Keek op mijn Week: kwartaalafsluiting, picknick bij PR4Kids, Zuiderzeemuseum en een hele week de meisjes

Wat een week vol leuke dingen en stralend mooi weer! Hoewel? Ik heb vorig weekend volledig aan mijn kwartaalafsluiting besteed. Moest ook gebeuren. Zondagavond kwamen de meisjes weer bij mij en ze zijn hier tot en met zondag. Gezellig, maar ook pittig omdat het betekent dat ik inlever op werkuren als ze er zijn. We hebben gewoon een druk programma met z’n drietjes en dan hebben er nog mensen bijgesprongen ook. Gelukkig hadden ze deze week een dagje vrijstelling van de leerplicht gekregen, yay!

rvaring zuiderzeemuseum enkhuizen klederdracht
In love met deze foto <3 gemaakt in het Zuiderzeemuseum van mijn oudste dochter.

Ik kreeg klachten dat ik niet meer in mijn weekoverzicht mag zetten hoe moe ik ben. Laat ik dan zeggen dat in mijn appgroepjes alle moeders last hadden van vermoeidheid en vermoeide kinderen. Hoog tijd voor zomervakantie! De warmte hakt er flink in en zelf wordt ik overspoeld door verdriet en lukt het me niet om dat er eens lekker uit te janken, dus blijft het opgekropt zitten terwijl ik vrolijke dingen doe, er veel dingen mee zitten, mijn kinderen de liefste op aarde zijn (meestal) en het leven ons eigenlijk toelacht. In november kon ik niet ophouden met janken, nu lukt het me al maanden vrijwel niet. We gaan gewoon door, ondanks alle therapeuten die zeggen dat het beter is om ruimte te geven aan mijn verdriet. Het lukt niet. En zoals ik zei heb ik veel om dankbaar voor te zijn en loopt mijn leven eigenlijk best lekker. Ik gooi het voor nu maar even op de warmte in combinatie met een drukke week en ben ’s avonds lekker voor Netflix gaan zitten. Zoo kijk ik nu, spannende serie. Dan maar even geen blog online, als mijn andere werk maar een beetje bij blijft. Gewoon even een tandje minder uren werken. Het komt wel weer.

Kwartaalafsluiting

Zaterdag en zondag was ik druk met de kwartaalafsluiting. Alle bonnetjes en verkoopfacturen in orde maken en doorsturen naar het boekhoudprogramma. Mijn excel bijwerken, de bankbestanden downloaden, de kilometers en het uitgavenoverzicht in een aparte sheet klaarzetten… En tussendoor het huishouden doen: bedden verschonen, wassen, stofzuigen, IKEA nachtkastje in elkaar gezet en geprobeerd om verfresten van mijn ramen af te krabben (wat niet lukte). Geen kinderen dit weekend dus even doorgaan en zorgen dat het netjes is als ze weer thuiskomen. Zondagavond werden ze weer gebracht en had ik ze toch ontzettend gemist, ondanks dat het niet lang was.

school
Kreeg jij deze week ook speelgoed mee naar huis van school om schoon te maken?

Rustig dagje

Maandag had ik veel plannen, ik kreeg ook veel gedaan maar lang niet alles en vooruitwerken lukte me al helemaal niet. ’s Ochtends zette ik het zwembadje voor de meisjes op, zodat ze daar ’s middags lekker in konden spetteren. Mijn vader kwam langs en heeft de hor voor mijn slaapkamerraam op maat gemaakt. Superfijn, want nu kon ik met het raam open slapen zonder vervelende muggen. Heerlijk die frisse lucht! ’s Avonds maakte ik samen met de meisjes de vakantiekalender met alle activiteiten die op onze planning staan. Zo kunnen ze elke dag afkruisen en weten ze precies wanneer we wat gaan doen. Werkte vorig jaar ook heel fijn en nu met wisselingen tussen papa en mama en ook nog een paar vakanties én een jarige is die duidelijkheid voor de meisjes prettig.

Picknick bij PR4Kids

Dinsdag had ik een druk programma en kon ik weinig achter de laptop. Ik was uitgenodigd bij PR4Kids om de wintercollecties van 2018/2019 te komen bekijken. De foto’s mogen nog niet gepubliceerd worden, maar de collecties kinderkleertjes zijn weer om te smullen! Veel donkerblauw, fluffy, knalroze en ook mosgroen is een echte trendkleur deze winter. Ik kletste bij met andere bloggers, vergaapte me aan de geweldige kleertjes en schoenen. Ondertussen waren er allemaal lekkere hapjes en broodjes en was er een korte presentatie van My Nametags (hier de review). Fleur reed gezellig met mij mee terug en thuis beantwoordde ik al een gek alle spoedmailtjes die zich intussen hadden verzameld in mijn postvak. Gelukkig werden de meisjes door papa uit school gehaald, zodat ik echt even een uurtje kon doorgaan.

tand eruit
Ze was zelf helemaal verrast: tand eruit!

Toen was het alweer tijd om in de auto te stappen voor de juffengesprekken naar aanleiding van de rapporten van de meisjes. Beiden hadden ze weer een prachtig rapport met mooie CITO-scores, ondanks het pittige jaar. De jongste is de laatste tijd wat afwezig en krijgt daardoor niet altijd mee wat de opdracht is. Terwijl ze nu toch alweer een paar weken extra wordt uitgedaagd doordat er dagelijks groep 3 stof wordt aangeboden en ze dat ook erg leuk vindt. Thuis lees ik nu met haar in Geronimo Stilton, omdat daar sommige woordjes in andere kleuren zijn gedrukt die zij dan kan oplezen. Met de oudste lees ik nu samen Matilda van Roald Dahl. Niet meer gezamenlijk voorlezen maar opgesplitst samen lezen was mijn idee om de bedtijd wat soepeler te laten verlopen. Door de warmte blijft het echter lastig voor de dames om in te slapen. Na de gesprekken met de juffen gingen we gezellig barbecueën bij mijn ex, zodat ze papa nog even wat langer konden zien. En een barbecue in je eentje is ook niks. Daar merkte de jongste op dat het kippetje een beetje bloederig smaakte… Waarna ik haar tand van haar plakkerige duimpje plukte! Ze had het niet eens in de gaten, maar die nacht kwam het tandenfeetje op bezoek. Leuk dat papa en mama er allebei getuige van waren  🙂

Zuiderzeemuseum

Woensdag hadden de meisjes een vrijstelling van de leerplicht gekregen voor een andere educatieve activiteit. We bezochten voor mijn werk met opa en oma het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Het was stralend weer en we hebben echt een geweldige dag gehad. Wat een ontzettend leuk dagje uit is dit! Voor de kinderen was er genoeg te doen en ik ben druk om alles in een mooi verslag te gieten. We hadden bijna 300 foto’s gemaakt, dus alleen al die uitzoeken was een karweitje. Om 9 uur in de ochtend stapten we in de auto en om half 7 waren we thuis. Nu moeten de meisjes nog even leren touwtje springen met hun zelfgemaakte springtouw, want die spelletjes van vroeger zijn toch lastiger dan ze dachten. Toen ik zelf aan het touwtjespringen was in het museum werd er door oudere dames vanaf het terras aan de overkant vrolijk meegezongen “in spin, de bocht gaat in, uit spuit, de bocht gaat uit” grappig is dat. Zelfs ‘in mijn tijd’ werd er op het schoolplein veel touwtje gesprongen. Als je een vakantie uitstapje zoekt dat leuk is om samen met opa en oma te doen, is dit in ieder geval echt een aanrader. En wat kun je er prachtig fotograferen <3.

Even bijkomen

Donderdag had ik nodig om even bij te komen en de achterstanden van de woensdag in te lopen. Veel dingen gedaan, hard gewerkt ook, maar geen blogs afgekregen. En de middag werd in beslag genomen door de zwemles van de jongste. Ik zal zo blij zijn als dat ooit voorbij is. Gelukkig voor grote zus mocht zij ondertussen bij opa en oma spelen. Oma heeft haar echter de hele middag niet gezien… ze is in de knutselkamer gaan zitten en er niet meer uitgekomen totdat wij weer terug kwamen. ’s Avonds kwam ze uit bed en heb ik nog een tijd met haar zitten kletsen. Ze wil een boek schrijven voor verdrietige kindjes zegt ze, om ze weer blij te maken. Wat een mooi idee! Ze heeft al 4 hoofdstukken af inmiddels.

veerpont
Gezellig op de veerpont naar het Zuiderzeemuseum.

Nog steeds moe

Vrijdag was ik nog altijd erg moe. In de ochtend wederom veel gedaan, maar geen blog afgekregen. Het is nog steeds warm. ’s Middags hadden de meisjes de kleispullen ontdekt en daarmee waren ze buiten op het kleed zoet, tot we alweer naar een afspraak moesten. Daarna waren ze gewoon moe en klaar met elkaar. Tijdens het eten was het gelukkig wel gezellig, omdat ik opperde dat we ons toetje wel bij de Zoete Inval konden halen als ze goed door aten… Omkoopmama’s trukendoos werkte, we gingen lekker op de fiets en na het ijsje mochten ze bij de Intertoys een LOL bal uitzoeken voor hun rapport. Daarna stopten we nog even bij opa en oma zodat opa een fietslamp vast kon zetten. Blije kindjes weer.

Oh ja klei! Dat hadden we ook nog… ze waren er weer zoet mee.

Dit weekend weer een druk programma, maar gelukkig springt papa ook bij zodat ik mijn werkachterstand hopelijk een beetje kan inhalen en weer iets op mijn blog gepubliceerd krijg of een concept kan afleveren. Zondag gaan we naar Avonturenpark Hellendoorn voor de blog en daar hebben we erg veel zin in allemaal!

Heb jij leuke plannen? En is bij jullie de combi hitte + einde schooljaar ook een ‘dingetje’?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.