Keek op mijn Week: in het teken van eten, moederdag, monsterdoos, zeilkamp, vakantiespelen en 20 cm eraf

Wat een weekje met zonnig, vervolgens winderig en steeds kouder weer weer! Mijn blog kreeg iets minder aandacht in de avonduren omdat ik heel erg moe was en ben. Toch ben ik een bezig bijtje geweest en stond de week vooral in het teken van ‘eten’. Ben erg benieuwd of jouw kinderen ook zijn ingeloot voor de Vakantiespelen? Of gaan ze op zomerkamp?

Voorbereidingen Moederdag

Zaterdag kreeg ik strikte instructies van de meisjes. Er lag een boodschappenbrief klaar met wat er gekocht moest worden en ze vertelden me wat er moest worden klaargezet in de koelkast. Zelf mogen ze tenslotte niet met scherpe messen in de weer. De meisjes speelden heerlijk buiten met vriendinnetjes, we deden boodschappen en ze kochten zelf bloemen voor mama en oma bij de bloemenkraam van het geld dat ze een dag eerder van opa hadden gekregen. Het werd een gezellige dag en we genoten van het heerlijke weer. Er lag ter attentie van de dames ook nog een dikke rode envelop op de mat en dit zat er in:

Dankjewel lieve Martine van de Brick King, heel erg leuk! (Lees hier onze ervaring met het LEGO Kinderfeestje bij deze winkel.)

Memorabele Moederdag

Zondag was de dag waar de meisjes zo naar uit hadden gekeken. Wat ze uithaalden kan zo in een Saskia en Jeroen boekje: uit een goed hart en oh zo lief, maar mama schrok er even flink van. Lees hier maar. Later kon ik er natuurlijk wel erg om lachen, het zijn ook echte lieverds die dochters van mij. Als je dan de bewakingsvideo op de app krijgt toegestuurd kun je het alleen maar heel schattig vinden. Na alle consternatie, een second breakfast en het schrijven van mijn blogje gingen we gezellig bij opa en oma op bezoek om nog even na te lachen. Daar speelden de dames gezellig met hun neefjes tot het tijd was voor hun volgende plannetje: het avondeten. De jongste die het had bedacht gooide echter de kont in de krib, dus het was een uitdaging. Ach ja… de rest van de dag was wel erg gezellig gelukkig. En na het eten bracht ik ze weer bij papa, dus zullen de zenuwen wel geweest zijn misschien?

Mini housewarming organiseren

Maandag haalde ik na een productieve werkdag een lekker stampotje bij de groenteboer, met het idee omdat deze avond op te eten. Tegelijk bedacht ik dat het leuk zou zijn om in klein gezelschap een housewarming barbecue te doen. Het zonnetje inspireert! Zelf heb ik geen barbecue en durf ik er ook niet achter te staan, maar dat kun je gewoon aan de slager vragen. Dus liep ik daar even binnen om te informeren naar de kosten en een datum te prikken. Nu hopen op mooi weer volgende week! Daarna fietste ik door naar mijn ouders voor een save the date aankondiging… en kon ik meteen een hapje mee eten.

Monsterdoos unboxing 2018

Dinsdag heb ik de nieuwe Monsterdoos uitgepakt en gefotografeerd. Ik heb al eerder een unboxing gedaan van deze doos vol boodschappen en het blijft leuk! Je kunt de Monsterdoos voor 12,95 euro bestellen (voor jezelf of als cadeautje) en er zitten ‘monsters’ oftewel samples in ter waarde van 40 euro. Is iedereen eigenlijk bekend met deze termen? Monsters zijn dus probeerverpakkingen en deze term heeft de Monsterdoos omgebouwd tot een geinig beeldmerk van een blauw monstertje dat ze gebruiken op hun eigen producten. Zo staat het blauwe monster op de doos en kleurplaten die je kunt gebruiken om er een poppenkast van te maken, hadden we een vorige editie eens een geinig blauw vingerpopje en dit keer staat ie op een handige winkelwagenmunt. Mijn dochters hebben zich al enthousiast op de kleurplaten gestort en waren teleurgesteld dat mama de doos zonder hen had uitgepakt (en het lege karton met wat andere spulletjes in de schuur had gezet). #badmom

Dit zat er allemaal in:

monsterdoos 2018
In de Monsterdoos een winkelwagenmunt, kleurplaat en benodigdheden om een poppenkast te knutselen van de doos.

monsterdoos 2018

 • Sourcy Water met appelsmaak, de enige variant die mijn dochters wel lusten. 
 • Een recept en kortingsvoucher.
 • Blikje met Heineken 0,0% bier.
 • 2 pakjes Wicky met frambozensmaak, die vinden mijn meiden erg lekker!
 • Een groot pack Wicky met appel/mango smaak, die komt wel op  😀 .

monsterdoos 2018

 • Lassie kortkokende groene linzen, op de doos staat een recept wat ik wil proberen binnenkort. Mijn ex deed altijd linzen door de curry, wat erg lekker is. Nu moet ik natuurlijk zelf leuke recepten gaan ontdekken.
 • Een actiecode voor Asian Food Lovers.
 • De meisjes hebben gesmuld van de 2 zakjes Bofinos Nic Nac koekjes en Bofinos Iced Gem: eentje met alfabetkoekjes en de ander met toefjes crème erop.
 • Dream Rice Calcium 3x volgens mij een soort chocomel? We hebben deze nog niet geprobeerd, maar handig om mee te nemen op een uitstapje.
 • Voor mama als snackje onderweg: een Hero Between reep.
 • Een shampoo monstertje.

monsterdoos 2018

 • Een tijdschrift van Vriendin om lekker in het zonnetje te lezen.
 • Quaker Cruesli, ik moet nog even yoghurt kopen en heb dan een voedzaam ontbijtje op de dagen dat de meisjes er niet zijn.
 • Een handig snoepdoosje van Dr. Fris mint voor in de auto of in mijn handtas: instant frisse adem.
 • De frisse adem kan ook met de Sportlife Fill’d kauwgom, altijd fijn in je tas.
 • Iets waar ik zelf niets aan heb is de Unox Good Pasta, omdat hier kaas in zit wat ik niet eet. Mijn moeder wilde deze wel hebben om te proberen.

monsterdoos 2018

 • Oh dit is zoooooo lekker! 2 flesjes 7UP Mojito, de eerste ging al op tijdens een avondje Netflix kijken.
 • 2 verpakkingen VSM Derma Wondgel, waarvan ik er eentje aan oma heb gegeven voor de kleinkinderen. Je kunt dit gebruiken bij schaafwondjes, ik heb hier een review van deze wondgel online staan.
 • Leesvoer: het magazine Gezond Nu.

monsterdoos 2018

 • Voor de sla: naturel dressing van Remia.
 • Deze heerlijke Amstel Radler 0,0% is al op, ik houd van biertjes met citroensmaak.
 • De verpakking met 8 Koetjesrepen heb ik in het snoepmandje gelegd waar de meisjes uit kunnen kiezen als ze uit school komen. Jeugdsentiment want die at ik als kind zelf ook al! Jij ook?
 • Haust dip toast, lekker voor bij de borrel. Ik wil nog een spelletjesavond doen met vriendinnen dus dan komt deze wel op.
 • Go-Tan chilisaus om loempiaatjes in te dippen of lekker door de lasagnesaus.

monsterdoos 2018

 • 2 blikjes Lipton Ice Tea Green, heerlijk op een warme dag. Ik drink graag ijsthee en deze blikjes zijn niet te groot.
 • Een zakje Snack a Jacks, daar houd ik niet zo van dus aan mijn moeder gegeven.
 • Voor in de handtas een rol Mentos Say Hello, mijn dochters en ik zijn er gek op.
 • En ik kan gaan wokken met deze Yammie Beef woksaus.

Goed gevuld in ieder geval weer! Met de meeste producten kan ik wel wat, dus wat mij betreft die 12,95 euro wel waard. Hoewel ik hem natuurlijk voor deze bespreking op mijn blog kreeg toegestuurd. Heb jij de Monsterdoos al eens besteld? Dat kun je hier doen en er komen geen verzendkosten bij.

Thuis Afgehaald

Woensdag kwam mijn vader mijn fiets repareren en haalde ik zelf weer wat spullen op uit het oude huis. Op straat kreeg ik commentaar dat ‘het er wel weer voor was’ toen ze me met de slee zagen lopen in de hitte  😆  Verder zaten er wat dingetjes tegen, maar nadat ik telefonisch (stond ruim 10 minuten in de wacht) mijn adres had gewijzigd bij de H&M ging het gelukkig beter en fleurde mijn humeur ook op. ’s Middags kwam er een vriendinnetje spelen bij de oudste en dat was fijn, want ik had het idee dat ze zich misschien een beetje schaamt voor het nieuwe huis en het vriendinnetje vond alles leuk waardoor ik een zichtbaar opgeluchte dochter had.

Met de jongste kon ik ondertussen gezellig tuinieren en hebben we zaadjes geplant en een hommelnest ontdekt in één van onze plantenbakken… Kwamen allemaal jonge hommels naar boven, dus die bak hebben we maar met rust gelaten. Het tuinieren stond op de wishlist van de kleine dame, die zich dus ook goed vermaakte. Verder werd er op de iPad Zen Koi gespeeld, dat moest ik namelijk installeren want papa heeft het ook en het is zo leuk…  😎  Ze vroegen er al een week om.

Kipcola met pandan rijst

Na nog wat buitenspelen was het de hoogste tijd om in de auto te stappen naar onze ‘Thuis Afgehaald’ date. Ik ben al een paar jaar lid van deze site, maar had er nog nooit gebruik van gemaakt. Nu ik ook op Facebook een foto voorbij zag komen van de ‘kip cola’ van Jaeb Aeng ging ik overstag: een kindvriendelijk gerecht stond erbij. Ik heb hele lastige eters en dit klonk als een gezonde verse maaltijd die ze weleens zouden kunnen lusten. Best gek om met je bakjes bij iemand aan te bellen en binnen te stappen. Gelukkig kenden we elkaar al wel een beetje omdat we ooit elke zaterdag met de danslessen van de kinderen samen zaten te wachten. Ik had 2 porties besteld á 6,25 euro, omdat ik nog niet goed wist hoeveel we nodig zouden hebben. En het was lekker! De oudste – die eerst niet mee wilde en het raar vond dat we ergens stopten wat helemaal geen winkel was – zei dat dit haar nieuwe lievelingseten is. De jongste at de kip direct op en had iets meer aanmoediging nodig voor de Pandan rijst, het ei en de groentes, maar heeft haar bordje keurig leeg gegeten. Gelukkig bleek 1 portie voldoende en kon ik de 2e invriezen. Voor herhaling vatbaar! Ik vind het echt zo’n leuk concept dat iemand thuis voor je kookt. Hebben jullie al eens via Thuis Afgehaald een maaltijd gekocht bij een thuiskok? Als single mama is het ideaal: wel iets gezonds, niet zelf koken.

Vakantiespelen

Die avond was ook het inschrijven voor de Vakantiespelen. Dat was best een toestand doordat het registratiesysteem per ongeluk op de testversie stond. Onze apps van de 2 klassen stonden roodgloeiend. In eerste instantie leek het niet gelukt, maar de moeders en vaders die de coördinatie op zich namen hebben het goed gedaan want uiteindelijk bleken allebei mijn dochters ingeloot met hun klasgenootjes. We halen opgelucht adem en ze hebben er heel erg veel zin in, was vorig jaar een groot succes deze speelweek in de tent. Bovendien woon ik er nu heel dichtbij!

Weer extra zwemlessen besproken

Donderdag hadden de meisjes een lange schooldag, stond ik lekker te kwebbelen in de supermarkt nadat ik ze op school had gebracht en was het daarna tijd om een voorraadje facturen uit te sturen. Ik werkte lekker door, al lukte het schrijven voor mijn eigen blog door tijdgebrek helaas niet. Al mijn werkuren gingen naar Blogger by Nature, en ondertussen hadden we de chat open voor werkoverleg. Omdat ik er zere benen van kreeg, liep ik tussendoor even naar mijn ouders om wat spullen af te geven en weer terug. Even de benen strekken. ’s Middags hadden de meisjes zwemles en mocht ik op de tribune kijken. Beide meisjes zwemmen nu in badje 4. Daarna even overleg met de zwemjuf, want het B en A-diploma zijn nog niet helemaal in zicht. Het blijft hangen op de borstcrawl, maar gelukkig konden ze in de extra lessen terecht op zaterdag. Even weer een extra investering, maar het is nog slechts 1x afzwemmen voor de zomervakantie en dan wil ik graag klaar zijn met de oudste en de jongste zonder zwembandjes kunnen meenemen naar het zwembad. Hopelijk is dit net als eerder dit jaar het zetje dat even nodig was.

Deze sperciebonen saté schotel van Maggi gaat er in combinatie met penne altijd goed in bij mijn dochters. Goed voer voor na het zwemmen dus. Deze foto deelde ik met mijn appgroepje waar verbaasd werd gereageerd op deze combi en er vervolgens een leuke discussie over bijzondere smaakcombinaties ontstond met leuke receptideetjes! Amanda van Kiddowz kwam met het idee om er een artikel aan te wijden, dus wie weet binnenkort meer inspiratie op haar blog.

Op jacht naar knutselschatten

Vrijdag gingen de meisjes alleen in de ochtend naar school en had de oudste ’s middags een speeldate. Het vriendje van de jongste kon helaas niet, dus besloot ik samen met haar bij opa en oma een broodje te eten en daarna thuis haar knutselwens in te willigen. Ze weet dat de hele zolder vol staat met mama’s knutselspullen, maar op mijn kantoortje staan ook nog een paar dozen die nog moeten worden opgeruimd. Waaronder 2 grote kisten vol met hun eigen knutselspullen die een tijd lang bij oma op zolder hadden gestaan. Ze mocht hier dus even neuzen tussen mijn spulletjes en een paar dingen uitkiezen. Dat en hun eigen kisten gingen mee naar beneden, groot knutselkleed op de vloer en ze heeft zich prima vermaakt. Tot er een dvd van Paw Patrol aan moest  😆 .

20 centimeter eraf

’s Avonds aten we restjes en mini pannenkoekjes uit de vriezer. Eigenlijk had ik andere plannen maar ik ben de hele week al ontzettend moe. Werken in de avonduren lukt me bijna niet, en het is belangrijk dat ik wat meer rust probeer te nemen. Ik bracht de kinderen naar hun papa en kon gelukkig last minute terecht bij Hairstyling Alice. Even verplicht niks doen en me-time leek me beter dan zwoegen achter de laptop. Hier knipten ze 20 centimeter van mijn haar af. Ik overwoog nog een haardonatie, maar dan was het wel heel erg kort geworden dus toch niet gedaan. Mijn uitgroei was behoorlijk, niet zo gek dus met in december mijn laatste kappersbezoek.  😳  Mijn kinderen vonden het al tijden echt niet meer kunnen, maar mama had even geen geld en puf. Nu dus toch even in mezelf geïnvesteerd en ik voelde me direct een stuk beter. Nog steeds doodmoe, maar ik knapte er van op. Ziet het er straks netjes uit op Blogger by Nature.

Perspakketjes deze week

Ik probeer weinig aanvragen te doen vanwege mijn achterstanden, maar alsnog komen er de nodige leuke pakketjes en aanbiedingen binnen. Blijft leuk!

#getitcovered

Onder de hashtag #getitcovered kreeg ik van Smartphonehoesjes een hele volle goodiebag toegestuurd. Ik had deze week een advertorial voor ze geplaatst en naast het sturen van een factuur kreeg ik dit cadeautje met de post. Wat een enorm uitgebreid pakket! Mijn dochter poseert met de tas voor haar metallic gouden muur in de kleur Sweet Escape van Flexa. De flamingo tablethoes past natuurlijk perfect in het thema van mijn huis (moet nog even het scherm van de iPad laten repareren trouwens) en de Fab powerbank heeft ook een spiegeltje aan de binnenkant, die vind ik zo leuk dat ik ze direct in gebruik heb genomen. Dochterlief confisqueerde de spinner en haar zus kreeg de stickers. Heel erg leuk, dankjewel!

In de zomer op Zeilkamp

Mijn dochters zijn uitgenodigd om mee te doen met de ‘Schippers van de Kameleon’, op zeilkamp dus bij ’t Garijp dat in 2018 50 jaar bestaat. Het wordt hun allereerste zomerkamp voor 1 nachtje. De paklijst is een hele flinkerd, zo moeten we nog even regenpakken en slaapzakken aanschaffen en uiteraard moeten er waterschoenen mee. Ze hebben er ontzettend veel zin in, het scoutingkamp in Vaiana thema nog in hun achterhoofd: leuke spelletjes doen en misschien zelfs in bootjes varen. Iets dat ze nog niet eerder hebben gedaan! Vorig jaar las ik de ervaringen van Fleur haar dochter al in dit artikel en het klinkt ontzettend leuk.

Eigenlijk mocht dochterlief met een vriendinnetje, maar na het polsen vonden veel ouders en kinderen het toch nog spannend. Dat snap ik ook wel, het is ook spannend. Gelukkig wordt kleine zus in de vakantie ook 6 jaar en het Kameleon-kamp is vanaf 6. De begeleiding bij ’t Garijp schijnt erg goed te zijn en ik wil zelf natuurlijk een beetje kunnen fotograferen, dus ik boek een hotelletje in de buurt. Mijn meisje baalde wel dat haar zusje mee gaat, maar het wordt vast een onvergetelijke ervaring.

Coolgift shopping

Ik mocht shoppen bij Coolgift die ook dit jaar weer iets sponsoren voor de Blogger by Nature goodiebag. Hier slaagde ik onder meer voor het eenhoornfeestje van mijn kleine muppet. Later meer!

shopping coolgift

En dan kreeg ik nog een doosje binnen van Bulbby voor onze Blogger by Nature goodiebag en een shopvoucher van Zeeman. Daar heb ik pas al wat leuke interieurspulletjes gekocht, dus ga snel even kijken of ze de speelgoed opbergmanden nog hebben die ik zo leuk vond en pannenlappen. Kinderkleding kan ik daar ook nooit laten liggen.

Ondertussen is mijn vader bezig om een kraan te maken in de achtertuin, zodat we deze zomer zwembadjes kunnen vullen. Superfijn! Mijn huisje is echt steeds meer af, al mis ik mijn oude huis verschrikkelijk. Eind deze maand moeten we het opleveren…

Dit weekend doe ik even snel de extra zwemles van de kinderen, ga ik naar een Syrische proeverij voor 3 euro zodat ik zelf niet hoef te koken en staat er een kinderverjaardag op de planning.

Wat zijn jouw plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Anja zegt:

  Fris kapsel, ik ben gister ook naar de kapper geweest en mijn haar bleek wel lang genoeg om te doneren, dus dat heb ik dan ook direct gedaan 🙂

   1. Anja zegt:

    Wist ik vooraf niet. Kapster vroeg ineens hoe ik het zou vinden om mijn haar te doneren, aangezien het langer was dan zij dacht en ik vond het een geweldig idee 🙂 Dus nu een nieuwe look en iemand anders blij gemaakt met mijn haren (zie Insta)

 2. Liesbeth zegt:

  Je haaarrrrrrr!!! Gaaf! Belangrijk om ff tijd aan jezelf te besteden en jezelf wat aandacht van de kapper te gunnen. Kan je er weer fris tegenaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.