Zonnetje? Tijd voor tuininspiratie!

Veel regen de laatste tijd, maar zo af en toe toch ook een heerlijk lentezonnetje! Krijg helemaal zin om weer lekker in de tuin te zitten. De voor- en achtertuin hebben we redelijk op orde, hoewel uiteraard ieder jaar de beplanting wordt aangepakt. Wat ik heel graag nog in de voortuin zou willen (geen idee of het past, zo groot is ie niet) is een tuinbankje.

Heb jij ook zin om je tuin weer onder handen te nemen? Uit mijn inbox blijkt dat het tuinseizoen weer geopend is. Ik heb diverse leuke tuinnieuwtjes en mooie plaatjes voor je verzameld. Laat de lente maar komen!

Lees ook: Populaire tuinplanten: de hortensia

Toffe tuinbankjes

Bij bouwmarkten zoals de Karwei (waar je nu 20% keuzekorting krijgt op 1 artikel), kun je hele een hele fijne tuinbank kopen. Ze hebben van alles, van modern tot romantisch. Hoe vinden jullie bijvoorbeeld deze 3?

Gave grasmaaier

Zelf hebben we geen gras, maar ik ontving van Gardena een persbericht met deze nieuwe PowerMax maaier. Die kun je dus – hoe handig! – ook zonder snoer aanschaffen. En ze maken weinig herrie, zo lees ik. De PowerMax-grasmaaiers zijn verkrijgbaar vanaf € 109,99 (elektrisch) en € 359,99 (accu) bij onder meer tuincentra, DHZ-markten en online.

gardena grasmaaier

Lees ook: Tuintrends 2022: van e-tuinieren tot grotere regenton

Betere potgrond

Pokon heeft haar potgronden vernieuwd. Jarenlang deed het merk onderzoek naar de optimale samenstelling en die ligt nu in de winkels. Ze bevatten minimaal 30% hernieuwbare grondstoffen en biologische voeding. Bovendien is de verpakking 100% recyclebaar. Het MPS-gecertificeerde assortiment van Pokon bestaat uit Universele Potgrond, Potgrond voor Terras- en Balkonplanten, Zaai- en Stekgrond, Aanplantgrond (voor vaste tuinplanten, bomen en hagen) en Bemeste Tuincompost. Je kunt Pokon potgrond ook online bestellen.

Lees ook: 6 interessante natuuruitjes in Vlaanderen

Potgrond

Zomers Citrusboompje

Mocht je zo’n schattig citrusboompje hebben staan, dan kan deze nu het maart is weer naar buiten. Mits de temperatuur boven de 10 graden blijft. Zo creëer je in no-time al vroeg in het voorjaar een zomerse sfeer op je balkon of terras. Qua verzorging zijn citrusboompjes niet veeleisend. Ze houden van een plekje met veel licht, het liefst in de volle zon, en regelmatig water. Als de blaadjes geel worden, dan is de kans groot dat je te veel water geeft. Dit kun je eenvoudig voorkomen door een gaatje in de bodem van de pot te maken of een laagje hydrokorrels onderin de pot. In oktober zet je de citrusboompjes weer binnen om te overwinteren, op een vorstvrije plek met voldoende daglicht. Deze vrolijke tip kreeg ik van Mooiwatplantendoen.nl.

Lees ook: Kerstsfeer met de Pinus Pinea, een schattige babyden

Hortensia in het interieur

Hortensia’s doen het buiten prachtig, maar als je geen buiten hebt kun je ook met de kamerhortensia het buitengevoel creëren. De hortensia is opgebouwd uit tientallen minibloempjes die samen een groot en kleurrijk bloemscherm vormen.

Ideaal om je woonkamer mee te stylen volgens de groentrend ‘Equalise’. Bij deze trend zijn er in het interieur geen blikvangers of specifieke zichtlijnen, maar heerst een sfeer waar alles in evenwicht is. De gebruikte kleuren zijn gemengd en vriendelijk van toon. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van ruige houten materialen met decoratieve hortensia’s in pastelkleuren. Past ook heel goed in een Scandinavische stijl. De zachtroze of lichtblauwe bloemen zorgen voor een rustig sfeerbeeld.

Lees ook: Pasteltinten zijn één van de woontrends voor 2022: Safe Haven

Hoe je een Hortensia verzorgt? Geef hem regelmatig water: als de grond licht vochtig is, is het voldoende. Voeg eens in de twee weken vloeibare plantenvoeding aan het gietwater toe. Zet een hortensia liever niet in de volle zon. Dit trendnieuws komt van Hydrangeaworld.

hortensia trendplant

Lekker warm met een tuinhaard

We kennen allemaal de vuurkorf, maar als je echt stylish een fikkie wilt stoken kan dat ook met een tuinhaard. Ik spotte bijvoorbeeld deze mooie Magma Tuinhaard, een heel bijzonder ontwerp van RVS. Door de bijzondere vorm verbrand hij 2x zoveel als een normaal vuurtje, waardoor er veel minder as overblijft. Bovendien krijgt deze haard een bijzondere kleur tijdens het branden. Hij kost € 299,- bij Tuinhaard.com.

Lees ook: Tuintrends voor de winter

tuinhaard magma

Allemaal mooie dingen weer! Als het zonnetje aanhoud snel de hogedrukspuit over de tegels, onkruid eruit en aan de slag met planten en bloemetjes. Hebben jullie trouwens bij Action het insectenhotel al gespot? Spijt dat ik hem niet heb meegenomen, was maar € 3,99!

Buitenkleed

Een makkelijke tuinmake-over realiseer je met een buitenkleed. Kunnen de kinderen lekker op spelen en het geeft extra uitstraling aan je zithoek. Dit buitenkleed van Wonder Rugs vind ik erg gaaf. Hij kost 79,95 euro.

Lees ook: Floriade EXPO 2022 goedgekeurd familie-uitje

Wat ga jij het eerste aanpakken in je tuin?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. marjonS zegt:

  Wij zijn ook al begonnen….. een hangmat (die we mochten reviewen) hangt er al, overkapping is wat dicht gemaakt zodat we uit de wind zitten.
  Potgrond is gekocht… dus binnenkort de plantjes, bloemetjes en zaadjes erin 😉

  1. Marguerita78 zegt:

   Goed bezig Marjon!

 2. Heerlijk dit soort inspiratie artikelen. Wij hebben eindelijk een overkapping en gaan hier de komende tijd intens van genieten

 3. Gerdi zegt:

  Heerlijk nu het weer voorjaar word.. Ik heb er helemaal zin in. Hopelijk word onze tuin dit jaar helemaal af en kunnen we lekker genieten..

 4. Het is komend weekend mooi weer om in de tuin aan de slag te gaan. Leuke tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.