Keek op mijn Week: kleurtje in de keuken, drumcaravan, afscheid fysio en middelbare school

Hoe is het met jou? Ik had weer een wervelend weekje inclusief een naar eendagsgriepje. Ben hard toe aan vakantie naar de zon of iets. Gelukkig kon ik weer een persreis in mijn agenda schrijven en hopen we dat tegen die tijd eindelijk de horeca weer open is etcetera.

schleich bayala
Deze leuke fantasy dieren kwamen binnen met de post als dankjewel voor het plaatsen van een artikel over Schleich diertjes. We hebben onze Schleich verzameling daarom weer eens opgezocht en er wordt al de hele week druk mee gespeeld.

Keuken verven

Zaterdag gezellig de dag met mijn meisjes gestart. Op verzoek van de jongste hadden we een eitje met spek en witte bonen in tomatensaus als ontbijt. De oudste bedacht dat we onze boterhammetjes wel konden roosteren. Heerlijk ontbijtje dus!

flexa easycare ervaring
Zachtblauw…

Toen ze met hun papa mee waren, kon ik aan de slag. Aanrecht leeg, HG schoonmaakspul eroverheen en spullen verzamelen. Clubhouse met de WildFM room aan en afplakken maar. Ondertussen mocht ik nog even in de uitzending, erg leuk. Werd een leuk verzoeknummertje voor me gedraaid om lekker mee te klussen. Ik ging lekker aan de slag met de Flexa Easycare vetafstotende verf voor de keuken. Dikkere verf dan normaal, maar je kunt ‘m dus schoonmaken vandaar.

flexa easycare ervaring’s Avonds alle restjes uit de koelkast gepakt. Lekker naar mijn ouders gewandeld om ze daar op te eten. We hielden nog wel iets over, maar het was heerlijk. Mijn moeder had er nog een lekker soepje bij gemaakt.

 

Chill

Zondag lekker uitgeslapen en de dag gestart met een serietje. Om 11 uur startte ik Clubhouse op om de boomhuttenroom van Rob te moderaten. Beetje werk achter de laptop gedaan. Beetje huishoudelijke klusjes. Gewoon zondag.  

drumfeestje
Kun je nergens heen? Dit drumfeestje komt naar jou toe!

Drumfeestje bij scouting

Maandag heel hard gewerkt. Het is ontzettend druk geweest deze week. Na een jaar coronastilte is linkbuildingland ontwaakt en keihard opdrachten aan het uitzetten. Doorwerken dus, want over 2020 moet er een inhaalslag gemaakt worden. Het ging lekker en rond etenstijd reed ik snel naar mijn ex toe om daar gezellig mee te eten. Ik bracht mijn kinderen naar scouting vandaag, want via Clubhouse had ik daar iets leuks geregeld.

drumfeestje

Djesse van Drum-Party.nl kwam langs met zijn drumcaravan. Daarin staan 7 elektronische drumstellen waarin dus 7 kindjes tegelijk drumles krijgen via een tablet. Helemaal coronaproof, want in de buitenlucht: de caravan wordt geparkeerd, de zijkant wordt open geklapt, de tablets gaan aan en er wordt een discoballetje gemonteerd. Dan is het drumfeestje ready to go! Ik schrijf hier binnenkort nog een mooie review over, want vanwege de maatregelen zijn kinderfeestjes eigenlijk het enige dat ze nu kunnen doen. Ook ideaal voor je buren, want de kids hebben allemaal een koptelefoon op.

drumfeestje

Afscheid fysiotherapeute

Dinsdag was voorlopig mijn laatste keer fysiotherapie. Na afloop kocht ik dus een bosje bloemen, want ze is nu met zwangerschapsverlof. Voor mezelf kocht ik meteen een bak viooltjes voor de tuin, want ik had het er toch best moeilijk mee. Ze heeft me toch driekwart jaar begeleid in een extreem uitdagende revalidatie periode. En ik ben er dus nog niet, maar de behandelingen moeten nu uit mijn aanvullende verzekering komen dus ik wil een beetje zuinig aan doen omdat we nog niet eens op de helft van het jaar zijn. Tijdens de training was mijn hartslag al snel weer boven de 170, wat niet goed is. Ben er dus nog niet, maar ik moet het nu even zelf doen. Wat ik best eng vind na alle terugvallen.   

viooltjes

Om te kotsen

Woensdag begon op zich goed, ik liet mijn wimpers bijwerken in Woerden. Netjes met mijn medische mondkapje op en alles. Terwijl ik daar lag kreeg ik een beetje hoofdpijn. En op de terugweg naar huis werd ik steeds misselijker en eenmaal thuis hield ik niets binnen. Een eendagsgriepje, maar ik kon helemaal niets. Dus ook niet mijn overvolle mailbox beantwoorden.

Mijn ouders hebben gelukkig de kinderen uit school kunnen halen. Ze schrokken wel toen ik met teiltje in de hand open deed. Heb de hele middag plat gelegen met het teiltje als mijn beste vriend. Voor de kids een pannetje soep opgewarmd. Zelf hield ik niet eens een slokje water binnen. Mijn kinderen mochten mij vandaag een weltrusten kusje geven in plaats van dat ik hen intukte. Een verloren dag… net nu ik het zo druk heb.

method schoonmaakmiddel
Kreeg een perspakket voor de voorjaarsschoonmaak vol producten op plantaardige basis van Method.

Rondleiding op de middelbare school

Donderdag voelde ik me gelukkig beter. Mijn ontbijt bleef binnen, dikke win. Niet misselijk meer, wel slapjes wat natuurlijk niet zo raar is. Kon gelukkig mijn werk weer oppakken en dat was maar goed ook, want het was zoals ik eerder al schreef razend druk. Waar nodig netjes gemeld dat ik wat meer tijd nodig had. Doen wat je kunt dus tot mijn meiden uit school kwamen.

reeuwijk
Rustmomentje pakken in Reeuwijk aan de surfplas.

School was vroeger uit dan verwacht dus we zijn nog even naar Reeuwijk gereden om aan de plas op een bankje wat te drinken met een snoepje.

antonius college gouda

Daarna door naar Gouda waar we een afspraak hadden op de middelbare school waar ik zelf vroeger naartoe ging. Erg leuk om te zien! Er is een flink stuk aangebouwd. Waar vroeger de kluisjes stonden, is nu een muzieklokaal inclusief studio’s en remix apparatuur. Aan een andere kant is een uitgebreid technieklokaal en een waanzinnig art lokaal gekomen. Zo was er nog veel meer te zien.

antonius college gouda

Mijn dochter had me strikt geïnstrueerd dat ik haar niet moest pushen omdat ze toch niets ging zeggen. Dat deed ik dus ook niet, maar het ging vanzelf. Beide dames stelden allerlei vragen aan de docent die ons de rondleiding gaf. Ik was reuze trots op ze. Sinds ze het art lokaal heeft gezien wil dochterlief het liefst groep 8 overslaan, hahahaha. Het maakte indruk. Wel vonden ze de school heel erg groot in vergelijking met de basisschool en het is ook best heel spannend om zo’n stuk naar Gouda te moeten fietsen. Pfoeh, nieuwe fase in zicht maar voorlopig zit er eerst nog een schooljaar tussen. Daarom dus ook al in groep 7 even kijken: kunnen we rustig aan het idee wennen. Als ze echt TTO wil doen op deze school, zal ze daar volgend jaar zelf een motivatie voor moeten geven om toegelaten te worden.

antonius college gouda

Klassenfeestje

Vrijdag hoefde groep 5 geen eten en drinken mee naar school: ze hadden een klassenfeestje waarover ze voor Vreedzame School uitgebreid hadden vergaderd. Mijn dochter had er veel zin in! Ook kregen ze hun rapporten mee. Goed gewerkt weer allebei hoor, trots op mijn dames.

popcorn balan wonderworld
Vanwege de lancering van het Switch spel Balan Wonderworld kregen we popcorn toegestuurd.

Door de drukke dag van gister en een belangrijke vergadering tijdens mijn normale rustmoment, was ik zelf erg moe. Speeldates prima, maar dan wel bij ons thuis want ik moest rusten en wilde mijn energie bewaren om zelf het avondeten te koken. Voelt best suf als je dat aan een andere moeder moet uitleggen. Dat je NU direct je bed in duikt omdat het niet meer gaat en je energie wilt hebben om straks in de keuken te staan. Ben zelf wel aan de longcovid gewend inmiddels, maar het blijft puzzelen en op dit soort momenten besef je weer dat dit vroeger überhaupt nooit een ‘ding om rekening mee te houden’ was.

lentebordje

Afijn, thuis snel limo voor de kids gemaakt en daarna gaan liggen. Uiteindelijk kon ik einde middag nog ons review exemplaar van Cooking Star Restaurant downloaden op de Nintendo Switch en hebben ze dat nog even samen kunnen spelen.

En ik had dus tijd om het ‘lentefeestje’ wat ik voor het avondeten had bedacht vorm te geven: kipschnitzel, aardappels en een puree van broccoli en courgette die ze mochten opfleuren met eetbare bloemetjes. Zag er heel vrolijk uit!

Hoe is jouw week geweest? En heb je ook in groep 7 al gekeken naar middelbare scholen of gewacht tot groep 8?

Lees ook:

Elektrisch rijden ervaring: Peugeot e-2008 GT SUV en Citroën ëC4 C-klasse

Zakelijk chic met travelstof outfits van Studio Lienne

De leukste pretparken in Europa: een overzicht!

Vakantie naar de Azoren met kinderen

Insectenbeet behandelen met warmte?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.