Mijn oogroutine

Geen make-uptips van mij, want ik gebruik vrijwel geen make-up. Sinds ik wimperextensions heb, is dat ook niet nodig. Sterker nog, juist gebruik ik nu liever niets want door die extensions kan ik geen wattenschijfjes meer gebruiken om de make-up er af te halen. Dan blijven er allemaal pluisjes in haken en dat wil ik niet. Als ik dan toch een oogpotloodje en oogschaduw gebruik, haal ik dit weg met een wattenstaafje zodat mijn wimpers schoon blijven. Toch heb ik een heel ochtend beauty ritueel, hoe doe ik dat dan?

Ik begin de dag het liefst met een plons koud water over mijn gezicht (of een warme douche, ligt eraan hoeveel tijd ik heb). Daarna bekijk ik wat die dag het handigste is voor mijn ogen: mijn bril, mijn maandlenzen of een setje daglenzen? Als mijn ogen rood zijn, kies ik voor mijn Kylie Minogue bril. Als het laat gaat worden, of ik ga een nachtje weg of iets, dan doe ik een setje daglenzen in van Dailies die je aan het eind van de avond in de prullenbak gooit. Zijn wel wat duurder, maar je hebt er minder traanvocht voor nodig. Op een gewone dag doe ik mijn maandlenzen in, deze zijn van het merk ProClear.

Oogdruppels

Met de keuze wat ik gebruik om goed te kunnen zien op een dag, ben ik er nog niet. Als mijn ogen erg droog aanvoelen, gebruik ik na het indoen van mijn lenzen (of voor het opzetten van mijn bril) de oogdruppels die mijn opticien adviseerde. Zeker nu in het hooikoortsseizoen is dat heel erg fijn. Ik ben ze gaan gebruiken nadat bij een kappersbezoek in de avond (denk: föhn en droogkap) mijn ogen zo droog waren geworden dat mijn lens in 2 stukken brak en ik deze bij thuiskomst met moeite uit mijn oog kon pulken. Als ik ’s avonds ergens naartoe moet, neem ik voor de zekerheid mijn oogdruppels mee. Dit wil ik niet nog een keer meemaken. Ook ’s middags na een dag intensief beeldschermwerk is het fijn om even te kunnen druppelen voor wat extra vocht. Na je 40e schijnt je traanvocht nog verder af te nemen, dus ik hoop dat dit me genoeg helpt om langer lenzen te kunnen dragen. Geen tijd om langs de opticien te fietsen? Je kunt oogdruppels, lenzen en vloeistof snel online bestellen bij Lens2day.nl.

wimpers borstelen
Met dit borsteltje kam je elke dag je wimpers door.

Wimpers borstelen

Na de druppels is het tijd om de wimperborstel erbij te pakken. Ik hoef dan geen mascara meer op, wel moet ik elke dag mijn wimpers even in model borstelen. Dat doe ik met een klein zacht borsteltje dat ik eens in de paar maanden meekrijg bij mijn wimperstyliste.

Oogcrème en dagcrème

Dan smeer ik nog een beetje oogcrème rond mijn oogcontouren tegen de lachrimpeltjes en omdat het gewoon fijn aanvoelt. Daarna gaat de dagcrème er op en ben ik klaar!

Lash Foam

Omdat ik door hooikoorts en stress veel last heb van vuiltjes, ga ik op advies van Mariëlle van Star Lashes binnenkort nog iets toevoegen aan mijn oogroutine: Lash Foam. Een speciale reinigende foam waarmee ik mijn wimperaanzet kan schoonmaken. Ik begin er de laatste tijd last van te krijgen dat het wat pijnlijk aanvoelt, dus het is tijd voor actie. Mijn wimpers zijn verder nog in goede conditie, maar om een oogontsteking te voorkomen moet je met extensions ook de aanzet van de wimpers wat extra aandacht geven. Zonder extensions voeren je wimpers de vuiltjes af, maar met kunnen ze ophopen in de wimperaanzet waar je ze niet wilt hebben.

Geen make-up routine dus, maar een oogroutine. Vragen jouw ogen ook altijd wat extra werk in de ochtend?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.