Vakantie naar de Azoren met kinderen

Ouders zullen waarschijnlijk niet heel snel aan de Azoren denken wanneer ze op zoek zijn naar een geschikte vakantiebestemming met de kinderen. Zonde! Want deze avontuurlijke archipel is juist super leuk voor jong en oud. Walvissen spotten, vulkanen bewonderen en een duik nemen in natuurlijke zwembaden; op de Azoren is er genoeg te beleven voor kinderen.

De kindvriendelijke Azoren

Op vakantie naar de Azoren met kinderen? Natuurlijk! De eilandengroep is namelijk dé plek om je kleintjes een flinke doses natuur mee te geven en tegelijkertijd heeft de archipel genoeg kleurrijke steden en leuke activiteiten om het afwisselend te maken. De Azoren zijn ook nog eens hartstikke veilig, de voorzieningen zijn netjes en goed verzorgd en de locals zijn vriendelijk. Tel daar het lekkere eten en de korte vliegtijd bij op en je hebt een topvakantie. 

azoren met kinderen voja travel

Op de eilandengroep vind je alles wat je kind nodig heeft voor een onvergetelijke vakantie. De eilanden zijn nog onontdekt door het massatoerisme, waardoor jullie de mooiste plekjes vaak voor jezelf hebben. En dat alles op slechts 4 uur vliegen, wat ook voor kinderen goed te doen is. Op de Azoren is er een tijdsverschil van 2 uur waardoor je dus ook geen last zult hebben van jetlag. Kortom, dé perfecte plek voor een gezinsvakantie!

azoren met kinderen voja travel

Eilandhoppen met kinderen

Vulkaanlandschappen op Pico, fel gekleurde kratermeren op São Miguel en het oude historische en kleurrijke centrum van Terceira. De beste manier om de Azoren te ontdekken is door te gaan eilandhoppen. Ook met kinderen is dat goed te doen. De binnenlandse vluchten zijn kort en de oversteek met de veerboot is voor kinderen een waar feestje. Uitzicht over de groene eilanden, de wind door de haren en met een beetje mazzel zwemmen dolfijnen een stukje mee tijdens de oversteek. 

azoren met kinderen voja travel

azoren met kinderen voja travel

Op de eilanden zelf is een huurauto ideaal. De wegen op de Azoren zijn goed onderhouden en er gelden dezelfde verkeersregels als in Nederland. Met een huurauto kun je zelf je dag indelen en rij je op eigen tempo naar de mooiste uitzichten en de leukste activiteiten.

azoren met kinderen voja travel

azoren met kinderen voja travel

Welk eiland van de Azoren is het leukst met kinderen?

Vrijwel alle eilanden zijn geschikt om met kinderen te bezoeken. Hieronder een paar van onze favoriete eilanden op een rijtje: 

Terceira

Houden jullie van cultuur dan is Terceira een the place to be. Op dit eiland kun je namelijk niet om de cultuur heen. Locals noemen het eiland ook wel het ‘pretpark’ van de Azoren want het hele jaar door valt er wat te vieren. Muziek, dans, optochten, eten en gezelligheid staan hier centraal. Angra do Heroísmo is het culturele epicentrum van het eiland. Deze stad neemt je mee terug in de tijd met haar stralende witte huizen, mozaïeken straatjes, oude kerken en forten. Maar ook Biscoitos in het Noorden is een bezoekje waard met haar fijne natuurlijke baden en glooiende heuvels.

azoren met kinderen voja travel

São Jorge

Het avontuurlijke gezin reist door naar São Jorge. Groene bergwanden die boven de zee uittorenen, puntige kliffen en fajãs die de oceaan trotseren vormen hier het decor. Het eiland is ruig met slechts een handjevol kleine steden en dorpjes. Je deelt het eiland met de koeien (circa 3 per inwoner) en de vriendelijke locals die je met open armen zullen ontvangen. In Velas geniet je van de lekkerste gerechten en in het westen bewonder je de verlaten vuurtoren en het sprookjesachtige Parque Florestal das Sete Fontes wat dé plek is voor een BBQ of een picknick. Centraal op het eiland ligt de 1.053 meter hoge Pico da Esperança met een spetterend uitzicht en aan de kust ontdek je de vruchtbare fajãs.

*Wij raden Fajã dos Cubres aan. Dit is één van de meest exotische fajãs van het eiland. Waterratjes moeten naar Fajã do Ouvidor. Hier vind je het mooiste natuurlijke bad van het eiland: Poca Simão Dias. 

azoren met kinderen voja travel

azoren met kinderen voja travel

azoren met kinderen voja travel

Pico & Faial

Op slechts een anderhalf uur varen wacht Pico op je met vlakbij het buureiland Faial. Hier kun je alles leren over het vulkanische ontstaan van de eilandengroep. Op Pico torent de gelijknamige vulkaan Ponta do Pico overal bovenuit. Een beklimming kan behoorlijk zwaar zijn maar gelukkig kan je ook met de auto naar het basecamp op 1.200 meter. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het eiland en zie je de vulkaan van dichtbij. Op Faial mag een bezoek aan Capelinhos niet ontbreken. Hier creëerde een vulkaanuitbarsting in 1957 een compleet nieuw stukje eiland. De dag sluit je af in de kleurrijke haven van Horta bij Café Peter Sport.

azoren met kinderen voja travel

azoren met kinderen voja travel

São Miguel

Wil je liever niet gaan eilandhoppen? Niet getreurd, São Miguel wordt ook wel de Azoren in het klein genoemd. Dit eiland heeft het namelijk allemaal en is daardoor perfect voor een weekje weg. Van kleurrijke kratermeren, tot de oudste (en enige) theeplantage van Europa en borrelende warmwaterbronnen tot gezonken vulkanen waar je in kunt zwemmen en zwarte lavastranden. Om over de kleurrijke hoofdstad Ponta Delgada nog maar te zwijgen. Kortom, er is genoeg te doen tijdens een vakantie naar de Azoren met kinderen. 

azoren met kinderen voja travel

azoren met kinderen voja travel

azoren met kinderen voja travel

azoren met kinderen voja travel

Lees ook Top 5 bestemmingen Griekenland

De leukste gezinsactiviteiten op de Azoren

Wandelen langs kleurrijke meren en door groene valleien

De Azoren staan bekend om haar vele wandelroutes waarvan er velen ook geschikt zijn voor kinderen. De officiële trails zijn er namelijk in verschillende moeilijkheidsgraden. Zo zijn er genoeg korte routes van rond de 5 kilometer die je langs de mooiste uitzichtpunten leiden. Geniet samen van de natuur en maak prachtige foto’s.

Wandel bijvoorbeeld op São Miguel via Vista do Rei naar de kleurrijke kratermeren van Sete Cidades of kies voor de Salto do Prego trail en neem halverwege een verfrissende duik onder de waterval. Op São Jorge daal je vanaf Serra do Topo helemaal af naar de Fajãs aan de kust en op Faial kun je in 2 uur rond de indrukwekkende krater wandelen. 

azoren met kinderen voja travel

Oog in oog met vriendelijke reuzen

Wat is er nou gaver dan walvissen spotten op zee? Rondom de Azoren zwemmen maar liefst 24 walvis- en dolfijnsoorten. De kans dat je tijdens je vakantie naar de Azoren oog-in-oog komt te staan met deze vriendelijke reuzen is dus ontzettend groot! 

Tijdens een walvistour ga je aan boord bij een ervaren gids die jullie alles kan vertellen over de walvissen die je onderweg tegenkomt. En het zijn niet alleen walvissen die je onderweg zult ontmoeten. Vaak wordt de boot bezocht door een stoet van dolfijnen die meezwemmen en acrobatische sprongen uithalen. Het dolfinarium is er niets bij. 

azoren met kinderen voja travel

Lees ook Familie vakantie naar Boa Vista in Kaapverdië

Uren waterpret

Wanneer je aan de Azoren denkt denk je waarschijnlijk niet meteen aan een strandvakantie. Toch zijn de zwarte lavastranden van de archipel een bezoekje waard. Ribeira Grande of Praia Moinhos op São Miguel bijvoorbeeld. Voor een echt Hawaii gevoel bezoek je het lavastrand Praia da Fajã op Faial.

Zijn jullie geen fan van zand? Geen probleem! Er zijn ook genoeg natuurlijke baden te vinden op de eilanden. Denk bijvoorbeeld aan de warmwaterbronnen van Furnas op São Miguel of de baden van Biscoitos op Terceira. Bij die laatste kun je in verschillende poelen heerlijk badderen en veilig van de golven genieten. De meest bijzondere zwemplek van de eilandengroep is misschien wel in de krater van de gezonken Vila Franca do Campo vulkaan. 

azoren met kinderen voja travel

Lees ook De populairste attracties voor toeristen in Midden-Amerika en de Dominicaanse Republiek

azoren met kinderen voja travell

Zoek het avontuur op

De ruige natuur van de Azoren vormt natuurlijk de perfecte omgeving voor een avontuur. Daal af naar het binnenste van de aarde in de grotten van Algar do Carvao op Terceira of ontdek de honderden meters diepe lavatunnels van Gruta das Torres op Pico. Echte avonturiers trotseren steile met mos begroeide bergwanden en spetterende watervallen tijdens het canyoningen op São Jorge. 

azoren met kinderen voja travel

Op São Miguel volg je je neus naar Caldeira das Furnas. Hier zie je dat de aarde leeft en borrelen geisers er lustig op los. Nog voordat je bij dit park aankomt weet je al dat je in de buurt zit. Het ruikt er namelijk naar rotte eieren. Voor een minder stinkende attractie verkennen jullie het verlaten Monte Palace hotel vlakbij Sete Cidadesl. Dankzij de met graffiti bedekte muren en vele kleine gangetjes ben je een spannende middag verzekerd. 

azoren met kinderen voja travel

azoren met kinderen voja travel Fotocredits: Voja Travel

Wat jullie ook gaan doen, zorg er vooral voor dat je het avontuur aangaat en de kinderen lekker op ontdekkingstocht stuurt! Zo maken ze de natuur op haar best mee en leren ze spelenderwijs de cultuur van de Azoren kennen. En gelukkig is er ook voor mama en papa genoeg leuks te doen!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.