Keek op mijn Week: workweekend, midweekje Center Parcs

De temperaturen deze week waren aangenaam. Niet te warm, niet te koud. Gewoon lekker om dingen te doen dus! Het weekend was ik kindloos en ging ik vol aan de bak, om tijdens ons midweekje Center Parcs wat minder druk te voelen en echt even samen met mijn kinderen te genieten. Heb jij een fijne week gehad?

quapi winter 2018
Meteen maar even gebruik gemaakt van de fotogenieke locatie voor outfit of the day foto’s met de jurkje Lalina uit de winter 2018 collectie van Quapi.

Ik vond het wel grappig om eens te zien welke artikelen ik in het verleden in deze week heb geplaatst. Zo kwam ik bij mijn klungelige ‘stukjes’ uit 2015 terecht. In augustus schreef ik toen:

Nieuw gerecht proberen: linzencurry

Zaterdag draaide ik alle wasjes weg van het zeilkamp. Ik ruimde de tassen leeg en verzamelde ook alvast wat spullen voor de volgende (werk)vakantie in Center Parcs. Voor een vakantie in een huisje heb je tenslotte weer hele andere dingen nodig. Lekker druk in het huishouden dus én achter de laptop. Terwijl ik artikelen aan het tikken was, bedacht ik me dat ik een gerecht in de kast had staan dat ik graag wilde uitproberen. Alleen zou het teveel zijn voor 1 persoon. Daarom appte ik mijn moeder of zij er misschien ook trek in had: linzencurry van HAK met basmatirijst en naanbrood. Gelukkig vond ze dat een goed idee en kon ik bij mijn ouders eten. We deden er nog kip en ananas doorheen, beetje yoghurt er overheen sprenkelen en het was heerlijk!

linzencurry

In de flow…

Zondag pakte ik de tassen in voor de vakantie. Was er toch een beetje nerveus over of ik alles wel bij me had voor de eerste echte vakantie als single mom met z’n drietjes. Tussen het pakken door werkte ik aan mijn blog en zat ik lekker in de schrijfflow, ik beantwoordde lezersvragen en dat liep lekker. Fijn is dat wanneer de woorden als vanzelf lijken te komen. Ook werkte ik aan het artikel over het zeilkamp, best een klus om dat goed te doen en alle foto’s erbij te plaatsen. Aan het einde van de dag kon ook deze van mijn lijstje worden afgestreept en paste mijn review van de regenpakken van Stoerekindjes er ook perfect in.

regenpak stoerekindjes

Dag van vertrek

Maandag ging al vroeg de deurbel en arriveerden mijn dochters! Yay, ze hadden net als ik veel zin in de vakantie. We gingen nog even op de koffie bij mijn ouders, waar ze heerlijk samen met hun nichtje hebben geknutseld. Toen gingen we op naar Center Parcs de Limburgse Peel! Ik moest meteen aan de Center-Parcs-bingokaart denken van Lisette Schrijft: we sloten aan in de file voor de receptie… Gelukkig bleef het gezellig in de auto.

Bij de receptie kregen we nog een doosje mee met lekkere boodschappen en activiteitenvouchers, omdat we hier op uitnodiging waren. De huisjes, speeltuin, bowlingbaan en midgetgolf op dit vakantiepark zijn het afgelopen jaar volledig vernieuwd, vandaar dat ik mocht langskomen met de meisjes om het aan jullie te laten zien. Onze Comfort Cottage was meer dan prima! Er zat een bad in (met douche) en daar hebben we die avond meteen gebruik van gemaakt.

badkamer comfort cottage

Ik bonjourde ook snel tussen de oooohs en aaahs van de meisjes (jungle en diertjes) ons gezelschap door de Market Dome om nog even snel onze huurfietsen voor sluitingstijd te halen en de nodige boodschappen. Ik boekte meteen ook het diner arrangement en we haalden deze eerste avond patat.

Verder had één van de meisjes last van spetterpoep en pijn in haar buikje… Gelukkig had ik reiswasmiddel mee om spullen in de week te zetten. Maar goed, diner arrangement was al geboekt en gelukkig ondervond ze er niet al te veel hinder van verder deze vakantie, zolang we in de buurt van een toilet bleven.

Aqua Mundo

Dinsdag stond de Aqua Mundo op ons programma. De meisjes wilden dolgraag zwemmen en ik had ze beloofd dat we dit in Center Parcs zeker gingen doen. Limburgse Peel is één van de kleinere parken van deze keten, er was dan ook geen wildwaterbaan (wel een stroomversnelling) maar wel een superstoere glijbaan waarbij je op een knopje drukt voor de muziek die klinkt terwijl je glijdt. We hebben gebubbeld, gezwommen er was een kleinere glijbaan waar de meisjes zelf duizend keer vanaf mochten terwijl ik lekker op een stoel zat, we zijn in het buitenbad geweest, er waren verschillende kikkerbadjes én de meisjes maakten voor het eerst kennis met dé uitvinding van Center Parcs: het golfslagbad!

Die avond aten we bij restaurant The Grill (niet met het thema-concept dat ze in bijvoorbeeld De Eemhof of Het Heijderbos hebben, er was ook geen Nonna’s) en konden de meisjes tussen de gangen door vissen kijken en naar het speeltuintje in de Market Dome. En daarna vervulden we de vakantiewens van kleine zus: bowlen! Dat was erg leuk, maar onze bowlingbaan vertoonde wat kuren waardoor we flink wat tijd van ons geboekte uur kwijt waren. Gelukkig heeft Center Parcs service hoog in het vaandel staan en mochten we de volgende ochtend nog een half uurtje bowlen.

eten bij the grill center parcs
Met z’n drietjes bij The Grill… ons tafeltje had mooi uitzicht op het speeltuintje in de Market Dome en het vijvertje, dus de meisjes konden tussen de gangen door even van hun plek.

Tuinkabouters verven

Woensdag kocht ik tickets voor de Kinder Crea Activiteit in de Market Dome: tuinkabouters verven. Dat vond ik nou een leuk aandenken! Inmiddels staan de Minion en Bumba kabouter die de meisjes maakten te pronken in mijn tuin. Het kostte 5 euro om hieraan mee te doen. Daarna gingen we nog even bowlen. Ook waren we vroeg opgestaan om mee te kunnen doen met het voeren van de diertjes op de kinderboerderij en hebben we een stukje over het park gefietst. ’s Middags deden we nog een spelletje dobbel-Catan bij ons huisje. Ook mochten de meisjes meedoen aan Orry en het Piraten avontuur. En in de avond aten we in het buffetrestaurant waar de meisjes niet echt avondeten namen, maar wel een ijsje versierden met Orry en beiden minimaal 5 mini-cupcakes naar binnen werkten…

orry piraten avontuur
Op avontuur met Orry en de Piraat door Center Parcs: visjes voeren, schatten zoeken, piratenliedjes zingen en nog veel meer…

Zwemmen

Donderdag wilden de meisjes graag nog een keer naar de Aqua Mundo om te zwemmen. We hebben daar tussen de middag ook wat lekkers geluncht bij Grabber Joe’s zodat we lang konden blijven. Daarna nog even relaxen bij het huisje totdat het Orry programma weer begon. Het avontuur met de zappelin stelde niet veel voor (je moest mee als ouder maar waar dat voor kleine kindjes handig was, baalde ik ervan… mijn plek met stoel en tafeltje was bij terugkomst weg dus kon nergens zitten). Daarna was er minidisco. De jongste genoot hier enorm van, de oudste had geen zin om mee te doen en vermaakte zich in het speeltuintje.

zappelin orry
Samen een zappelin getekend met stoepkrijt.

We dronken nog even iets in het café tot we in het restaurant terecht konden. Met kinderen die tussen de gangen door lekker mochten spelen was het erg eenzaam aan mijn tafeltje. Vanwege drukte in de keuken duurde het lang en had de bediening ook geen tijd voor een praatje. Een volgende keer ga ik vaker zelf koken in het huisje of eten afhalen. Zo tussen de stelletjes en gezelschappen voelde ik me ontzettend alleen. Wel was er live muziek deze avond, dat was leuk. En het eten was lekker, vooral mijn toetje: koffie met likeur en ijs  😎 .

toetje the grill

Weer naar huis

Vrijdag moesten we voor 10 uur het huisje uit zijn. Dikke stress uiteraard! De kinderen waren niet van de tablets af te krijgen en moesten douchen, aankleden en eten. Ondertussen haalde ik bedden af, ruimde op, pakte de tassen in en goot het buiten van de regen… Precies op tijd leverden we de fietsen en de sleutels in. Toen kwamen we in de file. Eenmaal thuis waren de kinderen niet te genieten. Ik werd gek van het geruzie. Ze vonden mij de stomste moeder ooit omdat ze niet op hun schermpjes mochten. Was zelf ook doodmoe, ongesteld en kreeg een opvlieger tussendoor. Blegh. Gelukkig konden ze even bij oma spelen, waarna ik het meest crappy 5-gangen diner ooit op tafel zette omdat ik geen zin had om met chagrijnige kinderen boodschappen te doen. Na het eten nog even koffie bij opa en oma zodat ze met hun neefjes konden spelen. Daarna waren ze vrolijk en hielpen ze me zowaar met het buiten zetten van het oud papier.

Gang 1: zoete aardappelsoep met doritos, komkommer en tomaatjes
Gang 2: doperwten met magnetronmaaltijd van de Action. Blegh. Hebben we na 1 hap in de container gemikt. Te smerig.
Gang 3: mini frikadelletjes, chilisaus en tomatenkaviaar.
Gang 4: soepstengels en mayonaise.
Gang 5: schepijs met mini marshmellows en een flamingo snoepje
Zo trof ik ze gisteravond aan: (b)engeltjes , bij elkaar in bed gekropen…

Ik was kapot. Op vakantie waren we ook aardig druk de hele dag en pas laat in de avond weer in het huisje. Weinig achter de laptop gezeten dus, vandaar dat de artikelen op zich laten wachten. Ik wil zoveel dingen schrijven, maar het gaat even niet zo vlot als ik had gehoopt. Terwijl ik dit weekoverzicht afmaak is het half 10 ’s avonds en hoor ik de kinderen boven nog spelen… Zodra ik op publiceren heb gedrukt ga ik ze vermanend toespreken.

De perspakketjes houden jullie nog tegoed. Eentje was er door DHL zelfs bij de buren in de bosjes gemikt…  😈  Buurman kwam hem toevallig tegen. Lekker dan.

Gelukkig is er Netflix (The Blacklist nog steeds aan het kijken) en heb ik gin en tonic in huis! Fijn weekend allemaal, en proost!  😉

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Amanda zegt:

  Wat een week weer Mar! Gelukkig hebben jullie het fijn gehad in CP (wist ik natuurlijk al een beetje door de app). Op naar een nieuwe week! Liefs, Aman

  1. Marguerita zegt:

   Thanks Amanda! Heel druk geweest met vakantievieren, heb zelfs nog wat puzzeltjes in een puzzelboekje gedaan. Hoe lang geleden is het dat ik daar voor het laatst tijd voor maakte? Weet het niet eens meer zelfs…

   1. Amanda zegt:

    Zo herkenbaar! 😉 Ik moet nog een aantal boeken lezen van mezelf…maarja!
    Wij gaan aanstaande donderdag naar het Guesthouse Hotel en de Efteling…. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.