Brabantia, wie is er niet groot mee geworden?

Brabantia is echt zo’n typisch Nederlands merk. Mijn oma gebruikte het. Mijn moeder gebruikte het. En ik vind het ook een fijn merk. Bovendien is het nog steeds hip, want Brabantia blijft qua design innoveren. Heel lang gebruikten mijn oma en moeder overigens die destijds überhippe oranje met zwart en paarse opbergblikken in de keuken. Kennen jullie die nog? Nu heb ik 40 jaar later een super hipperdepip Brabantia product dat daar op lijkt!

Die retro prints zijn weer helemaal trendy. Oranje voert nu overigens niet de boventoon. Het is een accentkleur op mijn zwarte Orla Kiely strijkplank. Het bloemetje dat deze beroemde ontwerpster gebruikte voor Brabantia heeft overigens wel wat weg van de oranje blikken van destijds.

De Orla Kiely poseert in de hal, kleur op de muur is Denim Drift van Flexa, de spiegel kreeg ik van een tante en heb ik zelf wit gespoten.

Super stable comfort strijkplank

Op de Super Stable Comfort strijkplank van Orla Kiely zit 10 jaar garantie. Ik kan er dus jarenlang plezier van hebben. Belangrijker nog: ik kan weer strijken! Vanwege de overhemden voor het werk gingen de strijkplank en het strijkijzer met mijn ex mee na de scheiding. Deze mama zit dus alweer even zonder. Voor sommige rokjes en jurkjes van de meisjes en mijzelf en voor tafellakens is het toch wel fijn om te kunnen strijken. Mijn nieuwe buurvrouw strijkt voor meerdere gezinnen uit de buurt en had het al aangeboden mocht ik hoge strijknood hebben, maar ook al is het niet mijn favoriete klus: strijken besteed ik liever niet uit. Zo. Zei ik dat? #loveironing  😮

Ik heb via Bol.com een bijpassend strijkijzer aangeschaft: deze rode van Philips vond ik wel passen bij het Orla Kiely ontwerp. Het ding koste me 24 euro dus dat viel reuze mee. Kan ik mee uit de voeten en wie weet is er over een jaar ineens een strijkijzermerk dat met me wil samenwerken? Je weet het nooit.

Eigenschappen van de strijkplank

In ieder geval: Brabantia is een kwaliteitsmerk. Ik heb er Senseo opbergers van, een awesome touchbin prullenbak, keukengerei… Vind het gewoon een fijn, degelijk merk dat er ook nog eens mooi uitziet. In hun webshop kun je de Orla Kiely strijkplank aanschaffen voor 84,95 euro.

Hij is CradletoCradle gecertificeerd op niveau Bronze, die heeft te maken met het “van afval tot grondstof traject” wat betekent dat er is gekeken naar het materiaal, mogelijkheden tot hergebruik, hernieuwbare energie, waterbeheer bij de productie van de strijkplank en de sociale rechtvaardigheid van het bedrijf. Brabantia is sowieso erg met duurzaamheid bezig. Voor elke droogmolen die je van dit merk koopt, planten ze een boom aan bijvoorbeeld.

Je kunt maximaal 5 kilo op deze strijkplank zetten en de strijkbout kan in 2 posities op het draagvlak staan.

De hoogte van de plank is op 7 verschillende standen in te stellen.

Er zit een kinderslot op. (Op de hoogtevergrendeling.)

Door de vorm van de strijkijzerhouder kan ik er als linkshandige OOK mee uit de voeten. Geschikt voor links- en rechtshandigen dus.

Wat is mijn ervaring met deze Brabantia strijktafel?

Hij werd bezorgd in een enorme kartonnen doos, waar ik hem uit moest schuiven. Dat was even een uitdaging, want ik wilde de strijkplank natuurlijk niet beschadigen. Mijn dochters hebben vervolgens de doos gebruikt om buiten in de tuin lekker te kunnen verven. Ideaal dat verpakkingsmateriaal. Wat mij direct opviel was het brede strijkoppervlak van deze strijktafel. Erg fijn, dan hoef je minder te schuiven. De poten zijn voorzien van anti-slip doppen. Op het karton met informatie, staat aan de binnenzijde nog een berichtje van de CEO van Brabantia. Vond ik een leuk detail.

Verder ben ik natuurlijk geen expert in strijken, dat zal ik ook nooit worden. Ik ben gewoon een moeder die er netjes bij wil lopen, wil dat de jurkjes van haar kindjes geen kreuken hebben en gladde tafellakens. Mijn uitdaging was om de strijkplank de trap op te sjouwen. Hij is niet zwaar, maar met een bocht in de trap is het toch een onhandig groot gevaarte zo’n ding. Daar ging ik eerst op zoek naar een goede opbergplek. Achter de grote kast (waar eigenlijk een bureauvensterbank gemaakt moet worden, zie dit artikel) op mijn kantoor is de handigste en meest logische plaats.

brabantia orla kiely strijkplank

Uitklappen ging heel makkelijk. Het strijken verliep soepeltjes. No more excuses om het niet te doen nu ik zo’n fijne plank heb. En omdat ik nog geen bureau heb in mijn kantoor kun je nu ook zien hoe gaaf die Orla Kiely staat naast de muur in de Flexa kleur Pasteltaupe. Gave kleur is dat he?

Waar heb jij eigenlijk je strijkplank opgeborgen? Strijk je vaak?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Dhini zegt:

    Ik berg hem in de klein ruimte met alle rommel. Ik strijk regelmatig. hoewel strijken niet meer een van mij hobby is

  2. Claudia Diependaal zegt:

    Rechts naast mijn kledingkast. We hebben er nl 2 op onze slaapkamer. Maar ik gebruik hem nooit. Als er iets gestreken moet. Neemt mijn moeder het mee! Ik heb MS dus helaas kan ik niet meer strijken. Nou ja helaas zo #GEWELDIG leuk vond ik het nooit haha! Succes met je plank en ijzer. Oh ja mijn jongste zoon strijkt zijn overhemden wel eens. Maar heel eerlijk veel hoeft er ook niet gestreken. Als je het goed ophangt ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.