Review: VSM Derma wondgel

VSM heeft een nieuw merk voor verzorging van de huid: VSM Derma. Hierbij ligt de focus op natuurlijke ingrediënten en het zelfherstellend vermogen van de huid. Het eerste product in deze lijn is de VSM Derma wondgel, voor behandeling van kleine snij-, schaaf- en brandwonden. Ik mocht dit product uitproberen.

DSC_0010

Normaal gesproken gebruikte ik bij schaafwondjes de VSM Calendulan zalf die ik destijds op aanraden van de kraamverzorgster heb aangeschaft. Dit is namelijk het enige spul dat je bij borstvoeding op je tepels kunt smeren bij kloven, waarbij het niet erg is als er vervolgens weer een baby aan lurkt. Waarschijnlijk is deze inmiddels wel over de houdbaarheid heen, dus ik was benieuwd naar de wondgel. Ik heb ook de vallen- en stotengel van VSM maar ik moet zeggen dat die meestal in de kast blijft. Mijn man noemt het kneusjeszalf. Ik vergeet het vaak en als ik eraan denk, hebben de kids meestal een schaafwond en daarop mag je dit product niet gebruiken. Voor builen op het hoofd is het wel een uitkomst. Maar goed, de wondgel: wat is het en wat doet het?

Wat doet de huid?

De huid is het grootste orgaan van de mens. De belangrijkste functie van de huid is bescherming tegen invloeden van buitenaf. De huid heeft ook een functie bij het afscheiden van overtollig vocht, de regulering van de lichaamstemperatuur en de aanmaak van vitamine D. Door vallen, stoten, snijden, schaven of verbranden kan de huid beschadigen en is deze vatbaar voor infectie.

Wanneer gebruik je de wondgel?

Je kunt met de VSM Derma wondgel kleine snij-, schaaf- en brandwonden behandelen. Als mama van twee jonge kinderen heb ik graag een dergelijk product in huis. Vooral nu de dames leren fietsen, veel buitenspelen en ook wat wilder spelen dan voorheen, is er vaak sprake van dergelijke kleine wondjes. Helemaal gedurende het sandalen- en slipperseizoen zie ik veel kleine plekjes op de kuiten van mijn meisjes. In de bijsluiter valt te lezen dat je de wondgel ook bij baby’s al mag gebruiken. Wel moet je voor en na gebruik goed je handen wassen. En opletten waar je het smeert, want dit product mag niet in de ogen of in de mond komen. Als er sprake is van veel wondvocht of bloed, kun je dit product niet gebruiken.

DSC_0027

Wat doet het?

VSM vertelde mij dat de wondgel een beschermend laagje op de huid creëert dankzij de ingrediënten Spirucal-Active en Olile-Active. Dit verkleint het risico op infecties, vermindert jeuk, bevordert de natuurlijke wondgenezing en voorkomt littekenvorming. Klinkt mooi hè? Jullie snappen waarom dit mij een handig product leek. Na ontvangst van de wondgel moest ik wachten op het eerste geschikte wondje. Ik heb eerst wel even aan het product geroken en een oudere schaafwond van mijn kleuter ermee ingesmeerd. De geur is subtiel en de wondgel zelf is een doorzichtige, ietwat gelige/kleurloze substantie. Ik bleek zelf de eerste die het product kon testen. Ik ontdekte een irritant klein wondje op mijn hand, dat vervelend aanvoelde. Handen gewassen dus en een beetje gel op het plekje gesmeerd. Dat prikt in eerste instantie wel een beetje! Al vrij snel ging dat gevoel weg en had ik er geen last meer van. Ik smeerde in de avond en pas de volgende ochtend irriteerde het wondje weer. Bij de tweede behandeling prikte de wondgel niet meer. Weer was het nare gevoel snel weg.

DSC_0030

Ik ben dus positief over dit product. Ik ga dit zeker vaker gebruiken, zowel bij mijzelf als bij de kinderen wanneer nodig. VSM adviseert om een plekje twee tot drie keer per dag met een beetje gel te behandelen. De adviesverkoopprijs van VSM Derma wondgel is €9,95 (20 ml). Je kunt het kopen bij de drogist, zoals Kruidvat of Trekpleister. Het is een medisch hulpmiddel en dus moet je voor gebruik de gebruiksaanwijzing lezen.

DSC_0032

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.