Win 4 vrijkaarten voor het PIT Veiligheidsmuseum

Is je kind fan van de brandweer, politie of ambulance? Een leuk kort uitstapje is dan een bezoek aan het PIT Veiligheidsmuseum in Almere. Met een paar uurtjes ben je er wel doorheen, maar zeer fotogenieke locatie! Wist je dat kinderen zich direct na binnenkomst mogen verkleden in het uniform van hun helden?

brandweer museum

Wij bezochten het PIT Veiligheidsmuseum in de zomervakantie samen met opa. Opa heeft zich jarenlang als vrijwilliger ingezet bij de brandweer én daarvoor een koninklijke onderscheiding ontvangen. Zo’n opa is natuurlijk de perfecte gids die alles over de brandweervoertuigen en gereedschappen kon vertellen aan zijn kleindochters.

Alles was coronaproof in het museum. Afstand houden in de rij. Handen desinfecteren bij binnenkomst. Een looproute met pijlen aangegeven op de grond. Mijn dochters hadden weinig interesse in het lezen van de informatie bordjes bij de museumstukken, maar vonden het wel heel leuk om in de voertuigen te klimmen. En om de speurtocht te maken die ze bij de kassa hadden gekregen. Grote favoriet was de skelterbaan halverwege het museum. Bij binnenkomst ontvangen ze hiervoor ook hun skelterrijbewijs.

Op zoek naar eventjes een leuk uitje waar je niet de hele dag aan kwijt bent? Een uitstapje met de kleinkinderen dat ook opa’s kunnen waarderen? Dan is dit een leuke optie. Wij combineerden het met daarna een wandeling door het stadspark bij Stichting Aap. Daar rijd je langs op je weg terug naar de snelweg.

ambulance museum

Winactie

Onder mijn lezers mag ik 4 vrijkaarten verloten! Zin om een kijkje te nemen in het PIT Veiligheidsmuseum? Laat hieronder een reactie achter en vertel daarin met wie je hier stoere foto’s wilt maken. Delen van dit bericht via je whatsapp of social kanalen is superlief.

De winnaar is geworden… Sabine! Van harte gefeliciteerd, ik ga je mailen voor de afhandeling.

Meer lezen over leuke musea met kinderen? Klik hier.

Wat vinden jouw kinderen stoerder: de politie, de ambulance of de brandweer?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. maaike beld zegt:

  Met mijn 2 tienerdochters van 10 en (bijna) 12! Kunnen ze er gelijk Tiktoks van maken, hahaha.

 2. Nicky zegt:

  Lijkt ons leuk om te bezoeken!

 3. Linda zegt:

  Met onze dochter, vorige week heeft ze in een politiewagen mogen zitten, dat was voor haar fantastisch!

 4. alyt van der heide zegt:

  Doe graag mee voor mijn man en onze twee meiden bijna 8 en 10 jaar.
  Lekker hoor, een doemuseum. Op ontdekking gaan, educatief tintje (daar hou ik dan weer van) en vooral lekker doen. En natuurlijk wil ik stoere foto’s van mijn meiden. Ik zal dan wel even creatief moeten zijn, want tegenwoordig duiken ze snel weg als ze mij met de camera zien.

 5. Tamara zegt:

  onze jongste is hier ook geweest met haar neefje, dit enthousiaste verhaal en haar verhalen, hebben ons allemaal heel benieuwd gemaakt!

 6. Gé Geurtsen zegt:

  Leuk om te bezoeken met mijn kids, zelf ook nog nooit geweest!

 7. Anton Hompe zegt:

  # nog nooit gewees ten woon al 36 jaar in Almere.ik heb nu al 5 kleinkinderen dus het lijkt me leuk om de oudste dan daar een middag gezellig en nuttig heen te gaan…….

 8. Marianne zegt:

  Super gaaf, stoere foto’s van mijn dochter zou ik maken

 9. Ilse zegt:

  Hele stoere foto’s maken met onze zoon, hij wil brandweer worden, kan die vast ingewerkt worden 🙂

 10. Nency zegt:

  Hier ga ik graag met mijn 3 kleinkinderen heen.

 11. Rinskje Van der Meulen zegt:

  Superactie! Mijn dochter wil graag brandweervrouw worden en mijn zoon vindt het allemaal interessant, dus dat worden met beide stoere foto’s. ?

 12. Ingrid van Bockel zegt:

  Ik zou dit museum graag samen met mijn gezin bezoeken. De kinderen kennis laten maken met de hulpverlening en dichtbij alles bekijken,. Ik denk dat ze dat en leuk en leerzaam vinden

 13. Sanne zegt:

  Gaaf! Daar wil mijn stoere zoontje wel heen!

 14. Wendy van der Meij zegt:

  Wat een superleuke prijs. We zouden heel graag met ons zoontje van vier hierheen gaan. Hij is gek van de brandweer en vind het altijd reuze interessant als brandweer, politie of een ziekenauto langsrijdt. Ik weet zeker dat hij heel graag stoer op de foto wil in het museum.

 15. Cobi zegt:

  Oh dit gaan mijn zoons super leuk vinden!

 16. Anneliese de Waal zegt:

  Erg leuk voor de kinderen, ik doe erg graag mee voor de kinderen, zullen ze geweldig vind3n, ik zou met de kinderen foto’s maken ?? Groetjes Anneliese

 17. Jan zegt:

  Super leuk om alles te gaan ontdekken over die mensen die juist nu nog meer in de spotlights staan. De hulpverleners .

 18. Heleen Haarsma zegt:

  Wat een geweldig leuke prijs!! Lekker samen met mijn man en 2 al hele stoere, lieve kleindochters! 🙂
  Dat worden hele mooie en stoere foto’s!

 19. Marieka Waalwijk zegt:

  Wat leuk om met mijn zoon naar toe te gaan

 20. Tamara zegt:

  Mikm nichtjes zouden het hier erg leuk vinden. Ik zou dan ook graag met hun gaan!!

 21. Brian Hurkens zegt:

  Ik zou graag stoere foto’s maken met mijn zoontje (9) en dochtertje (4) en mijn vrouw mag de foto’s maken…

 22. Shiv Chin zegt:

  Ik wil hier graag met mijn zoon naartoe, wat zal hij dit stoer vinden!

 23. Aniek zegt:

  Ik ga met mijn vader.

 24. Astrid zegt:

  Ik ben zelf Ovd-bz maar dan ga ik altijd weg zonder kinderen naar een incident. Terwijl ze het machtig interessant vinden en daarna alles willen horen.

 25. Alinda zegt:

  Fantastisch leuk uitje voor mijn zoon en dochter ze zijn beide dol op ambulance ?brandweer ?‍? en Politie ? dus kunnen daar heel wat mooi foto’s maken

 26. Alinda zegt:

  Leuk uitje om samen met mijn twee kids een zoon en dochter te doen, en daar fantastische foto’s te maken. Ze zijn beide dol op brandweer ?‍?, ambulance ? en politie ?

 27. Maaike zegt:

  Leuk zeg! Ik zou heel graag met mijn neefje en zus en mijn zoontje en ik willen gaan! Staat al een tijdje bij ons beide op de wishlist ook, leuk om samen te doen!

 28. Jolanda zegt:

  Wat ontzettend leuk! Ik had het er vandaag nog met mijn man over hoe leuk het zou zijn om met onze zoon daar een keer naartoe te gaan. Zijn fantasie is enorm als het gaat om brandweerauto’s, ik zou hem graag dit soort stoere foto’s gunnen op zo’n prachtplek.

 29. G. T. zegt:

  Klinkt leuk èn coronaproof! Mijn zoontje wil al jaren brandweerman worden als hij later groot is. Dit museum lijkt me erg leuk omdat je niet alleen hoeft te kijken vanaf een afstandje.

 30. Sabine zegt:

  Dit lijkt me een super leuk uitje voor ons met onze twee mannen die geinteresseerd zijn in alles met een zwaailicht! Het liefst staan ze al stil als er een hulpverleners voertuig geparkeerd staat ergens.. dus wij doen graag mee ??

 31. Anna wienen zegt:

  Ik doe heel graag mee en zou graag met mijn dochter Julia stoere foto‘s willen maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.