Keek op mijn Week: van friteskot tot regendouche; midweekje België

Ik jubelde in mijn vorige weekoverzicht dat eindelijk de grote vakantie is aangebroken in regio Midden. Heerlijk! De meisjes waren in het weekend bij hun vader, dus ik kon rustig alle wassen wegdraaien en weekendtassen inpakken. Deze week waren we uitgenodigd door het Landgoed van Ulvend om een midweek verslag te leggen vanuit het Melkhuisje bij de Molen van Medael in het Belgische Hombourg. Nieuwsgierig naar ons vakantiehuisje?

helix

Rust in huis

Zaterdag was het erg stil in huis. Aan de ene kant heerlijk, maar toch ook weer erg dubbel. Ik draaide wassen weg en verzamelde vast spullen door op vakantie. Verder verzette ik flink wat werk voor Marstyle en nam ik op mijn mooie Marstyle zitkussen pauzes met een tijdschriftje erbij. ’s Avonds was bingewatch tijd en ik keek wat afleveringen Helix op Netflix. Mooie serie is dat!

kidsweek vakantieboek
Dit zitkussen van Mooze is echt heerlijk om op te liggen of zitten in de tuin.

Inpakken

Zondag pakte ik de Bulbby tassen van de dames en een flinke weekendtas voor mijzelf in met kleren, beddengoed, handdoeken en alles wat je verder nog nodig hebt op vakantie. Die avond kwamen de meisjes weer thuis, kroeltijd!

Op naar België

Maandag reden we naar opa en oma om met z’n allen naar België te carpoolen. Mijn broers konden helaas deze week nog geen vrij nemen, dus deelden we ons 12-persoons huisje met z’n vijven. De Molen van Medael op het Landgoed van Ulvend is echter bij uitstek geschikt voor familieweekenden. Op dit terrein staan niet alleen groepsaccomodaties maar Hombourgeois hoort erbij en zij organiseren allerlei stoere outdooractiviteiten, je kunt er huifkartochten maken of een workshop vlaaien maken volgen. Ik filmde deze roomtour, want wat is het huisje mooi! De wand achter de 2-persoonsbedden is van leem. Zo gaaf!


Friteskot

Dinsdag stond er weinig op het programma, we genoten van de vakantie. De vernieuwde speeltuin was het domein van de meisjes, daar lagen tot hun grote vreugde ook 2 crossfietsjes klaar. We verkenden het terrein en bewonderden de klimbaan tussen de bomen en liepen pootje badend door het beekje. Ondertussen liep opa de wandelroute die we hadden meegekregen. De meisjes wilden heel niet weg, die genoten op het landgoed van alles wat er te doen was. Ook de jeu des boules baan probeerden we uit. We deden boodschappen in Hombourg en die avond reden we naar Aubel voor de friteskot die door De Molen van Medael werd aanbevolen. Inderdaad een klein kot, haha, maar wel met heerlijke Belgische frieten! De route er naartoe was erg mooi met uitzicht over het dal.

rivier de Gulp
Lekker klooien in de Gulp.

Stroopstokerij, speleobox en vlaai

Woensdag waren we uitgenodigd om de authentieke stroopstokerij bij de Molen van Medael te bekijken. Deze staat op de Unesco Werelderfgoedlijst, want er wordt op authentieke wijze stroop gemaakt. Van de restjes maken ze hun eigen overheerlijke appelsap. In de stroopstokerij worden bovendien workshops vlaaien maken gegeven. Speciaal voor ons hadden Roy en Jocelyne (die deze accommodatie runnen) zelf een pruimenvlaai gemaakt die we in de Franse Salon onder het genot van een kopje koffie mochten proeven. Heerlijk! De meisjes vermaakten zich met de traptrekker en doken daarna weer de speeltuin in.

Dit leuke echtpaar runt de Molen van Medael.

’s Middags namen we een kijkje bij de Italiaanse groep die het Hombourgeois outdoorparcours aan het doen was: spectaculair om te zien. Met helmpjes en aan tuigjes vast klommen zij op grote hoogte tussen de bomen door, waarna ze via de kabelbaan naar beneden gleden. Iets te spannend voor ons, maar dochter A van 7 en opa trotseerden wel de speleobox. In deze donkere box van 20 vierkante meter zit een compleet doolhof verstopt, waarbij opa en dochterlief zich met een mijnwerkerslampje op hun hoofd door de smalle gangetjes wurmden om de uitgang te vinden. Dan weer omhoog, dan weer omlaag… via luikjes verstopt aan alle kanten. Reuze spannend en reuze stoer!

Na al het spektakel besloten we te relaxen op het terras van restaurant Moeder de Gans met een voor deze regio karakteristiek stoofpotje. Nom, nom, nom… Enige nadeel: in dit restaurant kun je alleen contant betalen. Verder zeker een bezoekje waard, heel sfeervol en ze spreken er Nederlands.

Op visite bij mijn oom en Drielandenpunt

Donderdag reden we naar Landgraaf om een broer van mijn moeder te bezoeken. Nu waren we tenslotte toch in de buurt. Hij heeft in zijn tuin zelf een kapel gebouwd, die ooit in een museum zal veranderen. Daar mochten we even binnen kijken, prachtig om te zien met dat glas in lood en zijn enorme verzameling religieuze, katholieke voorwerpen. Uiteraard aten we ook een lekker stukje Limburgse vlaai.

Op de terugweg naar Hombourg, kwamen we langs Vaals. Een mooi moment om het Drielandenpunt te bezoeken. De meisjes en ik waren daar al eerder geweest en we wisten nog dat er een ontzettend leuke speeltuin zit. Dit keer wilden we ook graag het doolhof van binnen bekijken. Dat was nog best heel erg lastig… en een beetje spannend met overal spuitend water waar je snel tussendoor moest rennen. Uiteindelijk kwamen we gelukkig toch in het midden uit!

Weer naar huis en muggen

Vrijdag pakten we onze spullen weer in. Helaas was het tijd om naar huis te gaan, maar we hebben genoten van deze midweek in de rust en mooie omgeving op het Landgoed van Ulvend. In België begonnen vandaag de schoolvakanties pas. De meisjes hadden papa verschrikkelijk gemist. Eigenlijk zouden ze nog een nachtje bij mij blijven, maar we besloten vlak voor bedtijd dat het hoognodig was om papa te knuffelen. Ondertussen ging het in mijn app-groepje al de hele week over muggen. Vervelende beestjes, maar Amanda tipt allerlei planten waarmee je muggen op een afstand houdt. Snel weer even Basilicum inslaan dus, mijn oude plantje is vlak voor de vakantie overleden.

Perspakketjes

Ik kreeg weer wat dingetjes toegestuurd om te proberen. Blijft leuk, ik geniet enorm van verrassingen met de post! Toch probeer ik het rustig aan te doen qua reviews, in de zomer wil ik heel graag mijn achterstanden wegwerken. Ben er bijna! Voor de kinderen is de nieuwe situatie wat onrustig en vorig jaar klaagden ze dat er teveel uitjes in 1 week gepropt waren (2x dierentuin en 1x pretpark in een week voor de blog) dus ik besteed wat meer van dat soort dingen uit aan gastbloggers.

Tena

Voor mama’s die kinderen hebben gebaard…

Tena stuurde mij een proefpakketje op zodat ik trampolineproef ben in de zomervakantie. Urineverlies is niet sexy, maar heeeel veel moeders hebben er na hun bevalling(en) last van. Lees hier welke oefeningen je kunt doen om de problemen te verminderen.

Vakantieboeken van Kidsweek

Kidsweek heeft een vakantieboekendeal, waarbij je er voordelig 2 kunt bestellen voor 14,99 euro. Deze superdeal ontvingen wij precies voor de vakantie dus de boeken gingen natuurlijk mee. Bedoeld voor kinderen vanaf groep 4 die goed zelf kunnen lezen, maar ik heb zojuist een verhaaltje voor het slapengaan aan de jongste voorgelezen en samen een zoekplaat gedaan. Er staan ook moppen in, leuke weetjes (fijn voor mijn oudste dochter die graag informatieboekjes leest) en natuurlijk de nodige puzzels.

Winterjurkje Quapi


De wintercollecties 2018/2019 druppelen de winkels binnen. Ik mocht mijn favoriet uitkiezen uit de nieuwe Quapi Kidswear collectie en koos voor jurkje Lalina in de kleur olijfgroen. Stoer, maar meisjesachtig en helemaal leuk in combinatie met de bijpassende maillot. We gaan deze reviewen middels een leuke outfit of the day post!

Achter de schermen challenge

Ik zou eigenlijk meer artikelen moeten schrijven en vooruit werken voor mijn blog, maar ik wil ook genieten van het mooie weer en mijn dochters. Daarom werk ik niet met een zomerrooster zoals andere bloggers, maar kijk ik gewoon hoe het loopt. Op deze eerste midweek vakantie heb ik bewust veel offline tijd voor mezelf gecreëerd. De mailbox is gelukkig wel iets rustiger, daarom probeer ik zo goed mogelijk mee te doen met de ‘achter de schermen challenge’ voor bloggers die door mijn lieve blogvriendinnen Joyce en Linda wordt georganiseerd. Even extra investeren in de achterkant van mijn blog, want die is net zo belangrijk als de artikelen die hier verschijnen en vaak een ondergeschoven kindje. Vandaag (zaterdag) stond de eerste opdracht er op. Je moest je doelgroep omschrijven. Ik gebruik hiervoor een ‘persona’ een ijk-persoon die je voor je ziet en aan wie je je verhalen vertelt. De gegevens uit mijn google analytics ‘vrouwen van 25-65 jaar’ vond ik namelijk saai en onpersoonlijk, door te schrijven voor de fictieve Hannah die jullie allemaal symboliseert raak ik zelf meer gemotiveerd tot schrijven. Herken mezelf ook wel in deze persoon en ben erg benieuwd wat jullie van haar vinden?

Hannah uit de luizenmoeder is mijn ‘persona’, ze doet haar best met kind(eren), maar het lukt niet altijd. Ze houdt van koopjes maar betaalt voor iets dat echt goed is ook de gewone verkoopprijs. Ze probeert af en toe hip te zijn, maar niet too much, komt uit een dorp, houdt van leuke dingen voor zichzelf of haar kind en leest daar graag over. Hannah zit niet de hele dag achter facebook en kan altijd wat handige tips, tricks en vooral ideetjes gebruiken om toe te passen in haar eigen leven. Oh, en ze heeft humor!

Voel jij je ook een beetje Hannah? Zo ja, dan zit ik goed.  😆

Ik voel me zelf behoorlijk Hannah-ig. Een heel jaar weet je dat je kind op een bepaalde datum jarig is, dan schrijf je nog allerlei berichten over cadeaus voor meisjes van 6 en cadeaus voor meisjes van 7… en moet je vlak voor D-day nog even snel een cadeau bestellen. Maar goed, ik heb hem van mijn lijstje gestreept. Dit wordt hem, staat al een paar jaar op de wishlist van beide dochters:

… al wil ze liever de brullende dinosaurus die ze bij de Intertoys zag… Die wil ik alleen niet geven omdat ik het een prutsding vind.  😳  Heb er voor de zekerheid wel een klein Ty knuffeldraakje bij besteld om een explosie van verjaarsverdriet te voorkomen. Herkenbaar medemoeders?

Hoe was jouw week? Laatste schoolweek of ook al aan het genieten van de vrije dagen? Leuke plannen voor het weekend?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.