3 overwegingen voor je ja zegt tegen plastische chirurgie

Overweeg je plastische chirurgie? Dan is het belangrijk om een aantal dingen goed voor jezelf op een rij te zetten. Dat geldt voor elke soort ingreep, of het nu gaat om een neuscorrectie of een buikwandcorrectie. In dit artikel 3 belangrijke dingen om over na te denken voor je ‘ja’ zegt tegen plastische chirurgie.

plastische chirurgie

1.   Bedenk goed welk resultaat je verwacht

De nummer 1 overweging voordat je aan plastische chirurgie begint, is het bedenken welk resultaat je precies verwacht. Voldoet de ingreep wel aan jouw wensen? Het is niet zomaar een beslissing, dus is het belangrijk om realistisch te zijn over wat chirurgie kan bereiken. Het is ook belangrijk om eerlijk tegen jezelf te zijn over de redenen waarom je chirurgie wilt. Als je voornamelijk gemotiveerd bent door ijdelheid, is het belangrijk dat je realistisch bent over de resultaten die je kunt bereiken. Plastische chirurgie kan je uiterlijk verbeteren, maar het kan niet je ‘hele’ uiterlijk veranderen. Het is belangrijk te onthouden dat plastische chirurgie een cosmetische ingreep is, en niet bedoeld is om onderliggende medische problemen aan te pakken.

2.   Beoordeel waar en door wie je je wil laten opereren

Als je goed hebt doordacht of je nu echt die facelift wil ondergaan of niet, is het ontzettend belangrijk om je goed te oriënteren op waar je je ingreep wil laten doen en nog belangrijker door wie. Kijk goed rond op het internet en lees over ervaringen van anderen. Of als je mensen in je omgeving hebt die dezelfde ingreep hebben ondergaan als dat jij wil gaan doen, vraag hen naar hun ervaring! Dit helpt je het proces beter te begrijpen en zo krijg je ook inzicht in het herstel na de operatie. Hoe lang duurt dat en hoe ging het voor hen? Als je eenmaal je kliniek hebt gekozen bel dan altijd de kliniek op om extra vragen te stellen en plan een eerste afspraak met jouw potentiële chirurg in om te kijken of het een match is.

3.   Neem bedenktijd na het gesprek

Als je een eerste gesprek hebt gehad met je chirurg is het ontzettend belangrijk om bedenktijd te nemen voordat je daadwerkelijk onder het mes gaat. Neem de tijd om te bedenken hoe je je na het gesprek bij de ingreep voelt. Denk ik er nog steeds hetzelfde over? Voel ik me op me gemak bij deze chirurg? Dit zijn vragen die je jezelf zeker moet stellen. Een tip is om er met je dierbaren over te praten om meer inzicht te krijgen in je gevoel. Ook kan het helpen om erover te schrijven, bijvoorbeeld in een dagboek of brief aan jezelf. Over je gevoel schrijven kan een duidelijk overzicht geven van hoe jij je precies voelt. Als je hebt besloten de ingreep te ondergaan, is het aan te raden om een dagboek bij te houden om je gedachtes op een rijtje te zetten en later terug te kunnen blikken op wat je exact hebt doorstaan.

Kortom, plastische chirurgie is niet zomaar iets. Zoals beschreven, bedenk goed welk resultaat je verwacht, beoordeel waar en door wie je je wil laten opereren en neem zeker bedenktijd na het gesprek. Als je goed onderzoek doet en er veel over praat met anderen wordt het snel duidelijk of de ingreep die je voor ogen had de juiste is.

Lees ook: 

Grappig weetje: tijdens de buikoperatie waarbij een spiraal uit mijn buikholte werd verwijderd, hebben ze die meteen een stukje strakker dichtgetrokken. Hier werd dus plastische chirurgie (de buik was nog opgezet door een zwangerschap) gecombineerd met een ‘gewone’ medische ingreep.

Heb jij een corrigerende ingreep ondergaan? Wat zijn je aanbevelingen voor andere lezers?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.