5 snelle smulgerechten voor de working mommy

Een moeder zijn is fantastisch, maar niet altijd even gemakkelijk. Je bent druk bezig met het opvoeden van je kinderen en daarnaast ga je ook nog eens met volle energie naar je werk toe. Of werk je zoals ik fanatiek vanuit huis. Na een lange dag kom je thuis en dan schiet het ineens door je heen… Wat gaan we eigenlijk eten? Met deze 5 eenvoudige smulgerechten staat er binnen no time een heerlijke avondmaaltijd op tafel. Speciaal voor de werkende moeder, because moms are amazing!

Gastblog

 1. Een echte klassieker: Pannenkoeken

Dit gerecht is onmisbaar op het lijstje! Het kost weinig tijd om dit smulgerecht te maken en je kids zijn er dol op. De ingrediënten zijn simpel, voor je het weet ben je het beslag al in de pan aan het scheppen. Wat heb je nodig? Bloem, eieren én melk: it doesn’t get easier. Wil je wat afwisselen met de standaard pannenkoek? Voeg dan wat cacao, appels, kaas of spek toe tijdens het bakken en voilà, je hebt een jummie gerecht op tafel staan. Enneh, *sttt niet doorvertellen* zelf smokkel ik door altijd een pak kant en klare pannenkoeken in de vriezer te bewaren.  😉

 

 1. Did someone say pizza?

Jazeker, pizza! Dit overheerlijke gerecht is ideaal voor iedere moeder die geen zin heeft om lang in de keuken te staan. Ik hoor je al denken, maar dat is toch heel ongezond? Niet wanneer je je pizza zelf maakt! Je hebt hiervoor 1 pak tortilla wraps, 1 potje tomatenpuree, roomkaas, 1 zakje strooikaas en wat rucola nodig. Let wel even op dat je de tomatenpuree niet over je telefoon knoeit. Dat is natuurlijk zonde. De overige ingrediënten mag je helemaal zelf bedenken! Je kunt bijvoorbeeld wat salami of ham en je favoriete groentes toevoegen. Tevens is dit erg leuk om samen met je kids te doen. Klaar met decoreren? Je stopt de pizza simpelweg 13 minuutjes in de oven en het is tijd om te smullen! Kant en klare pizzabodems zijn ook een fijne optie. Of je bestelt ze gewoon  😆 .

 

 1. Broccolisoep boordevol vitamientjes

Een heerlijk gerecht, dat vol zit met vitamines. Wat heb je hier voor nodig? 1 broccoli in stukjes, 1 gesnipperde ui, 1 bakje cème fraîche, 1 bouillonblokje, een scheutje citroensap en zout & peper. Kook de broccoli en ui in een pan met water en verkruimel het bouillonblokje hierboven. Breng het geheel aan de kook voor 20 minuutjes. Gebruik je je smartphone als timer? Let dan wel even op dat je gebruik maakt van een stevig telefoonhoesje. Hiermee voorkom je vervelende ongelukken in de keuken. Is alles helemaal zacht en gekookt? Dan kun je het mengsel pureren tot een gladde soep met een staafmixer. Voeg wat extra water toe voor de structuur en maak de soep op smaak met wat zout, peper en citroensap. Je kunt de soep serveren met een scheutje crème fraîche. Een eenvoudige delicatesse! Het geheime ingrediënt van mijn ex is trouwens een fijne smaakmaker: mosterdzaadjes door de soep.

 

 1. Italiaanse Pasta Carbonara

Overheerlijk én super eenvoudig! Voor dit gerecht heb je enkel 300 gr spaghetti, 200 gr pancetta, 3 eieren, 70 gr geraspte Parmezaanse kaas, 2 teentjes knoflook en peper nodig. De hoeveelheden zijn op basis van 4 personen. Kook de spaghetti en snijd ondertussen de pancetta en knoflook in stukjes. Bak dit samen in een pan en roer door elkaar. Klop 2 eieren, en 1 eidooier samen met de Parmezaanse kaas en peper tot een geheel. Voeg de spaghetti en het gebakken mengsel bij elkaar. Tot slot roer je heel snel het eimengsel door de spaghetti, voeg hierbij ook een lepel kookvocht toe. Wat geraspte Parmezaanse kaas en voilà, een gerecht waar je kids naar uitkijken! (En nee, zelf eet ik geen kaas, dus mijn alternatief is lekkere macaroni met diepvriesspinazie, jum jum. 😆 )

 

 1. Fresh & Easy: Groene salade

Wil jij dat jouw kinderen meer groenten eten? Dan is deze smakelijke broccolisalade met avocado dressing de oplossing. Alles wat je nodig hebt zijn 1 broccoli, 1 avocado, een halve granaatappel, 1 rode ui, een handje amandelschaafsel en peper en zout om op smaak te brengen. Kook de broccoli 4 minuutjes en snijd de rode uit in halve ringen. Verwijder vervolgens de pitjes van de granaatappel en snijd beide helften van de avocado in plakjes. Je hebt één helft nodig voor de dressing. Rooster de amandelen in een droge pan. Vervolgens meng je alles door elkaar. De avocado dressing heb je heel snel gemaakt met de overige halve avocado, een scheutje citroensap, handje peterselie en bieslook en wat peper. Pureer dit met een staafmixer voor een gladde dressing. Je kinderen kijken voortaan altijd uit naar jouw jummie salade en ik ga dit recept zeker proberen!

Maak de avond compleet

Een drukke working mom zijn, is een behoorlijke uitdaging. Met de bovenstaande gerechten bespaar je een hoop tijd tijdens het koken. Deze tijd kun je gebruiken om iets leuks te doen. Zijn je kids en jij klaar voor een andere creatieve uitdaging na het koken? Ga dan samen knutselen of speel een spelletje. Wat dacht je bijvoorbeeld van samen hoesjes ontwerpen? Zo kun je je favoriete gerecht op het hoesje afbeelden of kies voor een foto van het koken met de kinderen. Natuurlijk moet je niet over jezelf heenlopen en zo nu en dan ook tot rust komen. Laat het knutselen dan aan je kinderen over en geniet van een goed boek of kijk een filmpje.

Wat is jouw favoriete snelle gerecht na een werkdag?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Kool Family zegt:

  Leuke ideetjes en inderdaad heerlijk en snel!

 2. Wendy v V zegt:

  Die soep en salade ga ik onthouden, klinken heel goed.
  In mijn eentje is koken ook een uitdaging.
  Zelf vind ik een wrap ook altijd makkelijk. Kun je van alles tussen doen en kan zowel warm als koud. Soms ook met restjes van de andere dag.
  Ik maak ze vaak met zuivelspread, plakjes kipfilet(broodbeleg plakjes), komkommer, tomaat en sla. Ook lekker als lunch.
  Maar mexicaans warme variant is ook zeer lekker. En dan meer maken en porties invriezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.