Hoe krijg ik mijn huis aan kant?

Schoonmaken en opruimen, het zijn niet mijn favoriete bezigheden. Wel geniet ik ontzettend van een schoon en opgeruimd huis. Afschuiven op een partner gaat niet meer nu ik als single mommy mijn eigen toko draaiende houd. De enige die ervan baalt als het huis niet netjes is, ben ik zelf. Het grote voordeel van co-ouderschap is dat de grootste rommelmakers in mijn huishouden er niet elke dag zijn en ik dus even kan genieten van een opgeruimd huis, mits ik de schoonmaak vlak na hun vertrek doe.

Je moet van elk nadeel de voordelen inzien en dit is er zo eentje. Ik kan makkelijker tijd vrij maken voor het opruimen van mijn huis én het blijft na mijn inzet langer netjes. Wat niet wil zeggen dat ik dat ook braaf doe. Zeker als het druk is met werk en er veel perspakketjes binnenkomen, maak ik zelf in no time een rommeltje van mijn woonkamer. Ik heb mezelf wel de luxe van een schoonmaakster beloofd wanneer ik een aantal maanden een bepaalde omzet haal. Maar die investering durf ik nu nog niet te maken, het is iets waar ik door heel veel jaren huwelijk een beetje tegenop zie. Ook al gun ik het mezelf van harte. Had ik al gezegd dat ik er moeite mee heb om mezelf zo af en toe een cadeautje te gunnen?

Knallen met die muziek!

Gisteren was ik echter op dreef. Mijn werk liep lekker en ik had een zwaar hoofd van het gefocuste werk achter mijn laptop. Ik besloot iets te doen dat ik normaal gesproken alleen doe als de kinderen er zijn: na het avondeten lekkere muziek op youtube aan en dan aan de gang met de schoonmaak. Wanneer je voor 1 persoon kookt, valt de rommel in de keuken reuze mee. Maar ik was nog niet uitgeluisterd (nou ja luisteren… ik was gewoon ouderwets keihard aan het meebrullen met The Black Album van Metallica… sorry buren). Daarom ging ik lekker in de weer met de antikal en de stofzuiger. Schoon huis, lekker dansen en zingen zonder iemand die het ziet en het deed wonderen voor mijn humeur na een lange werkdag. Moet ik eigenlijk vaker doen. Vindt mijn huis vast ook fijn.

Een laminaat vloer zoals de mijne of een pvc vloer houd je het makkelijkste schoon met de stofzuiger en daarna een dweil er overheen. Liefst een niet te natte. De Leifheit dweilstofzuiger die ik reviewde werkt perfect, die laat niet teveel vocht achter omdat hij het ook direct weer opzuigt. Mijn nieuwe schoonmaakster was er ontzettend blij mee ook toen ze hem gebruikte: licht en wendbaar.

Less is more

Voor het mooie moet ik eigenlijk nog even in de weer met een schoonmaakdoekje. En de ramen kunnen ook wel weer een lapbeurt gebruiken. Mijn grootste handigheidje in dit huis is dat ik veel minder spullen heb. De helft is tenslotte met de ex mee. Ook heb ik in mijn woonkamer maar een heel klein salontafeltje staan, waardoor de kleine kamer toch heel ruim oogt. Vooral boven zoek ik nog handige opbergers voor onze rondslingerende troepjes, zeker in de kamer van de meisjes. Op de begane grond valt het me eigenlijk alles mee. Ik heb een grote trapkast en 2 keukenblokjes waar ik veel in kwijt kan. Ook heb ik 2 kasten met deuren om spullen achter te stouwen. Alleen is de ene een soort buffetkast waar ik eigenlijk voor het mooie te vaak losse papiertjes, bonnetjes en blogdingen laat slingeren. Eigenlijk zou ik vaker dingen moeten weggooien of weggeven. Dat blijf ik moeilijk vinden, vooral als het om nog bruikbare spullen gaat. Verder was ik altijd superblij met mijn grote Brabantia Touchbin… Alleen neemt deze in mijn kleine poppenhuisje wel heel erg veel plek in en ben ik de helft van de week alleen. Wachten tot ie kapot gaat is geen optie, want Brabantia maakt degelijke producten (zoals deze superstoere strijkplank). Toch wil ik hem in de loop van de tijd vervangen door een kleinere prullenbak, bijvoorbeeld de pedaalemmer newIcon of een wat slankere touchbin in de kleur Clay Pink. Die kleur zou heel gaaf staan bij mijn roze muur, flamingobehang en roze rolgordijntje, denken jullie ook niet?

brabantia roze vuilnisbak
Foto: Brabantia

Heb jij een vaste schoonmaakroutine?

Lees ook: review Sauber stofzuiger, schoonmaken met de turbodweil, binnenkijker de woonkamer, binnenkijker de gouden slaapkamer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.