Wennen op het kinderdagverblijf

Ik ga binnenkort weer aan de slag. Daarom mocht mijn peuter een ochtend wennen op het voor haar nieuwe kinderdagverblijf. Dat vond ze vooraf best een beetje spannend en mama daarom ook. Hoe is het gegaan?

peutertje

Tijdens de intake werd me al verteld dat ik – in tegenstelling tot bij de gastouder – niets hoefde mee te geven. Alleen schone kleren en natuurlijk de brillenkoker. Voor je weet maar nooit. Bij de gastouder waren we gewend dat de luiers mee moesten, stukje fruit, ingevuld dagboekje. Dat hoeft nu dus niet meer. Peuterlief was iets nerveus, maar gooide gelukkig niet de kont in de krib. Opluchting. We waren op tijd wakker, dus ze heeft zelfs nog op haar gemakje kunnen douchen ’s ochtends. Ze gaf wel steeds aan dat ze eigenlijk niet wilde gaan. Maar toch. Trots wilde ze wel zelf haar rugzakje naar de auto dragen.Horizontale groep

Eenmaal binnen stelde ze zichzelf netjes voor aan de leidster. Ze wilde al direct gaan spelen, maar besloot toch met de leidster mee naar buiten te gaan om naar ons te zwaaien van achter het hek. Er zouden vandaag in totaal 10 kindjes zijn van ongeveer haar eigen leeftijd, want ze zit in de peutergroep. Dat leek mij wel zo leuk, bij de gastouder was het natuurlijk een klein clubje met baby’s erbij. Nu ze groter wordt zijn leeftijdsgenoten juist zo leuk, dat zagen we al op de peuterspeelzaal.

kleutertje
Lief klein kleutertje

Kleuterlief vond het wel leuk om nu eens met mama naar de markt te gaan. Normaal zat zij op school en ging ik met de peuter 🙂 Na het winkelen dook ik zelf met een kop koffie achter de pc om mijn mystery review uit te typen. In tegenstelling tot de peuter, kan mijn kleuter zich uitstekend lange tijd zelf vermaken. Die zat dus gezellig naast me met de kleine strijkkralen (zuslief steekt die nog weleens op plaatsen waar ze niet horen, de rommel buitenbeschouwing gelaten). Dat kon nu en ze was heerlijk zoet en zong wat liedjes in zichzelf. Wat een lieverd is ze ook. En zo geconcentreerd nu ze door niemand gestoord werd in haar creativiteit!Al snel was het weer tijd om ons peutertje op te halen. Ze had bijna 2 boterhammen opgegeten, ik klapperde met mijn oren. Zo! Ze had lief zelf gespeeld, maar ook tussen de andere kinderen in de zandbak gezeten en met een jongetje echt samen gespeeld. Voor een eerste wendag was dat heel positief, zei de leidster. Toen ze mij weer zag viel ze wel direct in mijn armen 🙂 grote zus had haar ook gemist. Daarna zijn we eerst even de speeltuin op de kinderboerderij ingedoken en vervolgens werd er zonder ruzie thuis gespeeld. Ze waren blij om weer samen te zijn. Wel was de peuter al vroeg in de middag ‘op’. Over een paar weken mag ze weer een ochtend wennen en daarna gaat ze echt. Maar eerst moet mama niet vergeten om de kinderopvangtoeslag aan te vragen!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.