Welke sfeer wil ik neerzetten in mijn nieuwe huis?

Er mag dan nog geen andere woning in beeld zijn, wegdromen kan altijd. Het plaatje in mijn hoofd krijgt steeds meer vorm. Een echte collage heb ik niet gemaakt, maar ik houd voor de woonkamer vast aan een sfeer met roze, zwart en hout. Tikkie modern ook. Denk: bakkerskast. Heb ik nog niet, want geen idee of ik daar ruimte voor zal hebben. Wat ik wel heb?

Een tijdje terug won ik bij Lovely Charlotte op de blog 50 euro shoptegoed voor woonwebshop Eyoba. Daar hebben ze heel veel gave meubels en woonaccessoires die precies passen in de stijl die ik voor ogen heb. En betaalbaar. Voor die 50 euro zocht ik een mooie zwarte lamp uit en een matchende klok voor aan de muur. Dat gaat heel handig, want je kunt op kleur selecteren. Helaas kan ik nog geen echt grote aanschaffen doen omdat ik nu nog een gezamenlijk huishouden voer, maar ik word heel blij van elk stapje dat ik dichterbij kom met de inrichting van mijn nieuwe woning.

Toen ik de klok en lamp bestelde hadden ze net een oudjaaractie waarbij alles was afgeprijsd. Superfijn! Hoe vinden jullie mijn shopsels?

Mijn mama’s opknapproject

De bank die ik van mijn broer en schoonzus kreeg, zien jullie al regelmatig terug op de foto’s. Maar ze maakten mij ook blij met hun twee oude fauteuils. Die staan nu in opslag bij mijn ouders en mijn moeder bood heel lief aan om er nieuwe bekleding op te doen. Ze bestelde verschillende stofstaaltjes en ik mocht kiezen. Straks heb ik natuurlijk een echt ‘meidenhuis’ en kan ik wat vrolijkheid gebruiken, daarom besloot ik voor mijn lievelingskleur roze te gaan. Het is een soort suèdine achtige stof, heel zacht. Mijn moeder maakte er een project van. Nooit gedaan, zo’n stoeltje opnieuw bekleden. Mijn vader hielp ook mee om de honderden nietjes eruit te halen waarmee alles vast zat. Ze moesten uiteraard goed puzzelen hoe alles uit elkaar ging, zodat het later weer in elkaar gezet kon worden. En nu is het zover: de eerste stoel is helemaal af. Het is echt zo gaaf geworden! Stoel 2 gaat ze ook nog opknappen en wat een verschil is het he? Complimenten voor mijn mama, erg mooi en ze heeft het heel netjes afgewerkt.

stoel metamorfose

Stoer salontafeltje

Zelf mocht ik bij Eyoba ook iets uitzoeken voor mijn nieuwe huis. En wat is er nu toffer dan dit leuke kleine salontafeltje? Ik vind het contrast zo mooi: zwarte poten en een houten blad. Hij is niet groot, maar ik gok erop dat mijn volgende woning dat ook niet zal zijn. Daarom is het juist zo fijn dat deze weinig ruimte inneemt en wel helemaal past bij de stoere sfeer die ik graag wil neerzetten. Mocht ik straks toch ruimte genoeg hebben, koop ik er nog eentje bij want 2 kleine salontafels is superhip! Zegt mijn schoonzus en die heeft er kijk op (zie deze binnenkijker).

Wat voor eettafel past erbij?

Dat ik nog niet precies weet hoe de ruimte er uit ziet, maakt het heel lastig om een eettafel uit te zoeken. Mijn ouders hebben hun oude eettafel al aangeboden, die momenteel daar op zolder staat. Voor als ik even budgetloos ben. Met een hip tafelzeil er overheen kun je dat al snel naar je eigen smaak maken. Maar het allerliefst zoek ik iets uit waar geen kleed overheen hoeft zodat je de eettafel goed kunt zien. Een mooie eyecatcher is bijvoorbeeld deze stoere eettafel met robuust houten blad . Model Dyyk.

eyoba eettafel bulliteiken

Geen idee echter of de ruimte dit zal toelaten. En ver boven budget, maar wel echt iets om voor te sparen mocht ik toch tijdelijk de eettafel van mijn ouders overnemen.

Bakkerskasten, industriële lampen… dat zal er allemaal goed bij staan. Bovendien won ik vorig jaar nog een stoer rond vloerkleed dat een beetje lijkt op deze van Eyoba:

vloerkleed

Als eyecatcher wil ik dan in deze rustige basis look van houtkleur, roze en zwart vrolijke accessoires gebruiken. Zoals borden en bekers van Rice bijvoorbeeld. Weet niet of ik het allemaal voor elkaar kan krijgen zoals het in mijn hoofd zit, maar meer dan met ‘mijn idee’ kan ik nog niet werken. Zal in ieder geval veel interieuradvies vragen aan mijn schoonzus en enkele woonbloggers die ik ken.

Knuffelig krukje

De sfeer voor de kinderkamer(s) daar heb ik al vaker over geblogd. Sterker nog mijn artikel over ‘knuffelige en goudkleurige kinderkamers‘ werd één van mijn best gelezen blogs die maand! Mijn dochter mocht zelf haar zo gewenste knuffelige krukje uitzoeken bij Eyoba en tot mijn opluchting koos ze niet voor geitenleer maar voor een pluizige vacht die niet van een echt dier is geweest. Lekker nep, maar wel heerlijk zacht. Na binnenkomst betrapte ik haar met een haarborstel bij dit krukje… meteen gezegd dat dit niet de bedoeling was. Dat ze er zuinig op moet zijn omdat hij voor haar nieuwe kamertje is. Nu staat ie op haar huidige slaapkamer en ze is er dolgelukkig mee. Blijft hem knuffelen, zo schattig om te zien. Ik vind hem zelf ook wel heel gaaf eigenlijk, biedt potentie om er een hip kamertje van te maken straks met deze basic als uitgangspunt voor een knuffelige look.

Wat vinden jullie van mijn plannen? En spreekt het sfeerbeeld jou ook aan of is het niet je ding?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Petra Gogan - de Wit zegt:

  Klinkt goed! Mooie mix met mooie kleuren. Op fb en pinterest heb je veel groepen met Scandinavische inrichting. Wellicht ook leuk voor jou om op te kijken voor inspiratie.

 2. f zegt:

  Hulde voor je moeder, wat is die stoel leuk geworden, ik wors er spontaan jaloers op

 3. Marijke zegt:

  Ziet heel leuk uit. Vooral je lamp en het kleed vind ik erg tof! Goede keuzes.

  En compliment voor je ouders. Die stoel is ook heel gaaf geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.