Keek op mijn Week: naar de sauna, conditie opbouwen, studiedag en moe

Wervelend weekje weer, waarin ik het business advies van vorige week ter harte nam: liever zijn voor jezelf zodat mijn bedrijf een groeispurt kan nemen. In mijn kindloze dagen nam ik dus wat tijd voor mezelf. De kinderen hadden een studiedag, ons blogweekendje in Landal werd door de nieuwe maatregelen helaas weer opgeschoven (we zouden eigenlijk in mei al gaan) maar nog langer voorpret is ook erg leuk. Hoe gaaf als het straks weer kan?

groentenstoof
Altijd spannend een gerecht maken dat je niet kent. Ik had nog nooit couscous gegeten, maar dit gerecht uit een Jumbo kant en klaar pakket leek me wel wat.

Oosterse Groentenstoof

Zaterdag even rustig aan en mijn huis opgeruimd. Altijd nodig als de kindjes weer bij papa zijn. Verder hard aan de bak want een blog staat nooit stil. Ik wilde van alles, maar er zitten maar zoveel uren in een dag. Belangrijk was ook om even de Albert Heijn te bezoeken, want ik had een cadeaukaart gekregen van de postcodeloterij waarmee je groenten kon betalen in deze supermarkt. Ik was hier de hele coronaperiode nog niet geweest, maar viel me wel op dat in deze supermarkt meer mensen zonder mondkapje lopen dan in de Jumbo waar ik normaal altijd kom. Ik zou willen zeggen die mensen spelen graag met hun leven en dat het een lekkere middelvinger is naar de zorg en alle bedrijven die ‘hun ding niet mogen doen nu’, maar dat weten ze zelf ook wel en is een bewuste keus. Zelf ben ik in ieder geval blij dat ik na 8 maanden mijn leven weer terug lijk te hebben. Daarna nog even naar de bouwmarkt (waar iedereen wel netjes met mondkapje liep, goed bezig medeklussers!) om de juiste boutjes te kopen voor mijn badkamerkastje.

Tijd om mijn beperkte keukenskills te botvieren op het kant-en-klaar pakket Oosterse Groentenstoof van de Jumbo. Ik had nog niet eerder couscous gegeten, maar dit is verrassend makkelijk klaar te maken. Het meeste werk zat ‘m in de groentenstoof, waar ik door het vele snijwerk wel wat langer mee bezig was dan de 35 minuten die op de verpakking staan. Deze niet zo profi beginner was al 3 kwartier aan het snijden… Maar… dat was dus zeker wel de moeite waard! Wat een ontzettend lekker en gezond gerecht. Genoeg ook voor de volgende dag en om een portie in te vriezen.

groentenstoof
Heel erg lekker: het verspakket van Jumbo met groentenstoof en couscous.

Daarna hielp ik iemand uit de brand die in de risicogroep zit en al maanden niet had kunnen oefenen voor een massagecursus. Nou, een ontspanningsmassage was aan mij zeker wel besteed! Of je nu dat papiertje al hebt of niet. Volgende keer wil ik graag ‘model staan’ of hoe je dat noemt voor de hotstones. Had veel problemen met slapen, maar deze avond sliep ik als een roosje.

Tijk wassen en badkamerkastje op z’n plek

Zondag wederom lekker uitgeslapen, vanuit bed keek ik (met ontbijt) romantische film The Holidate en uitgebreid gedoucht. Daarna aan de slag met mijn weekoverzicht, wassen wegvouwen en… ja minder leuk, het tijk van mijn matrastopper wassen. Ik was ongesteld en doorgelekt. Dat kun je toch niet schrijven? Nou, je leest het dat kan ik wel en er zijn vast meer vrouwen die weleens doorlekken tijdens de menstruatie. Geeft een hoop extra werk. Maar ik heb dus een matrastopper van Emma Matras sinds een paar maanden en dit was de eerste keer dat ik merkte hoe handig hij is: ik kon de bovenkant van de tijk afritsen, terwijl het matras en deel daaronder gewoon op mijn bed bleven liggen. Alleen dat deel van de tijk in de wasmachine dus, op 60 graden met een scheutje Vanish (en ook het ondergoed en de pyjamabroek etc erbij uiteraard). Daarna ritste ik hem er heel gemakkelijk weer aan vast. Vlek weg. Wat een topding!

tijk emma matras
Hatseflats. Je ritst dat tijk er zo af en weer aan. Op 60 graden met een beetje Vanish in de wasmachine.

Lekker in de weer deze dag dus, want ik monteerde ook het handvat aan mijn nieuwe badkamerkastje. Oude aan de kant. Poets, poets, poets. Nieuwe op z’n plek. Laatje ingericht met badkamerproducten. Fotootjes voor de review. Hatseflats! Wat een resultaat! Ik appte een fotootje in onze gezinsapp en oogste de bewondering van mijn meiden. Zo blij mee.

welltime tauri badkamerkast

Ontspannen in de sauna

Maandag stond er nog meer me-time op het programma. Al moest ik eerst een drukke werkdag door met de maandafsluiting voor de boekhouder, mailtjes verzamelen voor de online editie van de Blogboot, een preview opleveren van een blogartikel… Oh, en iets dat veel bloggers wel herkennen: uitleggen wat het verschil is tussen de Action en de Bijenkorf.

Een ‘startende webshop’ die voor een paar tientjes het zelfde product wilde hebben waar mijn andere klanten gewoon een normaal en net tarief voor betalen. Een tarief waarmee ik als alleenstaande moeder en kostwinner mijn rekeningen hoop te betalen. Een waarvoor ik de nodige uurtjes werk in mijn site investeer, inclusief de schrijfuren voor de betreffende opdracht. In dit geval ben ik niet de Action. Ik ben de Bijenkorf (of de Blokker voor mijn part, ook goed), waar je kunt kiezen voor dure merken maar ook voor een Douwe Egberts of whatever wat voor mijn blog vergelijkbaar zou zijn in die beeldspraak. Afgelopen maand groeide mijn blog tot meer dan 20.000 unieke bezoekers! Moeten mijn dochters eens proberen, de speelgoedwinkel inlopen een dure Lego set uitzoeken en bij de kassa zeggen… “Wij zijn jonge kinderen en mijn moeder geeft ons niet genoeg zakgeld, dus kan dit voor 5 euro want ik heb niet meer in mijn portemonneetje zitten?” Een mooie testcase voor Make Holland Great again (wat een heerlijk tv-programma is dat). Nou ja, proberen kan altijd maar ik was er vandaag niet voor in de stemming.

sauna thermen 5 mei
Even ontspannen in de sauna, zo kan ik toch mijn nieuwe Osprey duffelbag uitproberen voor de blog.

Ik was wel in de stemming voor een bezoek aan de sauna. Er moest tenslotte een duffelbag van Osprey uitgeprobeerd worden. En hele handige packing cubes. Die laatste gebruikte ik voor schone sokken en schoon ondergoed en eentje voor de badslippers. Zo sorteer je al je items in je tas en kun je efficiënter inpakken, of eigenlijk: uitpakken. Met twee grote badlakens en een badjas, sjouw je al snel een hoop mee. Maar het paste zonder problemen in de duffelbag. Toiletspullen en haarborstel pasten er prima bij, net als de al eerder genoemde badslippers. Je blijkt de duffelbag niet alleen als weekendtas maar ook als rugzak te kunnen gebruiken. Heel erg handig! Oh, en in de sauna kun je bij de balie flesjes water of smoothies afhalen als je je eigen flesje vergeten bent.

Go go go bij de fysio

Dinsdag ging ik als een speer bij de fysiotherapeut. Ik voelde me zo goed, dat ik wilde proberen of hardlopen op de loopband zou lukken. Best heel spannend na 8 maanden heftige terugvallen bij inspanning. Maar het lukte! Ging onwijs goed, ik heb een volle minuut hardgelopen én had ook het wandeltempo weer een stuk opgeschroefd. Tranen over mijn wangen, ging gewoon! De krachtoefeningen gingen ook goed en sommigen konden iets zwaarder. Bovendien heb ik er ook nog buikspieroefeningen achteraan geplakt. Toen vond de fysio het welletjes en ik was zelf ook best moe. Nog even een paar knijpkrachtmetingen gedaan en ook dat was een mooie verbetering ten opzichte van een paar maanden geleden toen ik voor het eerst binnenkwam.

rozen
Prachtige rozen van de markt als cadeautje voor mijzelf.

Op de markt kocht ik een bosje rozen voor mezelf om het succes te vieren én nam meteen ook voor mijn moeder een bosje mee. Succes is leuker als je het deelt tenslotte. Daar ging ik meteen even op de koffie en natuurlijk huilend mijn moeder geknuffeld en dat bosje bloemen gegeven. Pffff… Ik heb mijn lijf weer terug!

Oh en nog iets bijzonders… er ging een bericht viraal op facebook… Gewoon eentje die ik tussen neus en lippen door deelde naar aanleiding van een persbericht. Bijna 600x gedeeld inmiddels. Hoop dat er een paar van de delers mijn pagina gaan volgen, dat zou toch super zijn! Ik houd van opgeruimde mensen met hart voor het milieu.

viral
Zo dan! De deelcijfers van dit bericht blijven maar oplopen, supergaaf. Jammer dat het geen duimpjes of nieuwe paginalikers zijn, maar toch een ongelooflijk resultaat. Fijn dat zoveel mensen het met me eens zijn: rommel hoort in de vuilnisbak!

Studiedag

Woensdag hadden de kinderen vrij vanwege een studiedag. Lekker relaxt dus. Het was stralend weer, dus ik vond dat ze even buiten moesten spelen. En zo ontdekten ze hun skeelers en de spacescooter weer!  De oudste speelde nog met wat vriendinnen en ’s middags gingen de dames op de skeelers en spacescooter even bij oma langs voor een glaasje limonade.

naar oma
“Doei mam, we gaan even naar oma!”

Kon ik ondertussen wat werk doen. Ik oriënteerde me op een nieuwe laptop, want mijn oude is onderweg een keer gebarsten en deze beschadiging breidt zich uit. Kan hem nu niet meer dichtklappen, want dan breekt het scherm van het toetsenbord. Er moet dus een nieuwe komen, liefst ook met touchscreen. Maar welke? En wat is betaalbaar maar wel goed? En hoe ga ik in hemelsnaam alles overzetten van de ene laptop naar de andere? Raak al gestresst als ik er aan denk, plus het is een flinke uitgave. Ik weet niet hoe het financieel met jullie is in deze coronatijden, maar een vetpot kan ik het niet noemen. Waar blijft Gaston toch met dat gewonnen miljoen?

kapotte laptop
… zie hier een grote stressfactor: welke laptop moet ik nu gaan kopen en hoe krijg ik alles straks weer netjes over naar het nieuwe apparaat?

Coachcall en Flexizone

Donderdag zette ik wat puntjes op de i voor de eerste online editie van de Blogboot. Ook leverde ik een tekst aan voor Hulc. Een online blogger marktplaats waar ik graag mee samenwerk en die mij heeft uitgekozen als blogger van de maand. Je wordt dan even extra onder de aandacht gebracht bij adverteerders, een opsteker die ik goed kan gebruiken. Heel erg leuk dus!

the climbers
Samen een spelletje doen tijdens de studiedag.

Verder had ik een videocall met coach Manon van Gort Coaching. Na een tip van Twijfelmoeder Patricia had ik me daar aangemeld voor het door de overheid gesubsidieerde loopbaantraject waar je als zzp-er ook gebruik van kunt maken. Manon gaat me helpen – mits ik die subsidie krijg toegewezen – om de gewijzigde gezondheidssituatie een plekje te geven. Iets waar ze helaas ervaring mee heeft. Het vraagt om je tijd en bedrijf anders indelen, want mijn longpijn is weg maar ik ben er nog niet. Was een ontzettend leuk en inspirerend gesprek, ik heb er heel veel zin in om samen aan de slag te gaan!

Daarna reed ik naar Flexizone in Leiderdorp. Een kantooromgeving waar je containers kunt huren voor vergaderingen, als werkplek, als showroom of voor een pop-up verkoop met je webwinkel. Misschien leuk om ooit – als het land weer open gaat – een ronde tafel, speeddates of iets anders te organiseren. Instagrammable plekje in ieder geval.

Eenmaal thuis was de energie echter op. Ik was helemaal kapot en wat had ik nou helemaal gedaan vandaag? Gelukkig mocht mijn jongste weer met haar vriend mee naar paardrijden en daar blijven eten. De oudste ging skeeleren met een vriendin. Ik dook mijn bed in, maar het lukte me niet om tot rust te komen. De telefoon bleef buzzen en iedereen wilde iets van me. Toen kwam mijn dochter aanzetten met een ‘kerstkaart’ die een prachtig maar verdrietig geboortekaartje bleek van een lief stilgeboren meisje. Iedereen kon me wat. Ik ging gewoon even niets meer doen. We zouden pizza bestellen, lekker op ons gemak douchen en verder even gewoon niks.

Trapkast opruimen

Vrijdag nam mijn dochter een leuk zelfgemaakt presentje mee voor haar jarige meester. Initiatief van de klassenmoeders, erg leuk. Ze had een sleutelhanger gemaakt met een knutselset van Totum die we aan het reviewen zijn, de Sweet Charm Factory. Hiermee klei je schattige kawaii figuurtjes en maak je daar sleutelhangers, oorbellen en kettingen van.

sleutelhanger knutsel

Verder ging ik naar de fysiotherapeut, maar ik was nog steeds moe. Tóch wel weer gelukt om een minuutje hard te lopen! Ik deed maar even rustig aan. Veel werk achter de schermen, er wordt gewerkt aan de techniek achter mijn site door Nick van Get Big Marketing om te kijken of we het iets mooier kunnen maken. Ik sprak de online Blogboot nog even door met Anne van Dok30. En voor wie dit leest alvast een meevallertje: met kortingscode BLOG36 krijg je 36% korting op je bestelling bij Emma Matras! De code is geldig tot 30 november.

Ik had ondertussen een briljant idee voor mijn sinterklaassurprise, maar kan dit pas uitvoeren als de kinderen weer naar hun vader zijn. Heb er wel zin in om even mijn werk aan de kant te schuiven en lekker te knutselen. Voel me ontzettend moe, maar ja dat supermooie bezoekersaantal van oktober… met bijna 25.000 unieke bezoekers in die maand op mijn blog… dat gebeurt allemaal niet vanzelf. Daarbij moet ik ook mijn rekeningen betalen en zijn er veel bedrijven die me een arrogante kut vinden, omdat ik de energie niet heb om heel veel barterdeals te doen. Staat gelukkig tegenover dat ik ontzettend veel begrip en steun krijg van andere bedrijven die het me wel gunnen om mijn rekeningen te kunnen betalen en de mooiste voorstellen doen. Het gaat niet meer zoals vroeger. Dus trap ik nog steeds op de rem. Zodat ik wat ik doe tenminste goed kan neerzetten.

hg ecolijn
Wauw, ik kreeg via Hulc de complete nieuwe ecolijn van HG toegestuurd om te proberen. Zonder microplastics, fosfaten enzovoorts…

Klaar met alle beeldschermen gooide ik de deur van mijn trapkast open. Wat een mega troep! Heb alle lege tasjes gesorteerd, de grote dingen iets anders ingedeeld en kwam wat oud speelgoed tegen dat ik op facebook te koop aanbood. Oh, en verstijfde stinksokken van één van mijn dochters… waarschijnlijk na een scoutingkamp in een tas blijven zitten…

klei
Scheelt veel ruimte nu dit is opgeruimd!

De vuilnisbak vulde zijn buikje. Heb nog geen plankjes afgenomen, maar ben toch tevreden omdat mijn Leifheit dweilstofzuiger nu in de trapkast kan staan. Daarna dook ik de keuken in terwijl de meisjes lekker buiten speelden. Gewoon even op mijn gemak alle uien, paprika’s, peterselie en selderij snijden. Radio aan. Niet nadenken. Lekker spaghetti maken! De kinderen aten het voor de afwisseling dit keer allebei met smaak op ook.

Weekend. Ik ben er aan toe, jij ook?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.