Brainstorm: Het tandenfeetje…

Het tandenfeetje… Een fenomeen voor wisselende kindertjes. Zelf mocht ik vroeger mijn tandjes in een luciferdoosje onder mijn kussen stoppen en als ik wakker werd, zat er een kwartje in. Magisch! Toch bleek bij een rondvraag op facebook dat dit redelijk uitzonderlijk was. Het tandenfeetje komt lang niet bij iedereen langs. Nu de eerste wiebeltand van mijn kleuter een feit is, ben ik druk op zoek naar inspiratie.

 


Door series als Ben & Holly – sinds kort ook op Netflix te bekijken – verwacht mijn meisje namelijk een tandenfeetje. Ze vraagt al tijden wanneer het tandenfeetje bij haar op bezoek zal komen, en nu wiebelt er voor het eerst een tand… En stiekem vind ik het tandenfeetje wel leuk! Maakt het leven net weer even een stukje sprookjesachtiger. Pinterest is een walhalla van leuke ideetjes. Je kunt de leukste bekijken op mijn pin-bord Tandenfee.

Deze week liet ik mijn meisje nog het allereerste tandje zien dat ze kwijtraakte. “Kwam toen het tandenfeetje ook mama?” Nee lieverd, bij zulke kleine kindjes komt het tandenfeetje niet en daarom hebben we je tand nog. Dit tandje heeft de tandarts getrokken toen ze 7 maanden was na een ongeluk met de (Bloom) kinderstoel. Ze had de riempjes in haar mondje gedaan en dat had ik niet gezien. Ik tilde haar van achter uit de stoel. Krijsen, bloed, paniek… Tandje losgerukt doordat het haakje dat ze in haar mond had gestopt klem zat om haar tandje. En ze had er pas 2… Zowel de kleine mop, mama en oma hebben wat traantjes gelaten bij de tandarts. Ze was de jongste patiënt die hij op de stoel had. Gezien dit traumatische tafereel, maak ik er nu graag een feestje van. Dat snappen jullie wel, denk ik.

 

Plaatje via Pinterest waar je hem ook kunt downloaden.

Before

Voorafgaand aan het bezoek moet je ‘iets’ hebben om de tand in te doen en onder het kussen te stoppen. Een good-old luciferdoosje kan, maar je kunt deze ook pimpen, of er een leuk zakje voor fabriceren en er zijn speciale tandendoosjes te koop.

 

Credits: Confetti Print

After

Als de tandenfee geweest is, kun je daar ook weer van alles mee… Briefjes, glitters, origami, toverflesjes, een toverstafje gemaakt van een tandenstoker, oorkondes, poppetjes… Je kunt er echt alle kanten mee op. Iets met glitters spreekt mij persoonlijk wel aan, maar wat?

Knutsels

Zolang de tand nog wiebelt, is er op Pinterest ook vanalles te vinden in het tandenthema. Werkbladen, knutseltips, plaatjes en stripverhalen, kleurplaten… Ook handig als je iets met het thema ‘tandarts’ wilt doen. Daarnaast zijn er tandenplaatjes te downloaden vergelijkbaar met die in het boekje van het consultatiebureau. Daarop kun je dan invullen welke tand er wanneer is gewisseld en eventueel ‘hoe’ de tand er uiteindelijk uit ging.

Grappige ideeën genoeg dus. Nu nog iets kiezen dat bij ons past… Kwam vroeger bij jou de tandenfee? En komt ze bij jouw kinderen op bezoek? Zo ja, dan ben ik heel erg benieuwd hoe jij dit hebt aangepakt!

Comments

  1. Bij onze kinderen kwam ze inderdaad ook langs. Ze legde dan wat geld onder kussen en nam de tand mee.

  2. liesbeth says:

    Er zijn tegenwoordig handige doosjes te koop waarin je de tanden na afloop kan doen. Het doosje is een soort kaak en er zit rubberpasta in. Je doet het tandje op de plek in het doosje waar hij ook in de mond zat. Veel handiger dan de pot met tandjes en kiesjes die ik nog heb van vroeger.

  3. Volgmama says:

    Wat een creatieve ideeën. Bij ons ik huis bestaat er geen tanden fee.

  4. […] jullie het nog? Exact een jaar geleden schreef ik over mijn zoektocht op Pinterest naar inspiratie over het tandenfeetje. En hoe toevallig kan ik daar nu, een jaar later, mee aan de slag. Bizar dat we toen de eerste […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.