Keek op mijn Week: blind videodates, ouwehoeren in het clubhuis en zumba

Hoe was jouw week? De mijne was enerverend omdat ik door de app Clubhouse ineens veel gesprekken heb die overal en nergens over gaan. Had ik erg gemist, maar ik merk dat het af en toe ook wat veel prikkels zijn en ik dus wat prikkelvrije stilte nodig heb. En soms is een gesprek zo leuk dat je tot na middernacht met tranen in je ogen van het lachen slap ouwehoert. Anyhow: watskeburt deze week?

schaatsen
Lekker schaatsen in het zonnetje dankzij opa!

Spoedopdracht dus opa ingeschakeld

Zaterdag zag ik dat ik akkoord had via Join op een samenwerking met Drankjedoen. Hun openingsevent zou echter op Valentijnsdag zijn, als in: zondag. Snel aan de slag dus!

Maar… er lag ook nog ijs? Voor mijn kinderen dé kans om nog eens op de ijzers te staan. En dat mogen ze niet zonder begeleidende volwassene. Ooit tijdens een schaatswedstrijd op de Rijn in mijn jeugd, had ik al eens een meisje met haar oog op de schaats van een ander zien vallen tenslotte. Not pretty. En opa de oud-brandweerman haalde zo nu en dan mensen onder het ijs vandaan. Die zou dus perfect zijn om een oogje in het zeil te houden. Ik adviseerde mijn dochters om te vragen of opa misschien tijd en zin had om een uurtje met ze mee te gaan. Ze hadden geluk! Opa wist een mooie schaatsplek en kwam de meisjes ophalen.

Zo kon ik een uurtje achter de laptop tikken met een gerust hart: mijn dochters hadden alsnog schaatspret. Toen ze weer thuis kwamen, had ik de opdracht bijna af. Dankjewel pap!

taart
De jarige Jop kwam taart langsbrengen!

Verjaardagsknutsel en blind videodates

Zondag was een knus dagje thuis met de meisjes. Zij werkten verder aan hun verjaardagsknutsel voor mijn jarige broer die vandaag langs zou komen tijdens een ‘taartentour’. Erg leuk bedacht: bij al zijn ‘visite’ brachten ze een stukje verjaardagstaart langs met feesttoeters en hoedjes. Ik had mijn dochters gevraagd om een tekening te maken, maar ze vonden het leuker om een stoere knutsel voor hem te maken. Jongens houden van stoer, tenslotte. Er werd een doos zwart geverfd. Daarin kwamen lichtgevende sterren aan het plafond, kawaii vleermuizen en spookjes werden opgehangen… er kwam een pompoen bij en een griezelige spin. Gras op de groene vloer. Om het Halloween thema af te maken deze Valentijnsdag, werd er van een leeg doosje koffiecups nog een Rest In Pieces (ja, ze weten nu dat je vrede schrijft als peace, ik heb het verschil toch maar even uitgelegd) grafsteen bij. Tja, 40 is best oud tenslotte. Gelukkig kon de jarige er net als ik hartelijk om lachen.

halloween knutsel

Afijn, verder was het Valentijnsdag vandaag. Dus ik had schattige hartjesberenlollies van chocolade voor mijn dochters gekocht. Omdat ik zoveel van ze houd. Nadat ik ze bij hun papa had gebracht, kon ik opgetut en al plaats nemen achter de laptop voor een serie digitale dates op Drankjedoen.nl. De eigenaar had ik hierover op Clubhouse al enkele keren gesproken en mijn artikel stond online. Nu even kijken hoe het echt is om – in plaats van te swipen en chatten – gewoon ‘out of the blue’ een blind video speeddate te hebben. Met elke date kon ik 1 minuut kletsen, tenzij we allebei op ‘verlengen’ klikten. Erg leuk concept!

Mijn eerste date van de avond vond ik de leukste man, dat was ook de enige met wie ik na afloop een ‘match’ had. De andere mannen waren ook best aardig, maar dat liep iets minder soepel. Bovendien had ik daartussen ook een videodate met een vriend van mij die erover had gelezen op mijn blog en met de eigenaar van het platform die even wilde checken wat ik ervan vond. Doet hij bij iedereen! (De vriend had onder meer een date met de vrouwelijke wederhelft van de organisatie.) Echt goed, zo kun je direct de meningen pijlen. Er zat één man tussen waarvan ik dacht neeeeeeeeeee, 1 minuut is best lang. En 1 date waarbij het scherm wit bleef en ik dus niemand te spreken kreeg. Verder was het heel erg grappig om te doen, zeker als je een beetje swipe moe bent. Elke zondagavond is dit dus gratis!

Zumba

Maandag lekker gewerkt. Ik kreeg goed nieuws te horen omtrent een opdracht waar ik al een paar jaar op wacht, die hopelijk over enkele maanden eindelijk doorgang kan vinden. Ondernemen is vaak ook geduld hebben. De basis van deze klus is al gelegd tijdens het runnen van mijn allereerste onderneming tig jaren terug. Heb er echt zin in! En waar ik ook zin in had was het sturen van facturen. Lekker bezig geweest dus.

Uiteindelijk sloot ik de laptop af, want om 5 uur stond er een Zumba les op het programma. Voor mijn blog heb ik een tijdelijk lidmaatschap gekregen van sportapp OneFit en dit was de eerste les die ik via een livestream zou volgen. Tenslotte kan ik nog maar 1x per week naar de fysio en heb ik niet veel behandelingen meer over, dus ik moet daarnaast op andere manieren aan mijn conditie werken. Afijn, meubels aan de kant, pantoffels uit, livestream casten op de televisie en dansen maar! Ik had mijn saturatiemeter in de aanslag en moest het geregeld vanwege de hartslag even ietsje rustiger aan doen, maar wat was dit leuk! Lekker dansen. Ik werd er zo vrolijk van. En nee, ik heb niet zo’n gevoel voor dansen of ritme dus als er buren mee hebben staan gluren dan moesten ze vast hartelijk om mij lachen, maar ik had er zelf lol in. Bovendien lukte het me veel beter dan verwacht om me de les mee te doen wat betreft conditie. Al snel had ik het loeiheet en stroomde het zweet aan alle kanten langs mijn voorhoofd. De juf was lekker vrolijk en grappig (“schudden met die billen!”) wat enorm motiverend werkte. Ben helemaal niet zo’n sportief type, maar hoe erg kun je ergens van genieten als het na zo lange tijd weer lukt?

zumba
Wooohoooo zumba lesje mee kunnen doen, mijn conditie komt weer een beetje terug.

Zweten bij de Fysio

Dinsdag lekker verder gekeken met mijn Prime serie Covert Affairs. Gewerkt, was zeer geïnspireerd om verhalen te tikken. Dat kwam uiteraard omdat ik me ook bij de fysiotherapeut flink in het zweet had gewerkt. Ja echt! Van voorzichtig kracht opbouwen en wandelen, was ik nu gewoon écht aan de cardio: roeien, crosstrainer, hatseflats! De fysio was supertrots op me, want ook mijn hartslag bleef redelijk binnen de perken. Ik ben sterker! Daarna vroeg ze of ik moest uitpuffen, maar ik riep: “nee, ik ga nog lekker even wat boodschappen halen.” Ongelooflijk hè? Dat had ik 2 maanden terug nog niet kunnen denken. Ik word weer de oude!

koffie
Hmpf… online koffie besteld, maar het blijken verkeerde cups die niet in mijn Nespresso kunnen…

Persconferentie van Disney+

Woensdag stond de persconferentie van Disney+ op de agenda. Vanaf 23 februari wordt die streamingdienst ietsje duurder (tenzij je nu hier een abonnement voor de oude prijs aanschaft) omdat er heul erg veul nieuwe films en series bijkomen. Ze zijn een samenwerking aangegaan met enkele grote merken (FX en Star) waardoor er gave grote titels op te vinden zullen zijn die ook volwassenen aanspreken. Met deze vernieuwing komen er dan ook nieuwe leeftijdsgroepen op en moet je even uit en weer inloggen om die in te stellen zodat je ook de 18+ content kunt zien (of juist niet op het profiel van je kinderen).

Verder werkte ik deze dag nog even aan mijn boek. De kinderen hadden ’s middags speeldates, wat mij nog een aantal extra beschikbare werkuren opleverde. Mijn Blogtalk! co-host op Clubhouse Marieke adviseerde me (als ervaren auteur) om het te zijner tijd even goed door te laten lezen door verschillende mensen, voor ik het laat drukken. Zo ver ben ik echter nog niet, omdat ik met het schrijven ook direct de vormgeving van het boek doe en deze week gewoon ontzettend druk was met opdrachten. Iedereen uit mijn woonplaats die nu denkt: tof! Ik wil wel proofreaden, stuur me een appje. Als ik straks een proefexemplaar heb laten drukken, is het superfijn als je daar even geeltjes in plakt met tips en komma-toestanden.

shephards pie
Shephards pie met daarin als extra smokkelgroente een waspeen, naast de doperwtjes, ui en tomaat.

Gezelligheid in het clubhuis en Hip Hop

Donderdag was het alweer één en al gezelligheid in het clubhuis. Als ik even mijn was wegvouw, koffie haal of gewoon zin heb in een gezellig kletspraatje ben ik er te vinden. Deze dag zelfs tot na middernacht omdat het zo gezellig was… ieks! Verder heb ik vandaag met co-host Marieke de onderwerpenplanning van onze Blogtalk room op vrijdag doorgesproken.

De kinderen waren moe van alle cito-toetsen en hebben lekker op de bank gehangen toen ze uit school kwamen, verder werkten ze aan hun eigen bewaarboek voor Pokémonkaartjes. Ik maakte ondertussen een shephards pie. Na het avondeten streamden we via OneFit een les Hip Hop. Best ingewikkeld omdat het hier draaide om de choreografie en ik vooral aan mijn conditie wil werken. Toch hadden mijn jongste dochter en ik lol in onze poging om mee te doen met de les. Halverwege was het bedtijd en was ik wel weer uitgesport. Leuk om verschillende lessen te kunnen proberen. Deze was niet helemaal mijn ding.

hiphoples
Met mijn dochter samen een hiphoplesje proberen.

Clubhouse Blogtalk!

Vrijdag was de 2e editie van Blogtalk op Clubhouse. Vorige week was het al leuk, maar deze week hadden we duidelijk veel meer animo. We hadden het over Storytelling, verdienmodellen, de opbouw van een goede tekst, domeinauthoriteit, vloggen en nog veel meer. Volgende editie zoomen we in op “wat deel je wel of niet”, authenticiteit, waar let je op bij gebruik van beeld en eventueel kun je ook nog vragen stellen over handige plugins en tools. Wil je meepraten of gewoon luisteren? Vanwege de voorjaarsvakantie is het komende week op donderdag om 10 uur. Het was een ontzettend gezellige talk, waarbij ik in de talk complimenten kreeg over mijn storytelling de avond ervoor (wat me een flink aantal nieuwe volgers had opgeleverd) maar ook daarna allemaal lieve appjes met mooie woorden mocht ontvangen. Ik voel me best een beetje trots maar vooral heel blij dat zoveel mensen er inspiratie uit hebben gehaald.

De voorjaarsvakantie startte met het lunchuur. Mijn oudste ging spelen bij een vriendin en mijn jongste nam een vriendje mee naar ons huis, waar we de vakantie als vanouds met een broodje kroket hebben ingeluid! Daarna maakten de kinderen een hut in de woonkamer en waren ze uren zoet met hun Pokémonkaartjes. Ondertussen kon ik fijn werken aan dit weekoverzicht. ’s Avonds doen we makkelijk met eten en kijken we The Voice. Deze vakantie hebben mijn kinderen “samen logeren in de woonkamer” besteld.

Heb jij leuke plannen? Zit jullie vakantie er net weer op of is het net als bij ons komende week?

Lees ook:

Ervaring cottage met privé spa bij Domaine Saint Thomas in Argelès sur Mer

Review Pure Obagi: waarom gebruik je een vitamine C serum?

Kleine Avonturen geblinddoekt proeven

DIY: kinderkokkies maken een pauw

De leukste uitstapjes met kinderen in Alphen aan den Rijn

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.