Keek op mijn Week: weekendje Zuid-Limburg, Valentijn en officieel dyslexie

Stormachtige week vind je niet? Van stralende zon naar weercodes en mijn week was al net zo hectisch. Er gebeurde van alles, de opdrachten stromen binnen en ik ben met leuke marketingplannen bezig geweest. Zonnig hoogtepunt was ons weekendje naar een prachtig nieuw Roompot park in Zuid-Limburg met dagje dierentuin en natuurlijk de mededeling dat ik vooral Valentijnsdag vrij moest houden…

dierentuin gaiazoo

Dagje dierentuin in Kerkrade

Zaterdag genoten we van de luxe van een douche en suite in beide slaapkamers. Gewoon tegelijk douchen, maar wel op je eigen verdieping, super! Wel merkten we dat de afzuiging niet helemaal sterk genoeg is, na afloop stond er wat vocht op de kastdeuren. Was nog iets te koud om het raam open te doen, dan zul je hier geen last van hebben vermoed ik.

qurios gulpen roompot
Vanuit bed lekker naar buiten kijken.

Met het rolgordijn open konden we goed over de vallei uitkijken vanuit onze Hilltop Lodge in Roompot park Qurios Gulpen. We hebben goed geslapen op de bedden en na het ontbijt ontdekten de kids al snel dat er een klein laagje ijs op ons mini vijvertje lag. Leuk speelgoed. Gelukkig had ik de ijskrabber overgeheveld in de leenauto van Peugeot, want we moesten krabben.

peugeot508SW GT krabben

Ik appte nog even snel met Janneke van Jansstories om een tijd af te spreken en we ontmoeten haar in de prachtige dierentuin van Kerkrade: de GaiaZOO. Heel leuk, we reden langs de brouwerij van Gulpen waar ik ooit voor mijn blog al eens ben geweest. Mooie route en voor we het wisten waren we geparkeerd.

dierentuin gaiazoo

De zon straalde en dat maakte ons dagje dierentuin nog leuker. Alle dieren hadden er zin in om lekker buiten te spelen en wij genoten van de wandeling. In mijn review kun je alles lezen over deze dierentuin en voor de dinosaurusfans: in de DinoDome is een erg leuk klim- en speelparcours! Mooie groene dierentuin, intiem en sfeervol opgezet en bij het kindermenu zat een cadeautje dat we goed konden gebruiken: nieuwe broodtrommels voor de kinderen.

dierentuin gaiazoo
Leuk die broodtrommeltjes!

gaiazoo dierentuin kerkrade

Eenmaal terug bij Roompot ging ik met de jongste nog even de parkshop in voor lekkere broodjes. Er staat hier een sinaasappelautomaat en zo’n gezond sapje daar hadden we wel trek in. Eigenlijk was het apparaat al uitgezet, maar speciaal voor dochterlief ging ie nog even aan met de laatste paar vitamine C bommetjes en we kregen het zo mee, omdat ze de kwaliteit niet konden garanderen. Superlief en klantvriendelijk. Smaakte overigens heerlijk en mijn dochter vond het heel leuk dat ze het apparaat mocht bedienen.

In het huisje zocht ik uit hoe de Quooker werkt, voor een lekker kopje thee. En het avondeten? Dat had ik thuis uit de vriezer gehaald en kon zo in de magnetron. Geen gepuf in de keuken dus na een druk dierentuin dagje. De wifi werkte prima, dus ik kon nog even werken ook. En ’s avonds genoten we van Wie is de Mol met wat lekkers en (voor mij) een wijntje.

roompot qurios gulpen
Genieten van het zonnetje tijdens een wandeling over het vakantiepark.

Laatste dagje in Limburg

Zondag was onze laatste dag in Limburg. Zo’n weekendje weg gaat altijd snel voorbij. Eerst relaxen in ons vakantiehuisje en lekker buiten spelen en over het park wandelen. Zo grappig: je hebt helemaal niet door hoeveel huisjes er op dit vakantiepark staan omdat ze in de heuvel zijn weggewerkt. Dat gras waar wij tegenaan kijken? Dat is de achterkant van een rij vakantiehuizen.

roompot qurios gulpen
Deze huisjes zitten verstopt in de heuvel en zie je alleen van onderaf. Mooie hè? Die Peugeot 508GT SW….

Daarna snel de bedden afgehaald, alles ingepakt en een stofzuiger er doorheen. Tijd om te gaan! We zaten zo zuidelijk dat ik besloot om al vroeg in de middag uit te checken en daarna naar Valkenburg te rijden. Het vuilnis hebben we netjes gescheiden ingeleverd in de containers onderaan de heuvel. Duurzaam park hè? Bij het terugbrengen van de toegangspasjes, kregen we van Qurios nog een leuk cadeautje mee ook, een blik met alle ingrediënten om koekjes te bakken. Erg attent!

roompot qurios gulpen
Erg attent, koekjes bakken thuis om nog eens aan de vakantie terug te denken.

Oorspronkelijk wilde ik in Valkenburg een kasteel bezoeken, voor een Limburgse vlaai en bakje thee. Kon alleen zo snel geen parkeerplaats ontdekken (die Peugeot 508 SW is best heel lang) dus we reden een extra ‘rondje van de zaak’ en ik besloot op het ruime parkeerterrein bij de Mergelgrotten te gaan staan.

mergelrijk grot valkenburg

Meteen ook een leuk uitstapje, want in Mergelrijk is een dinosaurustentoonstelling. Naast het museumdeel over de mijnbouw dat er ook bij hoort natuurlijk. Je kon hier ook nog wat creatieve activiteiten doen. Interessant en leuk, hoewel mijn dochter een grot vooraf erg spannend vond, viel het best mee en heeft ze het leuk gehad. Daarna nog even snel een vlaai en kopje thee hier tegenover en terug naar Zuid-Holland!

mergelrijk grot valkenburg

mergelrijk grot valkenburg

Valentijn

Maandag liet ik eerst even mijn wimpers bijwerken bij Bella 3B. Zag dat er tenminste goed uit. Ik nam nog even een vlogje op en druk gewerkt aan allerlei projecten. Ook best een beetje spannend, want ik moest de avond vrijhouden voor mijn Valentijn. Zo leuk, is alweer eeuwen geleden dat ik verrast ben op valentijnsdag!

valentijnsrozen

Ik kreeg een lief bosje rozen en we reden naar Gouda. Er was gereserveerd bij Swing Gouda en dat restaurant was compleet in de hartjessferen: live muziek, op elke tafel een roos en overal rode hartjes ballonnen. Heel erg leuk én natuurlijk heerlijk gegeten. Thanks xx.

gouda centrum

Officieel dyslexie

Dinsdag druk dagje. Naast het werk kregen we ook het onderzoeksrapport binnen en de officiële dyslexie verklaring van mijn dochter. Ernstige Enkelvoudige Dyslexie. Daar stond het dan eindelijk zwart op wit. Ik vermoedde het al in groep 3. De meester had juichend over de gang gerend begreep ik, want ook de school heeft last van de bureaucratische procedure gehad. Maar dochterlief heeft nu een stempeltje, dus er komt hulp van buiten de school en er gaan geldpotjes open. Wel petje af voor de meester hoor, want de afgelopen 2 jaar heeft hij ervoor gezorgd dat ze haar plezier in leren terug kreeg en haar scores verbeterden door veel mondeling en 1 op 1 te toetsen vanwege de leesproblemen.

’s Middags hadden we de rapportgesprekken op school. Superfijn, zo konden we het direct bespreken. Ook mijn meisje was blij, want het leek haar wel ‘cool’ om dyslexie te hebben. Dat betekent voor haar namelijk dat ze niet ‘dom’ is, maar gewoon dat haar hersens anders werken en dat ze voortaan altijd (ook straks op de middelbare) meer tijd zal krijgen voor haar toetsen. Ze is inderdaad pienter zat, maar heeft een handicap op gebied van lezen (en haar Duane oogje). Verder hadden beide dochters prachtige rapporten. Bij de jongste zelfs een 10 op het rapport!

perspakket wolf garten
Oeh lente! Wolf Garten stuurde me een leuk perspakket met bollenplanter en ranonkelbolletjes. Daar ga ik snel mee aan de slag in de tuin, leuk.

Bij grote zus hadden we het gesprek met definitieve schooladvies. Het onderwijskundig rapport hadden we meegekregen en daar kon je in dit gesprek feedback op geven. Ik heb 1 zinnetje laten toevoegen voor de volledigheid. That’s it eigenlijk. Met VWO advies kan ze prima inschrijven op de middelbare school van onze keuze en dat moeten we nu dus snel doen via de juf. Best spannend en ik weet echt niet of ze TTO, Technasium of Breed wil gaan doen dus ik heb alles maar aangekruist. Maar goed ook want dochterlief gaf aan dat ze na de proefles heeft besloten voor O&O te gaan. Dat staat voor het vak Onderzoek & Ontwerpen en blijkt na opzoeken onderdeel van het Technasium te zijn. Nou ja, de school is uitgezocht, de richting komt wel. Zijn jullie er al uit voor je groep 8 kind?

Voor het ontbijt even sporten

Woensdag zou de HelloFresh al om half 8 worden bezorgd, dus vroeg op. Snel de boodschappen in de koelkast en daarna – vlak voor het ontbijt – nog even een youtube fitnesslesje van Natasha Mohan. Deze lessen zijn dus speciaal voor mensen die revalideren of zwaar obesitas hebben, maar ik was na 10 minuten echt kapot hoor. Ga proberen om het vaker per week te doen, wat is tenslotte 10 minuutjes. Ze zegt dat het ook helpt om gewicht te verliezen, maar ik wil vooral die conditie wat opkrikken. Het mag dan een basisconditie zijn, het is nog niet het fitheidslevel waar ik wezen wil. Deze week ook het longcovid-onderzoek ingevuld van het Erasmus, die krijgt iedereen die zich bij C-Support had aangemeld voor hulp. Ze willen vooral de voortgang van eerste golvers zoals ik in kaart krijgen. Ben al een heel eind gekomen, maar moest toch echt invullen dat ik niet op het niveau van daarvoor ben. Erg benieuwd wanneer ze met een uitslag komen van het volledige onderzoek.

bali style saté van hellofresh
Wat een verrassend lekker gerechtje: Bali Style Saté van HelloFresh. Zeer smakelijk.

Verder mijn tips nog even doorgestuurd naar iemand met een gezin waarin één ouder dezelfde langdurige klachten lijkt te houden als ik had en helaas een dochter die maar niet koortsvrij wordt. Als dat bij jou ook zo is: zorg echt dat je kind even gezien wordt in het ziekenhuis, want het lijf lost dit dus niet zelf op. En voor kinderen is dat gezien de ontwikkeling nog wel een tandje erger dan voor een volwassene. Ze noemen dit MIS-C, over het immuunsysteem dat op hol is geslagen. Voordat dit algemene kennis was, schreef ik er uit eigen ervaring een artikel over in 2020. Gelukkig zijn er inmiddels meer medische mogelijkheden dan 2 jaar terug, modder dus niet aan maar zorg dat je hulp krijgt. Lukt het niet via je eigen huisarts? Neem dan contact op met C-Support voor een luisterend oor én heel goed advies.

Fiets in de auto

Donderdag wederom lekker druk met de nodig calls, marketingplannen en natuurlijk deze blog en de techniek erachter. Veel gedaan dus einde dag keek ik er tevreden op terug. Tussen het schrijven door haalde ik de kids uit school en ging er een speeldate mee. Omdat die op de fiets was en ik nu toch tijdelijk een grote auto heb, was dit een leuk reviewmoment: zou deze grote fiets in de auto passen?

peugeot508SW GT

Met beide banken plat en – na wat geklungel van mijzelf – hulp van de papa van een klasgenootje van de meiden, paste deze fiets met krat voorop er inderdaad prima in. Dat is nu handig om te weten voor lezers met kinderen die mijn blog straks zullen lezen, tenslotte. Past echt een hoop spul in die Peugeot 508GT stationwagen! Oh, kijk ook even mijn interieurvlogje voor de binnenkant en hoe het werkt.

peugeot508SW GT
Mooi reviewmomentje: de fiets past er in.

Euroclix gewonnen

Vrijdag won ik zowaar 5000 Euroclix met het loterijspel. Woohooo! Dat is toch 70 euro, daar kun je echt leuke dingen van doen. Heel blij mee. Wie spaart nog meer Euroclix? Ik doe dit echt al jaren door op e-mails te klikken enzo, toch zo af en toe een leuk extra zakcentje. En nu dus net weer even iets meer.

Verder al vroeg de tuin stormproof gemaakt en getraind bij de fysio. Eén van mijn sportmaatjes nam afscheid en ik bleek de crosstrainer niet helemaal goed te gebruiken, dus ik ben weer iets wijzer en kan effectiever trainen volgende week. Hartslag blijft erg hoog, dus niet te gek gedaan maar wel in beweging geweest. Alle beetjes helpen. Better slow than sorry, is mijn devies.

samen tekenen

Met de kinderen uit school even samen gekleurd met een kopje thee erbij. Ben zoveel aan het werk elke keer dus bewust een half uurtje vrij gemaakt zonder scherm. Daarna achter de laptop, maar net als de rest van de buurt stond ik bij elke windstoot voor het raam. Mijn parasol waaide om en bij de buurvrouw schoot een golfplaat van het afdakje. Ik hield de mijne angstvallig in de gaten en vernam van plaatsgenoten dat er in andere wijken complete dakpannen door de lucht vlogen, schuttingen zijn an gort, een plaatsgenoot is zijn complete dak kwijt… Hoe was dat bij jou?

Lees hier meer weekoverzichten

En nu weekend! Even rustig aan doen als dat lukt. Ik hoop dat je niet al te veel stormschade hebt om te fiksen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.