Keek op mijn Week: Avonturenpark, autisme circuit en een geit op het springkussen

De laatste schoolweek zit er weer op! Halleluja! Tijd om lekker uit te slapen, aan te rommelen en op vakantie te gaan. We zijn nog even glijbanen wezen testen in het slide park van Avonturenpark Hellendoorn, waar een nieuwe stuntshow in première ging vorig weekend, heerlijk. Ik deed een autisme circuit en mijn dochter verjaagde een geit van het springkussen…

Scouting en kinderfeestje

Zaterdag hadden de meisjes de laatste keer scouting van het seizoen. Het clubgebouw was aangekleed met ballonnen, vrolijke muziek en discolampen. In de instructies stond dat ze handdoeken en droge kleren mee moesten: waterpret! Ze genoten hier ontzettend van. Daarna mocht kleine zus bij papa spelen, zodat ik die middag kon werken. Grote zus bracht ik naar een kinderfeestje, waar ze kalfjes de fles mocht geven en een fruitrace mocht doen in het weiland. Ze heeft het erg leuk gehad.

Avonturenpark Hellendoorn

Zondag ging al vroeg de wekker, maar de meisjes hadden wat moeite met wakker worden. We gingen naar Avonturenpark Hellendoorn en dat is een flink stuk rijden. De neefjes en mijn schoonzus gingen ook mee, dus het beloofde een gezellige dag te worden. De meisjes keken er enorm naar uit om de ‘pissende slang’ weer te zien. Het verslag ben ik nog mee bezig, maar het was weer een heerlijke dag. Dit keer geen dreumesland, maar achtbanen, boomstammen, de nieuwe High Dive stuntshow (SPECTACULAIR!) en we kochten een ticket voor het slide park. Het slide park staat vol met waterglijbanen en is een paar jaar geleden geopend, maar wij waren er nog niet geweest. Het is echt meer dan de moeite waard, zeker op zo’n warme dag als afgelopen zondag. Moe maar voldaan bracht ik de dames weer bij papa.

Ziek

Maandag was voor mij een verloren dag. Ik was zondag al vroeg naar bed gegaan omdat ik ontzettend moe was. Midden in de nacht ben ik er echter een paar keer uit geweest. Emmer erbij gepakt etcetera. Ik hield nog geen slokje water binnen… Heb de hele dag voor pampus in mijn bed en op de bank gelegen – met emmer – en voelde me verschrikkelijk ziek. Blegh. Gelukkig knapte ik in de avond weer wat op en was mijn moeder zo lief om een rol beschuit en langetjes te brengen.

Wimpers en autisme circuit

Dinsdag ging het gelukkig beter. Een eendagsvirusje ofzo? Ik reed naar Woerden om bij Star Lashes mijn wimpers bij te laten werken. Daar kreeg ik nog wat goede adviezen omtrent mijn oogroutine. Thuis keihard aan de bak om de verloren dag in te halen. De meisjes misten me verschrikkelijk, dus werd ik uitgenodigd bij mijn ex om daar te komen eten. Kwam goed uit, want die avond ging ik daar in de buurt naar een avond van Kwintes. Zij organiseerden een autisme circuit. Je kon hier gratis naartoe en ik had me aangemeld zodat ik het gedrag dat uit autisme voortvloeit wat beter kan begrijpen. Als autist ervaar je erg veel frustratie en dat konden we hier beleven/doorvoelen. Het was een gezellige, maar vooral heel interessante avond. Een waardevolle ervaring, zeker ook door de toelichting op de oefeningen naderhand.

Fietsen reparatiedag

Woensdag kocht ik een nieuwe binnen- en buitenband voor de 16 inch fiets van de jongste. Hier zat een megagroot gat in. Zag ik pas later op de foto. Het oppompen van de band lukte me niet, dus ik had de kleine met haar fiets naar opa gestuurd waarna ik de foto van het mega gat kreeg… oeps.  😳 Opa repareerde de fiets, maakte de standaard nog even wat korter zodat ie beter bleef staan en fikste ook een andere fiets… die bij thuiskomst óók een platte band bleek te hebben. (En weer lukte het oppompen mij niet, die fietspomp van Kruidvat was geen handige aankoop. Ouderwetse fietspompen werken beter.)

kapotte fietsband

Laatste zwemles

Donderdag had kleine zus de laatste zwemles voor de zomervakantie. Daar maken ze altijd een feestje van: een mooi parcours met matten en lijnen, Kinderen voor Kinderen muziek en op het laatst een gezamenlijk dansje in het water met alle badmeesters en -juffen. Kleine zus had haar oude juf daardoor weer, waar ze nogal gek op is dus die kreeg heel veel knuffels tijdens het dansje.

juffencadeautje
Met de juffencadeautjes, hoort er ook bij op de laatste schooldag!

Laatste schooldag

Vrijdag was de laatste schooldag. Daar waren we aan toe! Kleine zus werd wakker van een nachtmerrie en was die ochtend ontroostbaar. Mijn hart brak. Op school heeft ze gelukkig alleen maar leuke dingen gedaan. Haar zus had een speeldate en zij niet, dus ik besloot er samen een feestje van te maken en te lunchen bij Pannenkoekerie ’t Veldhuis. Toevallig was mijn nichtje daar aan het werk, dus dat maakte het extra leuk. De kleine mop genoot van het eten, de dieren en de speeltuin. Op verzoek van één van mijn lezers heb ik nog even een filmpje gemaakt van de geit die ze van het springkussen joeg. Hilarisch!

Eindelijk is het nu dan zomervakantie! Speciaal om de vakantie door te komen zijn er nog wat leuke (pers)pakketjes bezorgd, maar ik heb zin om zo voor de tv te kruipen, dus jullie zien de reviews hiervan wel voorbij komen. Dit weekend geen kinderen, dus ik hoop mijn achterstand te kunnen wegwerken. Voor aanstaande maandag om 7 uur staat in ieder geval de Zomerbloghop in gepland, neem dan zeker een kijkje op Marstyle want je maakt kans op een shopvoucher ter waarde van 25 euro bij een hele leuke nieuwe webshop. Ik wil dit weekend de winnaars gaan loten van mijn andere openstaande winacties. En verder ga ik deze vakantie lekker doorwerken, maar mogelijk in een lager tempo dan normaal. Maar misschien ook niet. Ik kijk wel even hoe het loopt. In ieder geval zal er meer aandacht naar de kinderen gaan nu ze niet naar school hoeven en hebben we leuke dingen op de planning.

Meer lezen? Mijn weekoverzicht van vorige week.

Ik hoop dat jullie ook leuke vooruitzichten hebben en zin hebben in de komende vrije weken zonder al te veel verplichtingen? Leuke dagjes weg op het programma? Thuis een activiteitenpot gevuld? Of zie je wel hoe de dagen zich vullen? Dat is tenslotte ook heerlijk, om spontaan te bedenken wat je die dag wilt doen (of niet en dan de hele dag in pyjama blijven).

Fijne zomervakantie en een heerlijk weekend gewenst!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Wytse zegt:

  Lijkt me toch dat zo’n groot gat in de buitenband bijna niet te plakken valt. Vraag me af hoe opa dat gefixt heeft.

  1. Marguerita zegt:

   Heel simpel, opa liet mij een nieuwe binnenband en een nieuwe buitenband kopen bij de fietsenmaker. Die heeft hij er op gezet. 😉

 2. Natasja zegt:

  Heerlijk hoor, geniet van jullie vakantie!

 3. Erika van koert zegt:

  Hier hebben we de laatste week ook overleefd. Tijd voor vakantie , al is dat voor onze zoon met autisme ook weer een uitdaging.
  Zo’n circuit klinkt goed. Misschien moet ik daar ook eens voor gaan kijken.

 4. Kelly Aarts zegt:

  Fijne vakantie! Hier zijn we al een week heerlijk aan het genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.