Intense hydratatie met een Aqua masker

In RTL Boulevard kon je er niet omheen gisteravond: het belang van hydratatie. Skincare routines zijn trending. Nu het buiten guur is en binnen de radiator of luchtverwarming weer draait, droogt je huid snel uit. De sterke temperatuurswisselingen zorgen ervoor dat je huid zich continu moet aanpassen. Van beautymerk G.M. Collin kreeg ik om te wennen aan de wintertijd daarom een heerlijk Aqua Masker toegestuurd. 

aqua masker gm collin
Sjiek doosje, de kleur van het woord ‘aqua’ is ook de kleur van de inhoud van de tube.

Ik mocht al eens eerder een aantal monstertjes reviewen van dit Canadese skincaremerk dat collageen gebruikt om je huid te verjongen. Het is een high end merk, dus de producten zijn best prijzig. Het Aqua Mask dat ik dit keer kreeg van GM Collin ligt in de winkel voor € 51,95. Voor die prijs wil je dus graag weten of het doet wat het beloofd. Na een brakke feestavond, was de zondagochtend een heerlijk moment om dat eens te proberen.

aqua masker gm collin

Over het aqua masker

Het Aqua Mask van GM Collin zit in een tube van 60 gram en heeft een subtiele frisse geur. Wanneer je een beetje op je vingers doet, zie je waarom het product de naam ‘aqua masker’ draagt: het masker is aquablauw van kleur. Weer eens iets anders dan de standaard witte smeerseltjes die ik meestal gebruik.

Ik houd het meestal bij een dagcrème, oogcrème en een nachtcrème, maar zo af en toe een maskertje of serum voor extra voeding vind ik heerlijk. Je huid voelt daarna vaak extra zacht aan, zou dit nu ook zo zijn? Door de sigarettenrook, rook van het vuurwerk bij de optredens en gebruik van make-up cleanser, had ik in ieder geval best een droge huid voor gebruik. Op de foto met het product in het doosje zie je de voor-situatie. 

Mijn ervaring met het GM Collin Aqua Mask

Was even spannend, want ik wilde niet dat die leuke Studio Lienne travelblouse zou verkleuren door het masker. Op de verpakking waarschuwen ze dat je het niet op je kleding moet krijgen en dat je dit masker maximaal 2x per week mag gebruiken om je huid te voeden. Vaak prikt een serum of crème een beetje bij zo’n waarschuwing, maar dat was hier niet het geval. Althans, ik voelde dat pas na 15 minuten – precies de aanbevolen intrektijd. Daarna heb ik het product met een warme washand van mijn gezicht gewassen.

aqua masker gm collin
Even ontspannen met een lekker maskertje op mijn gezicht van G.M. Collin. Brak van Baaspop was dit een zalige oppepper voor mijn huid.

Op de foto hierboven zit het masker op mijn gezicht. Je ziet dat dus niet zitten, het is doorzichtig na smeren. Het vochtmasker is doordrenkt met essentiële mineralen en heeft een verfrissende geltextuur. Je huid geniet daardoor van intense, onmiddelijke en langdurige hydratatie. Volgens het persbericht regenereert (oftewel: herstelt) en versterkt de huidbarrière. Bovendien zou het zowel je huid verzachten en de soepelheid van de huid verbeteren.

Na de eerste keer voelde mijn huid inderdaad zijdezacht aan. De huid oogde egaal van kleur. Was niet meer trekkerig of schilferig, maar heel goed gehydrateerd. Precies wat er werd beloofd dus. En mijn blouse is gelukkig niet geraakt dus ook niet verkleurd. Enkele dagen later heb ik het masker nog eens aangebracht, ik smeer altijd dun overigens en ik heb een normale, vochtarme 40+ huid. Dit Aqua Masker is geschikt voor alle huidtypes, staat op de verpakking. En uiteraard gebruik je het niet in de buurt van je ogen.

aqua masker gm collin

Qua ingrediënten staat er van alles op de verpakking, waaronder hyaluronzuur, watermeloen en appel extract. De tweede keer (woensdag, dus zat een paar dagen tussen) voelde ik het masker ook weer na 15 minuten prikken, waarna ik het wederom met warm water verwijderd heb. Het effect was hetzelfde als de eerste keer: een egale, zijdezachte huid die heel schoon aanvoelt. Dus niet alsof er nog een vettig laagje opzit ofzo, het product is volledig ingetrokken danwel verwijderd met de washand.

Je kunt dit Aqua Mask na openen zo’n 12 maanden bewaren, dus verwen je huid regelmatig om te voorkomen dat het skincare product bederft. Geldt voor al je potjes en tubes overigens: niet te zuinig doen, je hebt het in huis dus gebruik het en gun jezelf even zo’n fijn beauty rustmomentje.

Je koopt G.M. Collin producten op hun eigen website, bij Bol.com, Qbeauty of Salontopper.nl. Zoek je een vochtinbrengend product waar je een matte, egale en vooral zijdezachte huid van krijgt? Dan is dit Aqua Mask wat mij betreft een aanrader.

Gebruik jij graag maskertjes?

Lees ook:

G.M. Collin skincare met collageen

Haar- en hoofdhuidproblemen vaak een taboe

Leuk! Adventskalender van The Body Shop

Ayurvedisch theemomentje met Yogi Tea

Ayurvedische perslunch met biologische tandpasta?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.