Keek op mijn Week: Moederdag, kiespijn en wervelwind

Eindelijk mooi weer! We kunnen de shirts met korte mouwen weer aan. We kunnen in de tuin wat vitamine D opsnuiven. Ik was er aan toe. Dit weekend even lekker tot rust gekomen en dat was maar goed ook, want mijn werk ontplofte… Zoveel dingen te doen… Kijk ernaar uit om weer even weekend te vieren. Met een beetje zon. Jij ook? 

monkeybos
Spontaan tripje naar het Monkeybos in Meijendel vlak voor het weekend.

Suppen aan de surfplas

Zaterdag was het heerlijk zonnig. We rommelden wat in de tuin, ik ging door het huishouden en liet de laptop lekker uit. De oudste childe samen met haar buurmeisje in de zon (ja, dat vind ik grappig ‘chillen’ in de zon). We raapten alle spullen bij elkaar – wat heb je toch eigenlijk veel nodig – en toen mijn vriend er was vertrokken we naar de surfplas. Hij had voor de kinderen een opblaasbare sup meegenomen en dat vonden ze ontzettend leuk om te doen: lekker suppen en in het water spelen. 

surfplas

Bij de Action had ik handige strandstoeltjes gehaald en natuurlijk ging mijn fijne picknickkleed mee van KidzImpuls, een ideaal ding nog steeds. Ooit voor de blog gekregen na het allereerste Blogboot event en dit is dus zoiets dat je blijft gebruiken. Er zat een handige opbergtas bij, dus die sjouw je zo mee naar elk strandje of grasveldje.

reeuwijkse plas

Moederdag

Zondag werd ik gewekt met een mierzoet ontbijtje. Liefdevol heb ik de helft met de kinderen gedeeld (herkenbaar denk ik, het was echt te zoet op de vroege ochtend) en de lekkere kop koffie uiteraard zelf opgedronken. De oudste had een prachtige ‘glazen roos’ getekend en ingelijst, ze waren met hun papa gaan shoppen en de kurkentrekker op mijn wishlist kreeg ik dus ook, yay. Mijn vriend had nog een schattig knuffelbeertje geregeld. De trotse blikken van de dames en de knuffels waren zoals altijd het hoogtepuntje van het Moederdag ontbijt moment op bed. 

moederdag

’s Middags een heerlijk zoet Sandara wijntje met bubbels mee naar mijn moeder. Die had ik toegestuurd gekregen om mee te proosten met dierbaren. De meiden hebben heerlijk met hun nichtje zitten kletsen en tekenen, terwijl wij buiten genoten van het zonnetje. Daarna kon ik aanschuiven bij de papa van de meiden, zodat ik zelf niet hoefde te koken. Kinders gezellig overgedragen, nog wat stekjes daar uit de tuin gesnoeid en nu hopen dat ze wortel schieten… Een prachtige sering, magnolia en rhododendron. Lijkt me leuk om toch iets van een bordertuintje te maken. Zou mooi zijn als het lukt!

sandara wijn

Kiespijn…

Maandag pijn aan mijn gebit en dat werd steeds erger, zeker met eten. Toch maar even de tandarts gebeld en gelukkig kon ik diezelfde avond nog terecht. Er bleek uiteindelijk een haarscheurtje in mijn hoektand te zitten. Ze hebben hier een stukje afgeslepen en dat opgevuld in de hoop dat dit voldoende was en de volgende dag was de pijn gelukkig weg.

wandelen bodegraven
Lunchwandeling ter afleiding van de pijn.

Met verdoofde mond – ik trap niet meer in dat soort ‘dit kan wel zonder’ dingen, gewoon ALTIJD verdoving ik betaal die paar euro van de verzekering wel bij – wandelde ik nog even langs mijn ouders. Mijn moeder had een hele stapel eierdozen verzameld voor de projectweek van groep 6. Daarna de wandeling terug naar huis, het was er lekker weer voor en zo toch de nodige lichaamsbeweging gehad.

kiespijn

Koffie bij Checkin

Dinsdag had ik een koffiedate met het gezellige team van Checkin PR. In coronatijd zijn daar wisselingen geweest en Peter had me gevraagd om iets te vertellen over mijn werk en over de Blogboot. Erg leuk, want hun bestemming Innsbruck gaat mee in de goodiebag! Tot mijn schaamte bleek ik aansluitend nog een andere afspraak te hebben, maar die had ik niet op de juiste datum in de agenda genoteerd… ik kwam er pas uren later achter en voelde me ontzettend stom. Met het schaamrood op mijn kaken een nieuwe afspraak geprikt.

checkin koffie

Waarom ik er pas uren later achter kwam? Mijn telefoon staat vrijwel altijd op stil. Anders wordt ik gek van alle appjes en kan ik niet focussen op mijn werk. Deze week heel veel deadlines en een mega to do lijst, dus ik had de telefoon in een andere ruimte gelegd en er gewoon niet op gekeken. Iets met jezelf time management aanleren… Belletjes hoor ik dan nog wel, maar appjes niet. Ik ga er eigenlijk altijd vanuit dat mensen die me bellen echt iets belangrijks te zeggen hebben en dat appjes altijd kunnen wachten. Ook in de mailbox kijk ik bij veel deadlines alleen op bepaalde momenten, omdat ik me anders volledig kan verliezen in alleen maar berichten beantwoorden en opvolgen. Is dat bij jouw werk ook zo?

sparklinkg sandara rose
Deze rosé met bubbels van Sandara drinkt echt weg als limonade, zo lekker! Jurkje is overigens van Protest.

Bespreking dyslexie onderzoek

Woensdag snel alle HelloFresh ingrediënten in de koelkast gezet, want die werden 5 minuten voor mijn zoommeeting bezorgd. Het was een belangrijke: eindelijk werd het onderzoek waaruit Ernstige Enkelvoudige Dyslexie is geconstateerd bij mijn dochter besproken. Er werd verteld dat je op 2 van de 5 punten positief moet scoren voor de officiële diagnose, en dat onze dochter ze alle 5 aantikt. Binnenkort kan dan eindelijk op school gestart worden met de behandeling. We hopen dat ze er veel uit gaat halen, maar ook voor ons betekent het nogal wat. Ik kom nu al zo met alles in de knoop en dit huiswerk – als in oefenen met je kind en hopen dat ze er zin in heeft – komt daar ook nog bij. Maar goed, ik ga mijn volledige creativiteit in de strijd gooien qua motivatie provoceren door het kind in kwestie. Eventueel kunnen we het andere school huiswerk laten schieten, werd gezegd. “Chillex”, heeft dochterlief op mijn whiteboard geschreven maar met alle verplichtingen op werk en opvoedgebied blijf ik dat een uitdaging vinden. 

poppenhuis karton bouwen
Ik had geen tijd voor ze maar kijk nou hoe leuk deze poppenhuis knutsel van een HelloFresh doos?

Afijn, ’s middags las ik toch even de rest van het boek over De Vlucht van Daidalos aan haar voor. Een boek van Imme Dros dat we voor de blog hebben ontvangen en best spannend. Ook toverde ik tijdens het eten een spelletje van De Bijlesmeester uit de kast in de vorm van flitskaartjes – enkele jaren terug eens ontvangen voor de blog – en flitsten haar zus en ik woorden. Dat deed ze overigens verbazend goed, de woordjes lezen!

hellofresh texmex
Dit ging er wel in!

Ah, nee toch zeker!

Donderdag kreeg ik einde dag ineens de ene na de andere afmelding voor mijn Blogboot event van aanstaande maandag. Het ene verhaal nog verdrietiger dan het andere. Ik leef met ze mee uiteraard. Maar voor mezelf vond ik het ook rot. 

Nu heb ik zo hard mijn best gedaan op een leuk event, zijn alle sponsors rond en wordt het ook nog eens prachtig weer… Snel in de actie dus, want hoe ga ik dit oplossen? Gelukkig heeft het event inmiddels een mooie naam opgebouwd, maar het vreet wel energie die ik eigenlijk in al mijn andere opdrachten had willen stoppen. Mensen die dingen organiseren herkennen dit denk ik wel?

Oh en de pizza’s die ik voor groep 8 moet maken zijn uit het assortiment bij de Jumbo. Nu moet ik dus andere supermarkten af en hopen dat ze daar nog te koop zijn, want mijn alternatief “dan koop ik wel een zak patat” is niet toegestaan. Alsof ik niet genoeg stress heb.

Uiteindelijk komt het vast allemaal weer goed en heb ik zowel zelfgemaakte pizza’s als een geweldige groep mensen bij elkaar op mijn event, maar het vrat wel energie. En ik had dus even weinig tijd voor mijn lieve kinders tot we uiteindelijk aan het diner zaten. Gelukkig een snelle TexMex van HelloFresh waar de meiden (en ik zelf) met smaak van hebben gegeten. Zowaar lukte het me ook nog om de jongste haar Engels te overhoren. Schouderklopje *kuch*. Schouders er onder en doooorrrrrrr…

snuggs
Perspakketje van Snuggs.

Goodiebags halen

Vrijdag lekker een paar waterkokers vol kokend water over het onkruid bij de voordeur gegoten. Dan kan ik het makkelijker verwijderen dit weekend, milieuvriendelijker en goedkoper dan met verdelgingsmiddelen. De schoonmaakster kwam langs en had wel zin om mijn keuken een grote beurt te geven. Hoe fijn is dat! Ondertussen draaide ik een was en ging ik als een wervelwind tekeer achter de laptop. Puinruimen, oplossingen bedenken en … om de energie hoog te houden leuke teksten schrijven en mooie telefoontjes plegen. Ik heb er zin in en alles komt vast goed!

’s Middags reed ik langs het Kaasmuseum om de goodiebags op de halen voor het Blogboot event. Mijn eigen dorp gaat hiermee voor het eerst contact leggen met binnenlandse bloggers om meer toeristen naar ons mooie dorp te trekken. Daar wil ik ze graag zo goed mogelijk bij helpen. Met een mooi Landal vakantiepark bij de surfplas in Reeuwijk en prachtige steden in de buurt, is het natuurlijk perfect om een uitstapje in Bodegraven-Reeuwijk onder de aandacht te brengen. We hebben de grootste motorzaak van Europa, een Wereldberoemde bierbrouwerij waar je heerlijk kunt eten en rondleidingen kunt doen, een ijssalon waar je geweest moet zijn, verrassende street art, prachtige fietsroutes langs weilanden en polder… Binnenkort is er zelfs een bioscoop op het water. Vergeet ook die leuke avonturenroute niet, mocht je ‘m nog niet gelopen hebben. Aanrader hoor met kinderen!

kaasmuseum bodegraven

Met dochterlief ontdekte ik dat onze favoriete pizzabodems helaas overal uit het assortiment zijn, maar we vonden een alternatief en ze heeft zelf de pizza’s gemaakt voor haar klassenfeest. Daar mag ze trots op zijn! Zeker met mijn gezeur, paniek en stress tijdens het shoppen… Alles was tijdig opgelost en klaar. Ze had haar zwemspullen bij elkaar en vertrok op de fiets, terwijl ik met de auto en de pizzapunten onderweg ging.

Op school kwamen we kleine zus tegen, die bij een vriendin had gespeeld. Mooie timing. Van moeder-dochter momenten samen kwam helaas niets omdat ik in de problem-solving modus moest, maar we hebben wel ook samen een pizza gemaakt. Ze mocht opblijven tot haar zus uit het zwembad kwam. Ik vond dat zelf nog best spannend zo laat. Helemaal omdat ze een half uur na de app dat ze vertrokken waren nog niet thuis was…

Afijn ik ging toch maar zoeken terwijl de meer ervaren ouders dat erg grappig vonden…. en liep inderdaad direct een hele meidengroep tegen het lijf die het erg gezellig met elkaar hadden. Kon ik weer opgelucht ademhalen. En dooorrrrr…

Dit weekend krijg ik mijn neefjes en eigen kids te logeren en bereid ik me voor op het event van maandag. De eerste keer in Giethoorn, spannend! Wat heb jij dit weekend bedacht?

Lees hier het vorige weekoverzicht.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.