Keek op mijn Week: visite, reisvoorbereidingen en #blogboot

Mijn hersenen doen het zowaar weer een beetje nu de hitte voorbij is. Ook de klachten aan mijn long verminderen. Leuke dingen gedaan dus, waarbij de leukste misschien wel mijn reisvoorbereidingen zijn. Hoewel de #blogboot uiteraard ook weer een hoogtepuntje was!

pannenkoek
Gezellig buiten pannenkoeken eten.

Boodschappen en Party & Co

Zaterdag waren de boodschappen onze belangrijkste activiteit van de dag. Zondag zouden we visite krijgen, dus tijd om wat dingen in huis te halen. Avondeten leek me ook handig om te halen. Uiteraard vergat ik weer eens een ‘key ingrediënt’ waardoor ik tijdens het bereiden van de spaghetti nog even snel terug naar de supermarkt moest… Ik was er die middag haastig uitgevlucht omdat ik door de warmte meer hoestprikkels heb bij inspanning (zoals boodschappen doen) en mensen daar niet heel gezellig op reageren ook al camoufleer je het een beetje.

haarkrijt
Kappertje spelen met vriendinnen en een haarkrijt speelset.

Thuis lekker met de meisjes pannenkoeken gegeten en de jongste wilde heel graag met mij een potje Party & Co spelen. De meisjesversie. Met allemaal grappige opdrachten. Zo moest zij net doen of ze voor de jury van ‘so you think you can dance’ stond en moest ik binnen 30 seconden een hoofddeksel vinden en doen alsof ik op de catwalk liep. We hebben samen gelachen!

Visite

Zondag kwam er verlate verjaarsvisite voor de birthdays van de meisjes. In etappes, want anders red ik dat allemaal nog niet. Was vergeten om lekkere koeken te halen, en hoorde na afloop van mijn dochters dat er bij papa nog taart in de vriezer stond… Oeps… was handig geweest inderdaad. De meisjes vonden het erg leuk om na maanden hun nichtje en neefjes weer te zien en gezellig samen te kunnen spelen. Blije kinderen is blije mama. En er waren lekkere hapjes en drankjes genoeg, ook al was er dan geen taart. Gezellig om iedereen weer in het echt te spreken.

verjaarscadeautje
Verjaarscadeautjes moet je natuurlijk meteen proberen!

Fysio en reisvoorbereidingen

Maandag weer druk aan het werk, want ik had in het weekend even verstek laten gaan. En natuurlijk naar de fysiotherapeute voor weer een wandeling op de loopband en voorzichtige krachtoefeningen en korte massage. Die middag heel veel werkzaken opgepakt, maar toch leek het alsof ik weinig echt gedaan kreeg. Ik besloot om gewoon even vrij te schrijven over wat mij zoal bezighield. Vandaag was dat de voordracht die ik tijdens de siësta had afgeluisterd van Florence Scovel Shinn haar boek ‘The Game of Life and How to Play it’. Heb daar enorm van genoten dus er vloeide zo een leuk artikel uit de vingers.

Verder was duidelijk dat het reisadvies voor Valencia op code geel blijft staan en boekte ik een parkeerplaats op Schiphol. Later deze week nog de Spaanse en Nederlandse gezondheidsverklaring invullen, dat kan pas kort tevoren. Ik mailde mijn gastheren van de Valencia Mindfullness Retreat met een laatste update en legde ook contact met Wereldstadsgids Suzie, waarmee ik eigenlijk in maart had afgesproken. Kost even wat extra geduld, maar na 5 maanden heb ik er zin in om mijn allereerste vliegreis alleen te maken. Kan wel wat extra mindfullness gebruiken en in de B&B kun je ook massages bijboeken en eventueel ook lessen Pilates of Yoga.

limonade teisseire
Zo lekker dit! En alcoholvrij 🙂

Mijn moeder bood aan om een mondkapje met mijn logo te maken. Superleuk! Daar moet dan wel een filter in. Ik informeerde waar ik die kon kopen. Zegt ze: “Je kunt ook een dubbelgevouwen wc-papiertje als filter erin doen… maar dan wel een ongebruikte…” Hahahahaha, ik kwam niet meer bij van het lachen! Weten we meteen waarom al die mensen ongebruikt toiletpapier hebben gehamsterd: voor de filters in het verplichte mondkapje. In Spanje moet je die overal op.

mondkapje met logo
Is ie leuk of is ie leuk?

Jurkjes gekregen

Dinsdag stonden er geen onderbrekingen op het programma en kon ik vloeiend doorwerken. Lekker! Fijn een paar artikelen geschreven en in WordPress gezet en wat mooie productfoto’s gemaakt. Daar was ik best even zoet mee. Tijdens de siësta luisterde ik een interessant interview van Lee Harris met een of andere goeroe die vast heel erg bekend is. Was lekker ontspannend.

Tijdens mijn facebookscan zag ik een berichtje van iemand die een paar leuke jurkjes weg zou doen ténzij iemand ze nog wilde hebben. YES! Die heb ik aan het einde van mijn werkdag opgehaald en ze passen me. Lekker dunne jurkjes met lange mouwen die makkelijk mee kunnen in de Osprey trolley. Zou dit zelf nooit gekocht hebben, maar daarom juist zo leuk. Hoe vinden jullie ze?

Shit hits the fan

Woensdag verliep verre van relaxt. Ik was zelf eigenlijk behoorlijk opgelucht na de persconferenties van een dag eerder: alleen aangescherpt advies voor het ontvangen van mensen bij je thuis en de Bijenkorf in Amsterdam dicht. Geen gevolgen voor mijn event. En met mijn sociale leven en gezondheid staat er echt geen onderonsje met meer dan 6 volwassenen bij mij thuis op de planning.

Toch kreeg ik verschillende last minute afmeldingen voor de #blogboot binnen. Na alle cancelingen die er de afgelopen weken al de revue waren gepasseerd en waar ik alweer vervanging voor geregeld had. Dikke stress voor mij. Geen normaal werk kunnen doen dus, maar als een gek allemaal mensen benaderd waarvan ik dacht dat het leuk voor ze zou kunnen zijn om mee te gaan.  Never give up! Ondertussen contact met sponsors en gevraagd om nog even wat vertrouwen, want ik was vast van plan om met een volle Blogboot een tof event te gaan draaien!

potje unlock
Samen ontsnappen tijdens een potje Unlock.

Afstand houden is met zo’n klein clubje geen enkel probleem op de boot en als je met de auto komt, hoef je geen andere mensen in je buurt te laten onderweg tenslotte. Knoerthard gewerkt, met tussendoor een korte pauze waarin ik met mijn dochters (met een beetje cheaten) in een missie van het escape spel Unlock van een verlaten eiland ben ontsnapt. Hatseflats! Uiteindelijk had ik om half 11 in de avond mensen gevonden die wél konden én gezond waren én zin hadden én die ook nog eens heel leuk gezelschap waren. En een heleboel mensen die graag op mijn mailinglijst voor de volgende editie willen (mail me even je blogbereik!). Zo dankbaar en opgelucht!

blogboot groepsfoto
Proost! Op een gezellig #blogboot event met wijntjes van Wild Pig Wines.

Blogboot 3

Donderdag was Blogbootdag! Yes! Ik had er zo ontzettend veel zin in. Meisjes uit hun bedjes getrommeld en bij opa en oma gebracht. Daar hebben ze de hele dag met oma scrunchies gemaakt voor in de haren. Het resultaat? 23 stuks! Wow! Voor mij hadden ze er eentje met een flamingo stofje gemaakt, heel erg leuk.

@marstyle78

##scrunchies ##naaien bij ##oma##girlpower##foryou ##foryoupage ##fyp

♬ Ashes – Stellar

 

Ondertussen reed ik naar Starboard Boats in Amsterdam met een auto vol goodiebags en een uitstekend humeur. Het werd ook een geweldig leuk event! Met Timo van Starboard en Colette van CKMP waren we inmiddels al een beetje op elkaar ingespeeld en Anne van Dok30 gaat ook al een tijdje mee in het vak, dus het liep heel erg soepel. Verder hadden we een ontzettend gezellig clubje bloggers met Anne-Marie van My Happy Kitchen, Rory van 40envoorheteerstmoeder, Claudia van Beafitmom, Sandra van ZoSan en Brit van Britstyle. Emma Matras had dit keer andere kussens mee voor de bloggers: het zijslaapkussen van foam. Leuk om te proberen, want dat koop je misschien niet zo snel. De vegan wijnen van Wild Pig Wines smaakte iedereen heerlijk en wat hebben we ontzettend gelachen met het spelletje Geef een Hint van Asmodee!

Ik heb nog even kunnen nagenieten toen ik Anne-Marie na afloop thuis bracht en daarna thuis mijn bed ingedoken om even bij te komen. Iedereen was happy en daar doe je het voor. Bovendien herkende ik veel in de verhalen van een mede ex-corona patiënte aan boord en die bevestiging dat je niet gek bent, is erg prettig. Eenmaal weer een beetje ‘terug op aarde’ reed ik naar mijn ouders, waar ik mocht aanschuiven voor het eten met mijn kinders. I’m a very lucky person.

blogboot 3
Foto door Britstyle.nl

Terug in mijn zen

Vrijdag na een brakke nacht rustig opgestart met een warme douche. Heerlijk dat de kids nog vakantie hebben en er geen haast was vandaag. Ik heb online ingecheckt en de vereiste Nederlandse en Spaanse gezondheidsverklaringen ingevuld en tussen mijn paspoort gestoken. Best een uitzoekwerkje. Daarna rustig de koffer ingepakt terwijl de meisjes zich verplicht bezig hielden met respectievelijk een typeles en het lezen van een boek. Met frisse tegenzin. Ik werkte nog wat mailtjes weg en zorgde ervoor dat het huis redelijk opgeruimd is. Van echt dedicated een artikel schrijven, kwam vandaag weinig dus heb het maar losgelaten. Rustig aan.

koffer

Bij de fysio ging het daarom weer goed vandaag. Iets minder cardio, waardoor ik nog een extra krachtoefening kon doen. Dit keer ook de hamstrings die ik al een half jaar niet echt gebruikt heb… Daarna meteen wat rekoefeningen… Maar het voelde zo goed! Kippekilootjes, maar de longpijn bleef grotendeels weg! Het ging zowaar gewoon een beetje. Helemaal toen het weer weg werd gemasseerd. Mogelijk kan ik over een maandje aansluiten bij een groepssessie fysio voor ex-corona patiënten. Kijk ernaar uit, lijkt me heel fijn ook qua herkenbaarheid.

Verder kwam mijn nichtje nog even buurten omdat ze op mijn instagram het Emma foamkussen had gespot. Aangezien ik voor de blog in Valencia zit, kan ze die mooi lenen en proberen. Heerlijk om haar ukkies ook weer te zien. De jongste zagen we als newborn begin dit jaar voor het laatst en nu… had ik het KidzImpulz speelkleed neergelegd met wat knuffels en rolde hij om als een malle! Gaat zo hard dat eerste jaar. En dat baby giecheltje… heerlijk. Hij lachte ook naar mij 😀 En zijn zus die altijd zo verlegen was, kwam bij me zitten en gezellige praatjes maken. Niet geknuffeld uiteraard, coronaproof enzo maar dat was wel lastig hoor, haha. Gelukkig heb ik zelf ook 2 kroelkippen.

Nou koffer gepakt, mondkapjes verzameld, ik zeg goed weekend en hasta luego. Jij leuke plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.