Nederlandse familiefilm Berend Botje: het mysterie van het ei

Leuke film bekijken met je kinderen zonder ondertiteling? Ga naar de heerlijke feelgood film Berend Botje: het mysterie van het ei. Wij waren afgelopen woensdag uitgenodigd door Landal om deze film te bekijken en vanaf woensdag 29 september draait hij in de bioscoop. Opgenomen in Landal Esonstad met het meisje Berend en haar vriendin Teus in de hoofdrol. Samen met opa Berend (gespeeld door Thomas Acda) lossen ze een mysterie op, nadat ze op een dag een vreemd ei hebben gevonden…

berend botje

Luister vooral ook even de heerlijke titelsong die Thomas Acda heeft ingezongen ‘Kom zitten en ga met mij mee’. Heel fijn nummer en een al net zo fijne film. Dit is de eerste bioscoopfilm over Berend Botje; een stoer meisje met een levendige fantasie.

berend botjeWaar gaat de film over?

Berend is de jongste telg uit de schippersfamilie Botje, die verder bestaat uit vader Botje en opa Botje. De avonturen van de Botjes zijn zo bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter. Als de stad in de ban raakt van een uitzonderlijk vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een bijzonder ei gaat, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken, want voor Berend is niets onmogelijk.

berend botje
Op de achtergrond zie je de vakantiehuisjes van Landal Esonstad. De boot uit de film is daar nu nog te bewonderen.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Thomas Acda als opa Botje, Klaas van Kruistum als vader Botje en de jongste Botje: de 11-jarige Doris Zuijderland die met deze rol haar speelfilmdebuut maakt. YouTubers Zomayra en Celina, van het gelijknamige YouTube-kanaal, spelen samen de slechteriken. Zij zijn de burgemeester, een felle tante die graag in de spotlight staat en haar kritische dochter Zoë. 

youtubers celina en zomayra
berend botje

Wat vonden wij van deze film?

Ons panel bestaande uit mijn dochters van 9 en 10 jaar en mijzelf hebben ontzettend genoten van de film. Hoewel mijn jongste een beetje geïrriteerd was omdat ik ondertussen net iets teveel zat te kletsen met Astrid van het pr-bureau van Landal, die me vertelde waar de verschillende scènes waren opgenomen en mijn vragen over het vakantiepark beantwoordde. Dat zegt wel iets natuurlijk: de film was spannend (maar zeker niet té) en vermakelijk, het was een stoer verhaal met meisjes in de hoofdrol en heel erg mooi filmwerk. De kinderen zaten er helemaal in! Fijne filmmuziek ook en dankzij deze film zie je ook hoe mooi Nederland eigenlijk is. Vanaf Landal Esonstad kun je rechtstreeks naar Schiermonnikoog varen, een stukje Nederland waar ik zelf nog nooit geweest ben. Aangezien de film goed afloopt, verlaat iedereen blij de bioscoopzaal. Een aanrader!

berend botje

Ga jij Berend Botje bekijken? Wat vond je van het liedje? Ben je al eens in Landal Esonstad op vakantie geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.