Keek op mijn Week: Blogboot, privé filmpremière, bruiloft

Afgelopen week was eigenlijk iets té druk voor het mooie. Het was wel een heel gezellige week, dat wel. Als het goed is, zijn de komende weken gelukkig iets rustiger. Nu viel gewoon even alles tegelijk en dan heb ik nog toffe dingen als de première van James Bond – die ik heel graag wil zien – overgeslagen. Je kunt nu eenmaal niet alles. Maar wel veel…

voegenkrabber gardena
Maar eens even zelf ervaren hoe het tuingereedschap van Gardena werkt. Dit is de before foto.

Tuin onkruidvrij maken met Gardena

Zaterdag eerst rustig opgestart met de meisjes samen. Met de oudste was ik begonnen aan de leuke serie Doogie Kamealoha op Disney+. Een soort Doogie Howser van vroeger, maar dan een meisje en anno nu op Hawaï. Toen de meisjes waren opgehaald, werd het tijd om alle Gardena spullen tevoorschijn te halen. Ik moest ze reviewen voor de Blogboot! Als je een merk presenteert, is het ook fijn als je weet hoe het in gebruik is. En met een tuin vol onkruid, kon ik goed uit de voeten met de voegenkrabber. Dit kost met de lange steel van het combi-systeem minder moeite dan op je knietjes onkruid krabben met een mesje. Alsnog was het hard werken en dat houd ik nog niet lang achter elkaar vol. Steeds een beetje en mijn klinkertjes werden steeds netter.

’s Avonds heb ik lekker een partij zitten janken toen bleek dat het logeeradres dat ik voor de meisjes had besproken met de bruiloft de datum niet goed in de agenda had staan en ik hier per toeval achter kwam… Het voelde echt als leuren met mijn kinderen toen alle mensen die ik belde ook verhinderd bleken. En mijn familie zou natuurlijk op de bruiloft zijn. Uiteindelijk gelukkig een leuk adresje gevonden waar ze samen mogen blijven slapen: bij hun vakantievriendinnetjes, waar ze nog steeds contact mee hebben en postpakketjes mee uitwisselen. Dat zou een mooi logeerfeestje gaan worden!

kast kapot

Papa fikste mijn kast

Zondag werd ik wakker met een ingestorte kledingkast… de roede lag met alle hangers op de bodem. Ai. Gelukkig wist ik het weer op z’n plek te krijgen, maar ik appte toch even mijn vader om advies. Samen met mijn moeder kwam hij op de koffie en heeft hij de roede met extra schroeven goed vastgezet. Daarna konden al mijn jurkjes en jasjes weer opgehangen worden. We zaten heerlijk in de tuin, want ik wilde mijn Gardena snufjes natuurlijk showen en nog verder benutten. Mijn moeder was ook erg over de voegenkrabber te spreken. Het is gewoon een topding en ze heeft nog even geholpen om de tuin verder onkruidvrij te maken.

Oh en op deze dag was er een flinke storing bij Thuisbezorgd. Heb jij daar ook last van gehad? Ik heb na een uur maar even gebeld waar mijn eten bleef en kwam er zo achter…

voegenkrabber gardena
Met dank aan mijn moeder en vooral ook aan Gardena oogt mijn achtertuin zowaar netjes! Die voegenkrabber op de steel van het combi-systeem is echt een topding. Hoe heerlijk dat je niet hoeft te bukken.

Lekker aan de slag

Maandag was een fijn laptopdagje. Ik werkte aan teksten, behandelde mails, deed administratie en al dat soort zaken. Oh, en ik gebruikte meteen de kortingsbon die ik als excuus van Thuisbezorgd had ontvangen en bestelde alsnog een heerlijke maaltijd bij Restaurant Surya, een tandoori met raita en naanbrood. Lekker!

Blogboot, fysio en ouderavond

Dinsdag wist ik van voren niet dat ik van achter leefde, haha. Alles op 1 dag. Ik reed eerst naar Amsterdam voor de Blogboot waar ik nog in de auto de eerste telefoontjes ontving over een wegafsluiting bij parking The Bank. Dit zorgde voor veel problemen met mensen die de weg niet konden vinden omdat routeplanners je een andere kant op stuurden. Uiteindelijk was ook de boot iets later en wisten we vooraf gezellig aan de koffie bij Brug34 iedereen te verzamelen en konden we alsnog vertrekken voor een zonnig en gezellig dagje.

afval vissen blogboot
De kanalen zijn weer schoner…

Vandaag ging ik varen met Hyundai, PR Matters en een heleboel leuke bloggers en hebben we megaveel afval uit het water gevist in het kader van World Cleanup Day. Het was erg gezellig en Starboard Boats had alles weer goed verzorgd. Er volgt uiteraard nog een mooi verslag van het event.

Thuis even snel op bed gelegen om bij te komen. Daarna de tv aan want ik was op RTL4 te zien in Eigen Huis en Tuin, mijn restje tandoori in de magnetron en door naar de fysiotherapeut. Ondertussen kreeg ik leuke appjes van mensen die aan het kijken waren of die me op tv hadden gezien. Bij de fysio weer goed getraind. Ik was dus best moe maar moest direct door naar de ouderavond van school. Eerst zat ik in groep 8 en hoorden we welke activiteiten de kinderen tijdens dit bijzondere laatste basisschooljaar op de planning hebben. Wanneer we de schoolkeuze moeten maken en hoe de aanmelding gaat bijvoorbeeld. En het groep 8 kamp! Daarna op het plein koffie en een speech van de oudercommissie en weer door naar groep 6. Daar staan onder meer een boekbespreking en een spreekbeurt op het programma dit schooljaar.

in de schoolbankjes
Ik kreeg bericht van mijn meisje en app mijn dochter terug dat ik in haar klas zit. Ja ja, met mijn mooie ketting van Kaya Sieraden.

Het was een lange dag… ik was best moe.

Hello Fresh en Berend Botje

Woensdag werd vroeg in de morgen mijn 1e Hello Fresh box bezorgd. Voor een instagram samenwerking krijg ik die de komende weken met steeds 3 maaltijden bezorgd. Alles netjes per maaltijd gesorteerd en de recepten erbij. Hoe fijn, hoef ik daar even niet over na te denken en ik kan wat nieuwe dingen proberen.

Met de code 45HELLOMARSTYLE kun je 45 euro korting krijgen, mocht je het ook eens willen proberen. Je ontvangt dan 25 euro korting op de 1e box en 10 euro korting op de volgende 2 boxen. Er zijn flink wat maaltijden waaruit je kunt kiezen en dat vonden mijn dochters wel interessant om samen te doen. Deze week hadden we een kipgyros met zelfgemaakte patat, stokbroodjes met jackfruit (whatever that may be) en een curry met naanbrood.

hellofresh

’s Middags reden we naar Just Entertainment in Amsterdam waar we door Landal waren uitgenodigd voor een privé première. De film Berend Botje is namelijk opgenomen in Landal Esonstad en mijn dochters waren heel nieuwsgierig naar deze stoere meidenfilm die draait om een geheimzinnig ei…

just entertainment
Even wachten tot de film Berend Botje begint bij Just Entertainment.

Ze werden door Just Entertainment nog verwend met een leuk Candy Crush spel en een Kidsweek taalspel (ideaal voor dyslectische kids om mee te oefenen, dus blij mee). Dochterlief zag ook het bordspel van Wie is de Mol staan en deze komt op haar Sinterklaas of Kerst verlanglijstje, zei ze. De film (komt nog een review over) was geweldig! Heel mooi gefilmd en een leuk verhaal waar beide dochters helemaal in zaten. Stoer ook dat Berend een meisje is en Landal Esonstad ziet er ontzettend fotogeniek uit zo aan het water. De boot uit de film kun je daar voorlopig ook nog bewonderen als je er op vakantie gaat.

 

Toen we in de file kwamen op de terugweg, vroegen de meisjes of we heel erg alsjeblieft bij La Place boven de A4 konden eten. Dat hebben we dus maar gedaan. De gezonde snackjes bij de kindermenuutjes vind ik top. We hebben fijn auto’s gekeken en patatjes met een hamburger gegeten en na de files door naar huis.

fotootje met mooi uitzicht
Prachtig uitzicht vanaf het balkon bij Just Entertainment!

HelloFresh Kipgyros met zelfgemaakte frietjes

Donderdag gingen de meisjes met goede zin naar school en heb ik lekker achter mijn laptop gezeten. Even bijkomen van al die uitstapjes. Ik had het bovendien erg druk met opdrachten voor Marstyle en van vooruit werken kwam het eigenlijk niet, dat had ik wel willen doen. Nou ja, dan maar een paar dagen wat rustiger op de blog.

Van parasol naar heater: herfst in je tuin(Opent in een nieuwe browsertab)

Qua mailbox stelde ik een ‘slowmotion alert’ in, want voorlopig kon ik daar toch niet op reageren. Maar goed ook, één of andere idiote linkbuilder die wilde ‘ruilen en niet betalen’ had een mega grote groep mensen zichtbaar in de cc van zijn mailtje gezet. Daarop volgden tal van net zo idiote boze ‘reply to all’ mailtjes. Echt… als je het zelf al irritant genoeg vindt om er een boos mailtje over te sturen… moeten wij die dan ook allemaal in de cc ontvangen? Spiegel even je eigen acties mensen… Ik reageer er niet op. Ze hebben mijn slowmotion alert wel gekregen en zich misschien direct bedacht dat ze een stomme actie hadden uitgevoerd. Ik mag in ieder geval hopen dat ze zich schamen, pfff…

hellofresh kipgyros met zelfgemaakte frietjes
Samen maakten wij deze HelloFresh kipgyros met zelfgemaakte frietjes en knoflookyoghurtsaus.

Verder bracht ik mijn middag samen met mijn jongste dochter door achter de keukentafel. We hebben samen de kipgyros met zelfgemaakte frietjes bereid uit de HelloFresh doos. Salade, een knoflookyoghurtsausje en samen alle aardappels in frietjes snijden en droogdeppen. Zo saampjes was dit best gezellig. Ik moet zeggen dat ik deze maaltijd ook heel erg lekker vond!

kaya sieraden
Een hartje en haar letter <3 dankjewel Kaya Sieraden!

Bruiloft dag 1: brandwond bij de kapper

Vrijdag dikke kledingstress. Vorig jaar had ik voor de bruiloft een mooi jurkje uitgezocht bij My Jewellery, maar het stond voor geen meter. De onderrok kwam onder de bovenrok uit en het was wel erg kort. Tel daar bij op dat ik er een plakbeha onder moest, had ik speciaal aangeschaft maar voelt afschuwelijk om aan te doen en omdat mijn borsten niet even groot zijn… liet het aan 1 borst al vrij snel stukjes los… Ik voelde me dus absoluut niet fijn in die jurk en heb snel wat outfit foto’s gestuurd naar mijn schoonzus (niet de bruid uiteraard) die op dat moment al bij de kapper zat. Die zei ook: ‘te kort’ en ‘niet doen’. Snel een andere jurk aan dus.

Ondertussen moest ik mijn kinders natuurlijk helpen om hun outfits compleet te maken met de prachtige kettinkjes die ze van Kaya Sieraden hadden gekregen voor deze gelegenheid. Van oma hadden ze leuke sokjes gekregen en ze waren een plaatje om te zien. Alleen bleek de oudste uit haar nette schoentjes gegroeid… vlak voor de kapper nog even een schoenenzaak in gelopen, maar helaas bleken ze daar geen maat 36 te verkopen.

Bij de kapper lieten we onze haren krullen en opsteken. We leken wel prinsesjes. Ze worden groot hoor als je ze in zo’n sjieke outfit met mooie haren ziet! Hoewel… ik heb bij de kapper ook een foto gemaakt waarop mijn jongste er net zo uit ziet als Alice in Wonderland met haar blauwe jurkje, sokjes met ruches en krullende blonde haren. Poppetje. Helaas brandde ze haar arm aan de krultang toen ze van haar stoel af kwam. Dikke stress dus, meteen koelen onder de kraan en er verscheen een flinke brandblaar op haar arm… Toen de kapper ook nog 10 euro duurder bleek dan wat er vooraf telefonisch was gezegd, had ik het helemaal gehad. Hoe mooi onze haren ook waren ik was strontchagrijnig en mega gestresst.

 

Thuis toch de huisarts maar even gebeld voor overleg of ik het goed had gedaan met VSM brandwondenzalf en een siliconenpleister. Niet helemaal, dus kinderen met een koelblok op de bank en ik racete snel naar de apotheek om speciale brandwondengaasjes te halen die niet aan de wond plakken en voor de zekerheid ook maar tape om het vast te plakken. Zoveel mogelijk koelen, aan de lucht laten drogen was verder het advies en langskomen als het gaat ontsteken.

wedding outfits
Mijn moeder maakte deze leuke foto van ons saampjes.

Afijn daarna konden we naar Leidse Lente waar in kleine kring de ceremonie van de burgerlijke stand zou plaatsvinden. Mijn broer was de BABS en mijn dochters vertelden later vol bewondering hoe hij er uit zag als een leraar uit Harry Potter. Was dan ook een mooie persoonlijke ceremonie. Het bruidspaar, of eigenlijk bruidsgezin zag er prachtig uit! Donkerblauw was de accentkleur, dus voor de volgende dag heb ik mooi een jurkje in die kleur aangetrokken. Het boeket en de andere bloemstukken waren ook al zo mooi. Verder waren er heerlijke bitterballen en hadden ze voor de kinderen een ‘nanny’ geregeld die bingo met ze deed. Elk kind ging naar huis met een klein prijsje, heel erg leuk. Mooiste van de dag is toch wel dat ik voor het eerst in eeuwen mijn broers en schoonzusjes weer eens heb geknuffeld.

De rest van het weekend was ik druk met het vervolg van deze bruiloft, dat een mooi zonnetje had op alle trouwdagen. Hoe is jouw week of weekend geweest?

Reacties

 1. Tessa zegt:

  Leuke week was het. De blogboot is volgens mij echt gezellig

  1. Marguerita zegt:

   Zeker! Ik prik binnenkort weer nieuwe data, dus houdt het in de gaten als je een keertje mee wilt varen 🙂

 2. Tessa zegt:

  Lijkt mij leuk maar ik vrees dat mijn blog/instagram te klein qua bezoekers aantallen

  1. Marguerita zegt:

   Als je site verhuist naar een eigen domeinnaam dan komt het vanzelf 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.