoires woonkamer
Foto door Designecologist via Pexels

Accessoires

De eerste tip die we geven om je woonkamer op te leuken is accessoires toevoegen. Accessoires zijn onmisbaar in bijna elke ruimte als je het mij vraagt. Je geeft er aankleding mee aan de ruimte. Daarnaast zeggen accessoires iets over jou, kies daarom wat jij mooi vind! Hierbij kun je aan van alles denken, bijvoorbeeld kussens, kaarsen, lampen noem maar op. Ben je toe aan wat nieuwe kleurtinten in je woonkamer? Ga dan voor nieuwe kussens in de kleur die jij graag wil! Ook zijn kussens heel makkelijk te combineren met verschillende kleuren. Koop ook eens een lekker kleedje voor over de bank heen. Een paar mooie kaarsenstandaards erbij en het plaatje is helemaal compleet.  

Kasten

Staan jouw kasten helemaal vol met boeken en van alles en nog wat? Of ben je gewoon niet tevreden met de inhoud ervan en prop jij alles wat opgeruimd moet worden in de kast? Want ja, dan is het opgeruimd toch? Trek gewoon alles eruit en doe er wat anders mee. Heb jij bijvoorbeeld een mooie kast met glazen deuren in je woonkamer staan? Hoe leuk is het dan om hier je glazen in kwijt te kunnen? Hier kun je gemakkelijk je wijnglazen en bierglazen een leuk plekje geven, zodat ze ook nog eens gezien worden! Ook is het leuk om je leesboeken en/of kookboeken een mooi plekje te geven in deze kast. Vul het op met wat leuke foto’s en tadaaa! En nette opgeruimde kast.

Nieuwe meubels

Nu denk je misschien, ik ben niet van plan om mijn oude meubels te vervangen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Je kan er natuurlijk altijd wel voor kiezen als je er aan toe bent. Maar bij heel veel meubels heb je ook de keuze om bijvoorbeeld een nieuwe hoes te kopen voor eromheen. Ga bijvoorbeeld voor een nieuwe kleur en het lijkt meteen een nieuw meubel! Ook kun je een leuk bijzettafeltje kopen voor in de kamer. Dit is bijvoorbeeld leuk te stylen met een paar whiskey glazen en een bijpassende karaf. Of zet hier een leuke vaas op met droogbloemen om wat meer kleur in je woonkamer te creëren. Kortom, genoeg ideeën voor het opleuken van je woonkamer die meteen opvallen!

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.