Schleich speelgoed is zo leuk!

Misschien ben je al bekend met de speelfiguren van Schleich? In de meeste speelgoed winkels zijn ze wel te vinden.  Er zijn een aantal verschillende series: Wild Life, Farm Life, Horse Club, Dinosaurs, Bayala en Eldrador. Voor ieder kind wel iets leuks! Mijn kinderen verzamelen ze vanaf ongeveer hun 3e verjaardag. Het zijn leuke kleine cadeautjes om rollenspel te stimuleren.

toekan schleich

Zo zijn de wilde dieren en boerderijdieren voor kinderen leerzaam om de verschillende dieren te leren herkennen. De Schleich paarden (Horse Club) zijn zeer geliefd bij paardenfans, wij hebben er afgelopen jaar eentje op een surprise geplakt voor een klasgenootje dat altijd met paarden bezig is.

surprise weiland paarden
Surprise met Schleich paardjes gemaakt door mijn dochter.

Op social media zie je ook veel meisjes voorbij komen die eigen tuigjes maken en complete fotoshoots houden met hun creaties. Erg populair in deze serie is de Schleich paardenstal. 

varkens schleich

Voor jongens zijn de dinosaurussen natuurlijk weer erg stoer en leuk om mee te spelen. En niet te vergeten de Schleich Bayala serie, waarin glitterende elfen en indrukwekkende eenhoorns de magische wereld van Bayala doen schitteren. Vorig jaar bij een grote speelgoedwinkel raakten mijn meiden er niet op uitgekeken en deze sprookjesfiguren staan hoog op hun verlanglijstjes.

ijsgriffioen schleich
De magie van Schleich

Het Duitse merk bestaat al sinds 1935. Deze jarenlange ervaring zie je zeker terug in de kwaliteit. De kunststof figuren zijn bijna onverwoestbaar. Maar wat ze zeer speciaal maakt is het oog voor detail: de neusjes van de paarden en koeien glimmen een beetje en de ogen zijn helder. Dit doet ze echt tot leven komen. En een nauwkeurige beschildering, die per figuur met de hand is afgewerkt, zorgt voor een fantastisch resultaat.

witte haai schleich

Leren met Schleich dieren

Het speelgoed van Schleich is natuurlijk vooral gemaakt om gewoon lekker mee te spelen. Spelen op zich is voor kinderen al erg leerzaam. Door te spelen kunnen kinderen sleutelervaringen opdoen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling. Een van die sleutelervaringen is categoriseren. Met de Schleich dieren kun je de verschillende dieren indelen per categorie: de dieren uit de zee bij elkaar, de boerderijdieren bij elkaar of laat het kind de roofdieren bij elkaar zoeken. Series maken is ook een oefening waarbij een kind sleutelervaring opdoet je zet de dieren bijvoorbeeld van groot naar klein. Je kunt natuurlijk ook de namen van dieren leren en vertellen over hoe de dieren leven en wat ze zo bijzonder maakt.

tellen met speelgoed dieren
Foto: Safari Ltd. Maak leren tellen echt leuk met speelgoed diertjes!

>> Lees hier meer over uitdagend speelmateriaal

Door de grote diversiteit aan verschillende diersoorten in het Schleich assortiment is er van alles te ontdekken. Wat het nog leuker maakt is dat Schleich twee keer per jaar een flink aantal nieuwe dieren en figuren lanceert. Met elke keer ook weer nieuwe diersoorten.

Ben jij al fan van Schleich? Welke serie dieren sparen jullie? 
disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.