Keek op mijn Week: Webinar TTO, bloedbank, soeppakket

Hoe is jouw week gelopen? Maak je echt niks mee of is het druk zat en is het lastig te managen? As we speak heb ik alweer eens ergens last van. Dit keer een blaasontsteking. Hopelijk is het snel weer over. Zo heeft iedereen wat. Op de online streamingdiensten blijft er gelukkig genoeg te zien en ik heb eindelijk mijn tuin geveegd. Hahaha.

sneeuwbui
Wandelen in de sneeuwbui, superleuk!

Sneeuw

Zaterdag lekker gelummeld met de meisjes. Via Pathé Thuis kun je elke dag gratis een kinderfilm huren en vandaag was dit Lassie. Je kunt elke dag op hun Instagram Stories zien welke film er die dag gratis is. De volgende dag pas kijken is geen probleem. Verder hebben we fijn zitten tekenen met de pastelkrijt en brush pens. Nog steeds genoeg inspiratie door de online tekenles van Studio Jocelyn vorige week.

’s Middags begon het te sneeuwen en liepen we naar opa en oma terwijl de vlokjes vrolijk om ons heen dwarrelden. Dat was leuk! Het ging van “nee mama niet nodig” tot “mama mag ik toch mijn handschoenen van jou?” De jongste deed met de buurkinderen mee aan een sneeuwballengevecht, de oudste deed thee met oma en ondertussen kon ik mooi een boodschapje halen. Een lekker groot Turks brood met smeerseltjes van de groenteboer. Zo hadden we niet alleen bij oma op de bank wat lekkers (er moest wonderbaarlijk genoeg een broek en sokken in de wasdroger, rara hoe kan dat) en ’s avonds ook bij het kijken van Wie is de Mol?

tekenen

Poolen

Zondag bracht ik de kinderen bij hun papa. Daarna nog even thuis wassen in de droger en aan mijn blog werken. Zaterdag had ik de laptop tenslotte uitgelaten. Wel even op whatsapp wat mensen teruggeappt dat “ik niet werk op zondag” maar goed. Ik moet het niet voor niets rustiger aan doen allemaal en dan vinden mensen je maar bitchy omdat je op zondag even met andere dingen bezig wilt zijn. Maandag weer beschikbaar. Had net met mijn ex afgesproken dat de kinderen tijdens de lockdown een dagje (thuisschool) extra bij hem zijn vanwege mijn gezondheid. Note to self: volgende keer gewoon pas op maandag terug appen. Heb jij dit ook? Of ben ik de enige zzp-er die hiermee worstelt?

Afijn, ik was uitgenodigd om te komen poolen in een verder leegstaand bedrijfspand. Erg leuk om te doen, ik ben er niet goed in maar daar gaat het niet om. Is weer eens iets anders dan een bordspelletje doen! Daarna nog gezellig samen gegeten. ’s Avonds een marathon Lupin op Netflix gedaan.

draak tekening
Wat hebben mijn dochters toch een talent voor tekenen, een talent dat ik zelf niet heb en daarom vind ik het zo knap om te zien wat ze maken. Zoals deze draak van mijn jongste!

Bloedbank en Webinar TTO

Maandag een druk dagje. De schoonmaakster kwam, wat altijd fijn is: alles ruikt dan zo lekker in huis. Ik was ondertussen druk met artikelen, telefoontjes en dingen regelen in de mailboxen. ’s Middags had ik een afspraak staan bij Sanquin om voor het eerst plasma te doneren. Best even spannend en ik was naar de verkeerde locatie gereden… Uiteindelijk was ik op de juiste plek, alle formulieren ingevuld en kreeg ik de keuring vooraf. IJzer was goed, bloeddruk was goed, maar vanwege de ECG vorige week en het feit dat ik nog naar de fysio ga keurde ze me toch af. Ook de nieuwe afspraak die al gemaakt was moest nog een paar maanden opschuiven. Eind maart mag ik het nog een keer proberen.

’s Avonds reed ik naar mijn dochter, zodat we samen met haar vader het webinar konden bekijken over TTO op de middelbare school van onze voorkeur. Ik weet zelf nog niet zoveel over tweetalig onderwijs en wat je basisniveau Engels moet zijn hiervoor, dus ik was erg nieuwsgierig. Wat zou verder het verschil zijn met een gewone HAVO/VWO? Nou dat werd duidelijk, de prijs om te beginnen. Je moet als ouders flink wat bijleggen, want de kinderen maken (mits geen corona) aardig wat uitstapjes naar het buitenland. Veel uitwisselingen en een zeer internationale oriëntatie. Het zag er ontzettend leuk uit en vooral ook nuttig nu de wereldeconomie steeds globaler wordt. Verder maakt het niveau van Engels niet uit ‘want dat leer je daar’. Na de meivakantie krijgen we een rondleiding, leuk want ik heb zelf vroeger ook op die school in Gouda gezeten.
Toevallig één van mijn lezers die kinderen heeft op het TTO? Hoe bevalt dat?

sanquin

Fysio

Dinsdag fysiodag. Het ging goed vandaag. Ik heb zowaar 2x een minuutje kunnen hardlopen, waarbij mijn hartslag te hoog bleef maar beter dan vorige keer omdat deze nu sneller zakte. Ook de krachtoefeningen gingen goed, bij sommige apparaten weer een kilootje erbij. Ik kom er wel!

Verder wat calls, eentje die wel een paar uur duurde over een project dat eigenlijk al jaren speelt maar nog steeds niet officieel van start kan. Nog een paar maanden geduld, dan hoop ik dat we aan de bak kunnen. Facturen gestuurd en ik ontving van de Belastingdienst de aanslag met mijn eigen ZFW bijdrage voor het komende jaar. Ping, ping… maar goed, je moet het toch betalen. Einde dag een beetje pijn onderin mijn buik, mèh. Daarom ’s avonds lekker achter Pathé Thuis gedoken en de film Tenet gekeken die op mijn lijstje stond. Ik houd van ‘ingewikkelde’ films, maar deze was er wel echt eentje waarbij je goed moest blijven opletten. Heb jij hem al gezien?

 

Personeelsfeestje in een doos: soeppakket

Woensdag lekker aan wat artikelen gewerkt, heerlijk na een paar dagen vooral andere zaken regelen. Gewoon even lekker schrijven. Ik voelde me niet zo lekker en de pijn in mijn buik nam toe, hele dag het gevoel dat je moet plassen: blaasontsteking… ’s Avonds dus lekker de groentesoep gemaakt uit de doos die de Jumbo een dag eerder had gebracht. Heb je op facebook de unboxing gezien?

Erg leuk, een soort personeelsfeestje in een doos van vrijwilligersorganisatie Sam Welzijn. Er zaten ingrediënten en een recept in voor groentesoep, groentespiesjes, een soeplepel en leuke soepkommetjes. Het ideale gerecht als je ziek bent. De pubquiz moet ik tot volgende week bewaren, maar de soep was heerlijk én gezond.

Uiteraard de persconferentie van Rutte nog gekeken en de inauguratie van meneer Biden. Vanwege mijn verhoging werden de kindjes tot de deur gebracht en kon ik ze weer knuffelen. Voor het slapen gaan zette ik een bakje klaar bij het toilet om de ochtendurine op te vangen. Gelukkig had ik nog voldoende pillen tegen blaasontsteking in huis en de nodige ibuprofennetjes. Op Pathé Thuis keek ik ‘The Honest Thief’ met Liam Neeson, spannende film!

kaartje

Thuisschool

Donderdag huisarts gebeld en de urine ingeleverd. Vanwege de verhoging mocht ik geen boodschappen doen, dus dat hebben mijn ouders voor me gedaan. Konden we toch lekker spaghetti maken! De kinderen werkten netjes aan hun schoolwerk en dat liep soepel. Hoewel… ik hielp mijn jongste met een som en ondanks 2 herberekeningen wisten we het juiste antwoord niet in te vullen…

’s Middags heb ik zelf vooral op bed gelegen. Maar de Cystiberry die ik nog in huis had helpt gelukkig goed. Gelukkig was er ook een leuke verrassing: Koos Konijn, de mascotte van Roompot had onze midgetgolf competitie gezien op Twitter en stuurde de meisjes allemaal leuke spulletjes op. Knuffels, rugszakjes, schrijfsetjes en een vriendenboekje. Hoe leuk is dat? Ook aan mij was gedacht, ik kreeg een setje van Rituals voor op onze volgende vakantie.

koos konijn spulletjes

Lekker luisteren in je bed

Vrijdag nog een thuisschooldag. Niet iedereen kwam even vrolijk uit bed, maar ik heb lekker voorgelezen. Zelf startte ik mijn dag met een beginnetje aan een luisterboek van Joe Dispenza op youtube. Die duurt ruim 10 uur, maar het eerste half uurtje heb ik geluisterd haha. Ben ik nog wel even zoet mee. Vind jij dat ook zo lekker? Als je wekker gaat iets om te luisteren aanzetten en nog even onder je warme dekens blijven liggen?

Qua thuisschool was het vandaag niet voor iedereen even makkelijk om gemotiveerd te blijven. Wel heel leuk: inmiddels is het schoolaccount van Squla weer geactiveerd en mogen ze in de middag aan de slag met bijvoorbeeld Engels en andere leuke vakken. Even iets anders dan rekenen en taal!

plaatjes sparen
Deze week wederom lekker bezig geweest met plaatjes ruilen, plakken en dubbelen uitzoeken voor anderen. Nog 2 kaartjes nodig, dan is ons boek vol.

Ik had ’s middags weer een afspraak bij de fysio en de meisjes mochten ondertussen limonade drinken bij opa en oma. We hoefden niet te haasten, want ze mogen nog een extra nachtje bij mij slapen.

Morgen oud papier. Dringend nodig om dat buiten te zetten ook want mijn tuin puilt uit van de lege dozen. Zal lekker opruimen als dat allemaal weer weg is. Stapelt dat bij jou ook zo snel op nu je veel online moet bestellen?

Wat zijn jouw weekend plannen? Ik ga in ieder geval de nodige afleveringen Scorpion kijken. Heb je nog een leuke kijktip qua serie of film op Netflix of Prime?

Lees ook:

Gezonde regenboog gerechten met kookboek Vegan Rainbow Food

Recept: gezond appelbrood

Plasticvrij douchen met een shampoo tabletje

Fleur op met een posterwand + kortingscode 45%

Keek op mijn Week: middenin een catfight en droomreis gewonnen

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.