Keek op mijn Week: weekendje De Leistert, kinderfeestjes stress, paspoortgedoe en heerlijke olijfolie

Hoe was jouw week? Wij sloten de vakantie af met een heerlijk weekendje in Buitenhof De Leistert, waar nog een review over volgt. Tijdens zo’n weekendje weg doe je altijd minder qua werk, want de laptop bleef zoveel mogelijk dicht. Daarna kwam ik echter op stoom en kreeg ik veel van mijn lijstje gedaan.

zwembad de leistert glijbaan
Waterglijbanen bij De Leistert, ze kregen er geen genoeg van.

Zwemmen bij De Leistert

Zaterdag hadden we de kinderen beloofd om het zwembad van vakantiepark De Leistert eens te bekijken. Daar hadden de neefjes en nichtjes wel oren naar! En wat is het dan fijn om met meerdere volwassenen te zijn. We kregen voor deze review een 7-persoonshuisje, dus ik had mijn broer en schoonzus meegevraagd met de kinderen. De kinderen vermaakten zich opperbest dankzij alle glijbanen. Terug in het huisje werd de sauna aangezet en hebben de oudste 2 dat ook voor het eerst beleefd. De jongsten maakten grapjes voor de deur met de poppenkastpoppen van de Fabeltjeskrant.

binnenspeeltuin de leistert plaza
Kids lekker klauteren, mama’s chillen op aan een tafeltje.

Binnenspeeltuin

Zondag was het somber en regenachtig, maar dat was geen probleem. Op De Leistert zijn verschillende binnenspeeltuinen. Vrijdag probeerden we die bij La Selva uit en vandaag was het klimparcours in de Plaza aan de beurt. Ideaal zo overdekt. De mama’s lekker aan de koffie met Limburgse vlaai en de kinderen renden zich een slag in de rondte. Eind van de middag vertrokken we naar huis en bracht ik de kinderen naar hun papa, morgen weer school!

koffie met vlaai
Aan de vlaai met mijn lieve schoonzus.

Sporten

Maandag zette ik eerst een was aan, want wat heb je altijd veel weg te wassen na zo’n weekendje met zwempret. Daarna ontbijten, aan het werk en door naar de sportschool voor een goede workout. Toen een belafspraak, de maandafsluiting en allerlei andere regelzaken. Geen kinderen, dus ik kon tot laat door. 

Deze vriezermaaltijd met gele rijst en heel veel groenten, heeft Tamara voor me gekookt, superlief! En handig voor de dagen dat ik alleen ben. #dankbaar

Hele dag aan de telefoon?

Dinsdag was zo’n dag dat ik voor mijn gevoel de hele tijd aan de telefoon hing. Achter elkaar werd ik gebeld. Meestal valt het wel mee qua telefoontjes, maar vandaag bleef het toestel aan mijn oor geplakt. Af en toe even buiten vanwege borende buren, maar het zonnetje scheen dus dat was goed te doen. Bovendien waren mijn buren zo lief geweest om afgelopen weekend een nieuwe overkapping bij de voordeur te maken, dus ik klaag zeker niet. Moet eigenlijk nog even een bloemetje brengen… Er stond ook een call op mijn programma om de lat voor jezelf als ondernemer wat hoger te leggen. Ook daarmee ben ik aan de slag gegaan. Best spannend, want we moesten aan het eind onze commitments delen en daar komen we met z’n allen over 6 weken op terug. Tussendoor deed ik wat boodschapjes, kwam de schoonmaakster, haalde ik een pakketje en was ik ’s avonds eindelijk zover dat ik zonder afleiding een artikel kon tikken over mijn ervaring met floaten. Hoppa, veel gedaan!

Cadeautje van Charles

Het pakketje bleek een mooi cadeau van Charles te zijn. Klinkt nu net alsof ik een leuke vlam op Tinder gescoord heb hè? Had zomaar gekunt, maar Charles stuurt meer dames (en heren) flessen goed olijfolie, champagne, gin tonic of mousserende wijn toe. Dus dan zou ik heel jaloers worden. Het is wel een geweldige webshop om iemand te verrassend dus, en Charles.nl heeft ook luxe cadeaupakketten. Bovendien kun je ze ook laten bedrukken met je eigen ontwerp, ideaal als relatiegeschenk dus. 

Ik kreeg van Charles een goede fles olijfolie van Frantoio Muraglia toegestuurd. En wat een prachtige fles ook! Met de hand gemaakt. Het ontwerp heet Pop Art Sardines en hij staat nu te pronken in mijn keuken. Geweldig excuus om een lekkere borrelplank in elkaar te draaien, met rustiek stokbrood om in de olijfolie te dippen. De Frantoio Muraglia is één van de beste extra vierge olijfolie soorten uit Italië en dat proef je. Vol van smaak, mooi van kleur, ruikt ook heerlijk. Ben er ontzettend blij mee!

In het blauwe schaaltje zit de extra vierge olijfolie om het brood en de groenten in te dippen.

Creatief

Woensdag is de mailbox gelukkig altijd wat rustiger, zodat ik echt veel punten kon aanpakken en afronden. Ik zat vol inspiratie en dat werkt lekker. Toen het tijd was de kinderen uit school te halen, voelde ik me dan ook niet schuldig bij het dichtklappen van de laptop. We deden een kindwissel met 2 zusjes voor de nodige speeldates, ideaal is dat: je hoeft maar 1 keer te rijden om 2 kinderen om te wisselen. De ene speelde hier, de andere daar.

Toen de zusjes weer herenigd waren, vroegen ze of er knutselspullen van zolder naar beneden mochten. Ze mochten een paar dingen uitzoeken uit mijn mega knutsel voorraad (nog uit mijn scrapbook periode) – het is echt net een snoepwinkel voor de kinderen, eerlijk waar, ik heb heel veel – en daar gingen ze lekker mee aan de slag. Ik gaf ze een paar knutseltips mee en daarna gingen ze los. Ondertussen kreeg ik het nodige gedaan op te laptop en hadden we het erg gezellig met elkaar. Ik had mijn schatjes toch wel gemist en genoot er ontzettend van om ze bezig te zien en horen samen.

taalspelletje op de computer
Ik deed was research naar het Top Model thema dat mijn dochter voor haar verjaardagsfeestje wil en kwam op de site van Top Model dit leuke taalspelletje tegen dat de dames samen mochten spelen.
Alle Veilingen | VoordeelVanger.nl

Uitnodigingen en pasfoto’s maken

Donderdag was lekker druk en ik heb veel af kunnen vinken. De dag startte met een skype call met coach Kelly, wiens programma ik wil gaan volgen later dit jaar. Daarna direct door in een call van Mastermoves in het kader van Technical Thursday. Hier had ik een vraag ingestuurd over hoe ik mijn css kan bewerken om de homepage van mijn blog mooier te krijgen en een vraag over die foto’s die af en toe op z’n kop staan. Nu alles nog even in de praktijk brengen natuurlijk (net als de vele info uit andere calls). Productieve dag en uit school ging ik verder met het lijstje: pasfoto’s van de kinderen laten maken en uitnodigingen voor het kinderfeestje in elkaar draaien in Canva. Ik dacht voor de pasfoto’s dat er nog maar 1 adresje voor was in mijn woonplaats, maar mijn jongste wees me op een briefje dat toevallig net op de deur bij Cigo was gehangen dat het daar (vlakbij school) ook kan. Opluchting. Bij de foto’s zelf ontbreken alleen de zwarte balkjes nog, zoals mijn familie opmerkte via whatsapp, hahaha. Tja… bij pasfoto’s voor het paspoort mag je niet lachen.

uitnodiging kinderfeestje

Globbles testen, kinderkapper en paspoorten

Vrijdag wederom veel gedaan, maar qua teksten schrijven wat minder dus voor jullie niet zo zichtbaar. ’s Middags was de jongste als onderbouwer vrij en hebben we samen haar woordenrijtjes huiswerk gelezen en de Globbles van Crayola voor mijn blog getest. Dat laatste vond ze uiteraard heel erg leuk, samen een filmpje opnemen en een beetje experimenteren met nieuw speelgoed.

Kinderkapper

Uit school hadden de dames een afspraak bij de kinderkapper Kids Hairspace. Ze wilden beiden graag ‘een lok’. Als je 6 en 7 bent, weet je precies hoe je het hebben wilt qua kleding en kapsel, haha. Bij de kapsalon zochten we dus plaatjes uit van wat ze in hun hoofd hadden en vroegen we daarna advies aan de kapsters ook in verband met de bril van de jongste. Het werd dus ietsjes anders, maar wel erg mooi en daarna kregen ze nog een leuk kleurtje in het haar gespoten. Meisjes helemaal blij. 

mooie haartjes

Paspoorten

Nu we toch op dorp waren, besloot ik dat we ook direct langs het gemeentehuis konden om de paspoorten van de meisjes te laten verlengen. Dat is best een gedoe als je gescheiden bent! Gelukkig had ik de oude paspoorten, mijn eigen paspoort, pasfoto’s en ingevulde toestemmingsformulieren al bij me. We konden ter plekke de lengte van de meisjes opmeten. Aan de balie deed ik een telefoontje met mijn ex zodat we ook van hem konden bewijzen dat hij de papa van de kinderen is en de zelfde persoon die het toestemmingsformuliertje had ondertekend. Fijn dat hier een oplossing voor was, want het is natuurlijk heel gek dat je officieel het paspoort van je ex mee moet nemen. Wij gaan goed met elkaar om, maar weet je wat een rare fratsen je kunt uithalen als je iemands paspoort hebt? Zouden veel exen hun paspoort zomaar meegeven vraag ik me af? Het is ook niet zo dat de gemeente hele ruime openingstijden heeft en je daar met z’n allen kunt gaan staan.  Maar goed, gelukkig was het dankzij het digitale tijdperk op een andere manier mogelijk om het identiteitsbewijs van de ex aan de balie te tonen. Opgelost dus en zowel mijn ex als ik zelf kunnen dit jaar een buitenlands reisje maken met de meisjes. <3 Voor ons staat er een persreis naar Europapark op het programma…

disclaimer
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Hallo, Marguerita!
    kijken jullie nog wel eens naar KIDZMIXFLIX? Veel muziekvideo’s op ons kanaal inmiddels!!!
    Ik hoor ’t graag, Frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.