Keek op mijn Week: 5e verjaardag, gratis wc-papier, paard, Jumbo zomerspelen…

Hoe heerlijk dat het nog steeds zomervakantie is! De meisjes hoopten op een rustiger weekje. Dat is het ook, maar we hebben toch best veel gedaan weer. Alleen dit keer geen hele dagen weg en dat scheelt natuurlijk behoorlijk. Verder had ik deze week onverwachts een paar financiële meevallers, dat geeft wat lucht dus ik ben hier heel blij mee.

duplo berg
We zijn nog wel even zoet met deze klus…

Opruimdag

Zaterdag was opruimdag. We vierden dit weekend de 5e verjaardag van mijn jongste muppet en als je visite krijgt wilt je graag het huis een beetje aan kant hebben. Beneden werd dus de Lego op een groot tafelkleed gegooid (ik wil nog zo’n extra Play&Go hebben hiervoor), want het lag door de hele woonkamer. Ook het dressoir staat vol met bouwwerken. Boven maakten we een begin met het uitzoeken van onze berg Duplo, zodat we deze kunnen verkopen. Verder haalden we de Lego Friends taart uit de vriezer zodat deze kon ontdooien en ik deed samen met de jarige Jet boodschappen voor haar verjaardag.

5e verjaardag vieren

Zondagmorgen heel vroeg trippelde er iemand onze slaapkamer binnen: wakker worden ik ben jarig! Uiteraard zongen we voor haar en kreeg ze haar felbegeerde cadeautjes. Grote zus had de dag ervoor samen met papa van haar eigen zakcentjes een scheetkussen gekocht. Té grappig! De Lego die ze kreeg had madame zelf uitgezocht. De verjaarsmuts van school ging op en samen met papa werd het enorme drakenkasteel in elkaar gebouwd. Daar waren ze de hele ochtend wel mee zoet. ’s Middags kwam er visite en de jarige genoot van haar dag.

lego verjaardag elves

Nieuwe fiets

Maandag had ik even me-time bij Star Lashes. Mijn wimpers zijn weer netjes bijgewerkt. De meisjes vermaakten zich ondertussen bij opa en oma. Oma had allerlei nieuwe knutselspullen klaargezet, dus ze wilden heel niet mee naar huis want hun poppenkastpoppen collectie van closetrolletjes was nog niet helemaal klaar. Maar het moest, want later die middag kwamen opa en oma naar ons toe zodat opa de nieuwe kinderfiets van de oudste in elkaar kon zetten. Die avond probeerden we hem direct even uit!

popal meisjesfietsGratis wc-papier

Zelf had ik een mooie meevaller bij de Jumbo vandaag. Er stonden megapakken van 32 rollen Edet toiletpapier afgeprijsd met 20%. De handscanner die ik altijd gebruik, pakte echter de korting niet mee. Mijn lokale Jumbo Broekvelden is hier heel netjes in, Jumbo verkoopbeloftes worden nagekomen. Ik kreeg tot mijn verbazing dus het pak á 11 euro gratis mee wegens afwijkende schapprijs! Wat een mazzel!

boodschappen edet

Paardrijden

Dinsdag was onze kleine meid dan echt jarig. We hadden het al gevierd, maar toch werd ook dit een feestelijke dag. Een vriendin van mij bracht haar zondag een uitnodiging om vandaag Ghost te ontmoeten, haar nieuwe paard. De meisjes kregen uitleg over opzadelen en mochten Ghost borstelen en een wortel voeren. De jongste mocht daarna een stukje rijden op zijn rug. Dat was erg leuk, totdat Ghost van een trekker schrok. Gelukkig had mijn dochter zichzelf goed vast en bleef ze in het zadel. Toen was het ritje direct klaar en grote zus moet wachten op een volgende keer (hopelijk zonder trekkers in de buurt). We kregen nog iets lekkers en gingen in de wei kijken bij een veulentje. Het was een erg leuke ochtend!

’s Middags kwam er nog wat verjaarsvisite en ook daarna ging het feestje door. Op de kalender stond namelijk al wat ze had uitgekozen als avondeten: een pannenkoek in het pannenkoekenhuis. Daar kreeg ze een pannenkoek met vuurwerk en werd er voor haar gezongen. Ze voelde zich helemaal jarig, maar vond het vuurwerk toch een beetje spannend.

Jumbo Zomerspelen

Woensdag deden we lekker rustig aan. Ik kon ’s ochtends lekker doorwerken, omdat manlief met de meisjes alle Duplo sets verder in elkaar bouwde voor de verkoop. Mijn bestelling van VT Mode kwam binnen en het was ingepakt als cadeautje, superleuk! ’s Middags had ik een afspraak bij mijn verzekeringstussenpersoon om de benodigde bedrijfsverzekeringen te bespreken. Dat was een leuk gesprek. Ik zat er ook rustig, omdat de meisjes werden bezig gehouden door de dames van Jumbo.

vt mode pakje
Pakketje van VTMode.

Via een ideeënbus kan elke Jumbo vestiging eigen initiatieven ontplooien en die van ons had de Jumbo Zomerspelen bedacht. Speciaal voor de kinderen die niet weg zijn in de zomervakantie. Heel erg sympathiek en er was zoveel animo voor dat ze hiervoor 3 woensdagmiddagen hebben ingeruimd. Mijn dochters waren vandaag aan de beurt en tot hun blijdschap waren er diverse kindjes die ze kenden uit de buurt, van school, van scouting en zelfs hun nichtje was er. Het was heerlijk weer en van 2 tot 4 speelden de Jumbo-meisjes leuke oud-Hollandse spelletjes zoals zaklopen, twister, spijkerpoepen, paaltjesvoetbal en meer. Er werd gekleurd, ze kregen wat lekkers en bij het naar huis gaan gingen er zelfs cadeautjes mee! Toen ik terugkwam vermaakten mijn kinders zich nog prima en kon ik eerst nog rustig boodschappen doen. Daarna wilde de oudste eigenlijk niet mee naar huis… Dankjewel Jumbo Broekvelden! Wat ontzettend leuk deze activiteit, de kinderen hebben genoten!

Lego en foto’s

Donderdag stapten we in de auto naar de Brick King om een paar dubbele dozen Lego te ruilen. Grote zus legde wat geld bij van haar zakcentjes, zodat ze samen de gele draak konden kopen. Natuurlijk werd er ook even gebouwd bij de Lego tafel die vol zat met Lego Friends. Ze kregen een nieuw boekje mee waar alle Lego sets in staan. Kunnen ze mooi aankruisen waar ze voor sparen.

Leuk uitstapje : de #lego winkel! Verjaarscadeaus ruilen bij @brickkingnl

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

Samen met kleine zus deed ik boodschappen en brachten we boeken terug naar de bieb. ’s Middags ging ik zelf nog even langs Liesbeth voor een zomerse fotoshoot. Verder deed ik wat administratie en ontdekte ik ineens een flinke storting van de Belastingdienst… Je gelooft het gewoon niet, eerst ga je bijna failliet aan kinderopvang (lees hier en hier mijn blogs van 2015 en 2016) en dan ineens blijkt een jaar later dat je te weinig hebt ontvangen. Aangezien mijn telefoonkosten flink stijgen doordat ik een bedrijf ben, wil ik me komende week even verdiepen in een abonnement mét databundel. Het abonnement van 4 euro per maand daar gaan we dan maar afscheid van nemen…

losse tand
Na bedtijd kwam deze dame naar beneden vanwege een flinke wiebeltand. Als echte #loedermoeder gaf ik haar een appel, maar helaas werkte deze marteling niet afdoende… De tand zit er nog in. Kan nooit lang meer duren in ieder geval.

Lekker werken

Vrijdag hadden de meisjes afgesproken met de buurvrouw. Die heeft allemaal leuke plannetjes bedacht, waaronder een bioscoopbezoekje. Zij vermaken zich dus wel. Ondertussen kon ik deze dag ongestoord doorwerken en dat was wel even fijn want er moet nog een hoop gebeuren. Helaas heb ik lang niet alles kunnen doen wat op mijn lijstje stond, maar er zijn wel een aantal zaken afgevinkt. Ook ben ik tussendoor nog naar de stort gereden met een vracht oude elektrische apparatuur. En er zijn een paar sets Duplo verkocht. Ruimt weer een beetje op! Vanavond lekker sporten in plaats van bloggen 😀 . Even een avondje vrij.

Heb jij leuke plannen dit weekend? En hoe was jouw week?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.