Keek op mijn Week: opstaan en doorgaan, drive inn event van Ikea en raar plekje

Ik hikte een beetje tegen Pasen en met name 7 april aan. De datum dat mij een jaar geleden de adem werd benomen. De start van een eenzaam gevecht tegen mijn eigen lijf dat nog niet is afgelopen, maar dat veel dingen in perspectief heeft gezet. Je weet pas wat je had als je het kwijt bent. En hoe mooi zijn al die dingen die wel kunnen? Of die je voorzichtig weer kunt? Ik had mezelf voorgehouden dat ik op d-day mezelf eindelijk even zielig mocht vinden en al het verdriet eruit gooien. Niet gelukt, ik had een waanzinnig fijne dag!

lego bouwen
Samen aan de Lego… dat is toch echt het weekendgevoel he?

Lekker aan de Lego

Zaterdag relaxt wakker geworden en broodjes geroosterd voor mijn meisjes. We hebben lekker aan de Lego gezeten. Mijn dochter had een Harry Potter uil van technisch lego gekregen die vandaag werd afgebouwd. Hun vader kwam nog even koffie drinken en daarna hebben ze bij hem gezellig Pasen gevierd. Ik kon even rust houden. Een beetje werken. Het huishouden. Klein rondje gelopen en stukjes hardgelopen. Mijn doel is om het hele stuk te kunnen rennen. Als paasmaaltijd bestelde ik een Indiase curry, want daar kon ik 2 dagen lekker van eten en mijn kinderen vinden het toch niet lekker, haha.

hema doos knutsel
“Kijk mama, ik ben verkleed als Among Us!” Ze was lekker aan de knutsel geweest met een doos van Hema.

Rennen

Zondag rustig aan. Op Netflix keek ik The Bold Type en de film Just Say Yes. Lekker kijkvoer waar je niet al te veel over hoeft na te denken. Ik was moe en moest ook echt even bijkomen van mijn hardlooprondje een dag eerder, maar had me vast voorgenomen om het vandaag te herhalen. Buiten was het ook vandaag weer lekker druk met kinderen en gezinnen die meededen aan de paasspeurtocht. Leuk om al die vrolijke stemmetjes te horen als het paasei in de tuin gevonden was!

 

Ik besloot mijn energie te richten op een paar schoonmaak klussen. De vette centrale afzuiging was al tijden een doorn in mijn oog en zo waren er meer dingen die ik heb aangepakt. Einde middag trok ik de hardloopschoenen aan en ben ik in etappes naar mijn ouders gerend. Voelt goed als je het steeds iets langer kunt volhouden, ook al wordt je er een dag later weer voor afgestraft met een lijf dat niks wil. Heerlijk om met de spotify workout playlist hard te lopen. Mijn moeder had verse groentesoep gemaakt met een slaatje. Lekker! Nog even samen een leuk interieurprogramma gekeken en toen weer richting huis.

afzuigkap schoonmaken

Tweede Paasdag

Maandag sneeuwstorm, koud en nasty buiten. Gelukkig hoefde ik nergens heen! Beetje werk gedaan en vooral bijgekomen van het hardlopen de dag ervoor. Wasjes gedraaid. En rustig aan omdat de mailbox vanwege 2e paasdag rustig bleef. Het was vooral opstaan en doorgaan, heb hierover op Clubhouse ook weer interessante dingen gehoord van longcovid experts uit het buitenland. Wisten jullie dat de CDC in de VS bijvoorbeeld heeft ontdekt dat het schoonmaken van oppervlakten voor covid19 eigenlijk niet nodig is? Werkt wel ontzettend goed tegen de verspreiding van allerlei andere toestanden, maar voor de pandemie hoeft het extra schoonmaakwerk eigenlijk alleen als een besmet persoon op de oppervlakte niest en je daarna in de natte derrie grijpt met je hand en die aan je gezicht afsmeert. Heb het verder niet nagezocht (check het vooral), maar vond het fijn om te horen. Net als het geringe aantal besmettingen in de buitenlucht en natuurlijk alle longcovid weetjes en tips, waarvoor ik volgende week langs de huisarts ga. Heb me ook voor wat onderzoeken aangemeld van experimentele behandelingen en hoop dat ik ergens doorheen kom, alles beter dan afwachten tot je vanzelf beter wordt want na een jaar weet ik niet of dat zomaar spontaan gaat gebeuren.

fietsen
Toppertjes! Door hagel, sneeuw en zon naar de markt voor mama’s boodschapjes.

Kids nog even op bezoek

Dinsdag startte met een leuke werkcall. Dan heb je direct zin in je dag! Kort daarna stonden mijn meiden op de stoep. Ze hadden vandaag studiedag en hun papa had een afspraak waardoor ze eventjes bij mij mochten zijn. Daar bofte ik ontzettend mee, want ze zijn – tussen de hagelbuien door – even naar de markt gefietst om samen wat boodschappen voor me te halen. Toch wel fijn hoor, dat ze groter worden en dit zelfstandig kunnen doen. Goede oefening ook voor het verkeersexamen dat voor groep 7 over een paar maanden op de planning staat.

Ze hadden croissants gehaald, dus we hebben lekker geluncht samen en toen werden ze alweer gehaald. Wel fijn, want nu mijn boodschappen binnen waren kon ik gewoon doorwerken tot het tijd was om avondeten te maken. Heb onder meer de spullen voor de Belastingaangifte verzameld en doorgestuurd naar de boekhouder. Heb jij dat al gedaan? Is toch altijd weer een uitzoekklus hè? Ze vroegen onder meer om definitieve beschikking van de toeslagen in 2019, maar die heb ik nog steeds niet binnen. Jij wel? Heb er vorige maand nog over gebeld, wanneer ik die zou kunnen verwachten. Konden ze geen antwoord op geven. Heb jij ‘m al wel binnen?

ikea persevent haarlem
Chocoladekoekjes van de Ikea, jummie.

Ikea event

Woensdag was ik exact een jaar ziek. De avond ervoor had ik een filmpje opgenomen om te laten zien wat de dagelijkse impact nog steeds is, die ik normaal gesproken niet toon. Toch gênant om jezelf zo compleet uitgeput in de camera te zien praten, maar ik help er ook andere mensen mee daarom deel ik het. Zodat ze weten dat ze niet alleen zijn. En zodat ze weten waarom ik op andere momenten zo blij in de camera kijk: omdat het op dat moment dus even beter gaat en ik intens geniet van wat ik kan doen.

Ik haalde de meisjes uit school en we hebben genoten van een lekker broodje kroket. Doen we vaker op woensdag, heerlijk Hollands. Met de jongste startte ik in een escape room boekje van Minecraft, om het lezen te oefenen. Gaat haar steeds beter af en het is gezellig om zo samen te doen. Eigenlijk wilde ze niet, maar de keuze mogelijkheden in het verhaal vond ze toch wel tof. Nog even wat gewerkt, terwijl zij lekker aanrommelden en daarna bracht ik ze bij hun papa.

In mijn agenda stond namelijk de Ikea geschreven! Ik was uitgenodigd voor een drive inn event bij Ikea Haarlem met betrekking tot de Klippan bank en de milieudoelstellingen van de woonwinkel. In 2030 willen ze volledig circulair zijn, je weet wel “van afval naar grondstof” dus recyclen. De lockdown is onder meer gebruikt om in alle vestigingen de “Koopjeshoek” om te bouwen naar “Circulair Hub”. Misschien nog even een apart artikel aan wijden, maar je kunt hier je oude meubels inleveren en de tweedehandsjes van andere mensen voor een leuk prijsje op de kop tikken.

ikea persevent haarlem

En je kunt er dus je oude spijkerbroek (mits meer dan X% katoen) inleveren in ruil voor een kortingsvoucher. Dat werd namelijk deze dag bekend gemaakt, Ikea is een samenwerking aangegaan met het Nederlandse Mud Jeans. Dit merk is groot geworden met gerecyclede spijkerstof. Samen hebben ze nu een complete bankhoes voor de beroemde Klippan bank ontwikkeld van herbruikte spijkerstof. Ze lieten nog even zien met een shredder hoe dat gaat. Komt er in ieder geval op neer dat iedereen die graag een duurzame keuze maakt hierin door Ikea en Mud Jeans wordt geholpen. Zo’n enorme lap spijkerstof is best moeilijk om te maken, maar de Klippan bankjes die ze in de tent hadden staan zagen er heel goed uit. Aan de zijkant zit nog een zak ook, voor je afstandsbediening of oplader bijvoorbeeld. Stoere spijkerstof in je interieur, ik vind het gaaf. Zeker voor een tienerkamer.

 

Het voelde zo fijn om lekker ergens naartoe te gaan! Alle weersomstandigheden onderweg wel gezien, kreeg daar een stoere goodiebag van jeansstof met wat lekkers, had mijn radio afgestemd op Ikea FM, kreeg een perfect parkeerplekje vooraan en maakte nog even gebruik van het mobiele toiletgebouwtje op het afgeschermde parkeerterrein. Vragen insturen ging via de whatsapp. En toen mijn auto over ging op de eco-modus en steeds afsloeg, kwam de organisatie nog even een JBL box brengen zodat ik via de radio kon luisteren. Via grote schermen was alles wat voor mijn neus gebeurde ook nog eens te volgen. Na afloop toen de tent leeg was, ben ik nog even snel op een jeans Klippan bankje geploft voor een foto. De jeans hoes voor de Klippan is binnenkort verkrijgbaar in lichtblauw of dark denim voor 99 euro. Alleen bij Ikea Nederland.

Vervelende moedervlek

Donderdag toch maar even de huisarts gebeld omdat mijn dochter klaagde over een bloedende jeukende moedervlek. Ik vond hem er inderdaad niet goed uit zien, dus beter even laten checken. Gelukkig bleek het plekje alleen ontstoken en niet kwaadaardig. Twee weken smeren met vaseline lost het probleem hopelijk op en anders laten we hem weghalen.

 

Verder had ik werkoverleg met een klant waarvoor ik de marketingcommunicatielijnen uitzet. Leuk om je weer even in een heel andere branche te verdiepen. Aangezien het een nieuw concept betreft, lees je pas na de lancering waar het om gaat. Mocht je vanaf komende zomer op zoek zijn naar een leuke parttime baan in Utrecht en een opleiding of ervaring hebben op het gebied van interieurstyling of (bijvoorbeeld via LOI) interieurarchitectuur, stuur me dan gerust een privé berichtje zodat we je tegen die tijd kunnen meenemen in de sollicitatieprocedure.

 

Blogtalk!

Vrijdag was er weer een Blogtalk! op Clubhouse. Gezellig kletsen met vakgenoten en weer nieuwe inzichten gekregen. Samen kom je toch verder dan alleen. Komende vrijdag bundel ik deze room eenmalig met Pinfluencer Maarten Bierman en gaan we sparren over Pinterest om je site te laten groeien. Vaste gast Lodi gaf daar pas al tips over, maar nu gaan we next level en kun je al je vragen stellen over het zo goed mogelijk inzetten van deze visuele zoekmachine.

 

Verder druk geweest met werkoverleg, opdrachten voor de blog, de mailbox en het vervullen van één van mijn moeders wensen waar ook mijn dochters en ik heel blij van worden. De kinderen hebben lekker met de Lego gebouwd en we speelden Triominos. ’s Avonds hebben we gezellig met wat lekkers The Voice Kids gekeken en plannen voor het weekend gemaakt. Ze willen graag de film Yes Day met mij zien en zelf ook zo’n ja-dag inplannen… Mjah. Ik denk daar nog even over na.

Heb jij de film Yes Day gezien? Houden jullie weleens zo’n ja-dag? Hoe was dat?

Lees ook:

Ecostoof review: de theemuts die je eten gasloos gaart

Avifauna in de regen

Bye, bye buikvet: 4,5 cm foetsie door vetbevriezing

Last van wratjes? Behandel ze thuis met Wortie

Intense hydratatie met een Aqua masker

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.